Skriv ut  

Saab och FMV tecknar supportavtal för Helikopter 15

Notiser, Redaktionen, den 2 juni 2021
Saab har tecknat supportavtal med FMV gällande helhetsåtagande för Helikopter 15. Avtalet gäller från 1 januari 2022 till 31 december 2026 med ytterligare optionsår fram till och med 2030. I samband med att avtalet tecknas kommer en inledande orderingång på 550 MSEK att registreras skriver Saab i ett pressmeddelande.

Helikopter 15 har funnits inom Försvarsmakten i cirka 18 år och sedan 2012 har Saab ett helhetsåtagande för att säkra tillgänglig flygtid för helikoptrarna. Nu får Saab förnyat förtroende som en långsiktig supportpartner till Försvarsmakten. Avtalet omfattar följande:

Support och underhåll av samtliga 20 helikoptrar inklusive uppdragsutrustning, materiel och teknisk personal.
Baspersonal i form av ledning, planering och administration.
Logistik- och materielförsörjning samt motorunderhåll.
Avropsmöjligheter i form av ytterligare teknisk personal och ingenjörstjänster.
​​​​​​​- Vi har sedan 2012 arbetat nära slutkunden på Helikopterflottiljen och vår goda förmåga att leverera ett komplett åtagande för support och underhåll säkrar en hög tillgänglighet av Helikopter 15. I och med det här förnyade förtroendet och långsiktiga kontrakt så är vi den strategiska supportpartner vi vill vara, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support and Services.

För närvarande opererar Helikopter 15 från två baser i Sverige; Linköping och Ronneby. Huvudbas för underhåll, inspektioner och reparationer är på Malmen i Linköping och där finns huvuddelen av Saabs resurser för helikopterunderhåll. Saab har även fast bemanning i Ronneby och god förmåga att allokera resurser till olika platser när behov uppstår.

Den svenska försvarsmaktens Helikopter 15 är tillverkad i Italien av det italiensk-engelska företaget AgustaWestland och heter Agusta 109 LUHS.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn