Skriv ut  

Ryanair: 2300 flighter i veckan i sommar och Sverige är med

Flygnyheter, Redaktionen, den 25 mars 2021
Tusentals flygningar varje vecka under sommaren. Ryanair satsar på att trafiken kommer igång i sommar. Det ger närmare 40 linjer från Sverige.

Storbritannien har startat ett successivt öppnande av gränser och borttagande av restriktioner som kan ge möjlighet att resa utomlands efter den 17 maj. Det har fått resebokningarna att skjuta i höjden. Bland annat har easyjet vittnat om ”enorma” mängder bokningar, vilket Flygtorget rapporterat om tidigare. Det är det uppdämda behovet av att resa framför allt till solskenskustera runt Medelhavet som ligger bakom vågen av bokningar. Att den brittiska sommarturismen är stark visar siffrorna från en enskild dag sommaren 2019. Den 17 augusti det året gick det 1 098 flygningar från Storbritannien till 24 destinationer i Spanien. Det motsvarar 204 506 flugna stolar. På en dag.

Det är den slumrande marknaden som Ryanair nu vill återuppväcka. I det flygprogram för juni, juli och augusti som nu presenterats räknar Ryanair med att komma upp i 80 procent av normal trafik, alltså den som rådde innan pandemin. Det motsvarar 2 300 flighter per vecka till 480 olika destinationer. Bland dem är 26 helt nya linjer. 

I sin tur innebär det att stora delar av flygplansflottan nu ska ställas i ordning. I april fasas dessutom de första åtta MAX-maskinerna in och följs sedan av ytterligare åtta under maj. Michael O’Leary har full tilltro till flygplanet och ökade nyligen på beställningen som ligger hos Boeing med 75 maskiner. Det gör att Ryanair nu har en beställning på 210 MAX. 

Det omfattande flygprogrammet för sommaren ger också effekt i Sverige. Ryanair ska flyga från fem flygplatser i Sverige och det är en blandning av storstäder och soliga destinationer. I särklass störst blir Göteborg som enligt planerna och tidtabellerna ska ha 20 linjer med Ryanair. Därefter kommer den traditionella Ryanairflygplatsen Skavsta med 13. Sammantaget räknar Ryanair med att flyga 39 linjer ut från Sverige, en del med start redan i april och maj. 

Malmö: Krakow

Göteborg: Banja Luka, Thessaloniki, Dublin, Bergamo, Pisa, Rom, Zadar, Wien, Gdansk, Krakow, Warszawa, Alicante, Barcelona, Malaga, Palma, Edinburgh, London, Manchester, Prag, Budapest

Västerås: Alicante, Malaga, London 

Skavsta: Thessaloniki, Milano, Neapel, Pisa, Wien, Prag, Gdansk, Krakow, Warszawa, London, Edinburgh, Alicante, Malaga

Växjö: Gdansk, AlicanteKommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Desperat
Skrivet av Jens, 2021-03-29 01:55:37
Ryanair virker totalt desperate. Masse babbel om at de skal åpne nye ruter, fra hver minste krik og kok i Europa. Fullstendig virkelighets-fjerne. Det tar lang tid før trafikken er tilbake. Og Ryanair, er siste-valget, for mange skandinaver.
Anmäl inlägget
Corona=Sanering?
Skrivet av Mr-X, 2021-03-28 10:21:38
Många menade att pandemin skulle medföra en sanering i flygbranschen. Nu kör Ryanair igång igen med modernt slaveri till arbetskraft likt förr. Lön på existensminimum till värdinnorna (som lyfter från Skavsta) och piloter som tvingas skuldsätta sig mot bolaget för att sedan (utan fast grundlön, utan semester, utan försäkringar och utan pension) mot avdrag arbeta av sin skuld. Hade vi inte nått botten? Shall the race continue?
Anmäl inlägget
säger allt
Skrivet av Acer, 2021-03-26 08:07:59
Detta säger väl mycket eller allt om investorer och hur lite de begriper av flygbranschen! Hur kan någon satsa i detta bolag och dess personer igen!
Anmäl inlägget
syftet
Skrivet av Marcus Shapiro, 2021-03-26 03:40:33
Det ligger andra intressen bakom så storslagna uttalanden.

Michael O´leary har för övrigt yttrat sig om saker som att; ha ståplatsflyg till USA, ta bort toaletterna ombord, köpa Lufthansa. Kanske en skada av att avnjutit lite för mycket Guiness
Anmäl inlägget
Förvisso...
Skrivet av Luftlandsatt, 2021-03-25 17:11:48
.. bor han troligen på samma planet som du. Och kollar media. Boris Johnson sa senast idag att han (myndigheterna) undersöker vilka restriktioner som kan släppas den 17 maj och därmed ge möjlighet till resande. Tror inte heller att Ryanair drämmer igång ett sånt flygprogram utan en viss chans att det ska kunna genomföras...
Anmäl inlägget
Nja...
Skrivet av Olle, 2021-03-25 14:22:46
"Storbritannien har startat ett successivt öppnande av gränser och borttagande av restriktioner som kan ge möjlighet att resa utomlands efter den 17 maj"

Vilket planet bor redaktören på? Brittiska regeringen uppmanar just nu folk att inte boka utlandsresor till sommaren pga av en kommande 3e våg. Skulle snarare säga att det finns stor risk att det inte blir någon sommarsemester alls. Plus alla PCR tester?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn