Skriv ut  

Grön flygskola etablerar sig i Skellefteå

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 juni 2021
Pipistrelmaskiner i flottan och ambition på att utbilda upp till 100 piloter årligen i Skellefteå. Green Flight Academy är en ny flygskola där första kullen ska vara på plats redan vid årsskiftet.

- Vi har ett internationellt fokus och kan vi tillgodose en promille av det behovet så är det bra, säger Olov Hultdin, vd för Green Flight Academy som just nu håller på att etablera sig i Skellefteå. 
Att Skellefteå blir bas för skolan beror på ett antal olika faktorer. Staden är alltmer en hubb för utvecklingen av klimatsmarta innovationer, med bland annat med batterifabriken Northvolt i centrum. Dessutom har Skellefteå Airport satsat stort på den kommande elektrifieringen av flyget bland annat genom att dra fram elektrisk kapacitet att snabbladda elflygplan. 

- Elflyg är här och nu. Nästan 100 projekt pågår runt om i världen för att ta fram nya flygplan av olika modeller. Att kunna ta fram en klimatsmart utbildningsplattform och dessutom göra det på en plats och miljö som Skellefteå har stora fördelar både för skolan såväl som för Skellefteå.

- Dessutom finns här gott om plats i luftrummet, fortsätter Olov Hultdin som också pekar på att norra Sverige i sig är lockande. Vi satsar uteslutande på den internationella marknaden med elever som antingen har ett flygbolag med sig som står för kostnaderna eller som själva investerar i en framtid som piloter. I det läget är Skellefteå ett dragplåster. 
Enligt planerna ska den första kullen elever starta utbildningen i början av 2022 och redan nu finns simulatorkapacitet på plats för utbildning i enmotorigt, två motorigt och lättare jet. Under hösten ska tre Pipstrelmaskiner levereras till en flotta som på sikt ska växa till tio flygplan. Det ger kapacitet att utbilda upp mot 100 elever årligen när verksamheten är igång.Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Finns redan fungerande flygskolor
Skrivet av Så därför, 2021-06-10 16:41:24
Tror de som som håller på med detta inte har nån koll tyvärr.. har de mycket pengar att spendera kommer de kanske igång men sen ska det funka och det är inte helt enkelt. Bra idé dock med miljövinklingen (även om det troligtvis inte gör nån skillnad i slutändan då endast ett fåtal av flygtimmarna i en sån här utbildning kan flygas i el-flygplan pga räckvidden, påminner om att de påstår kursstart om några månader..)
Anmäl inlägget
Därför!!
Skrivet av Hugo, 2021-06-09 15:56:25
Finns flygbolag utanför EU som vill att deras piloter ska konvertera till Europeiska cert!
Anmäl inlägget
Varför??
Skrivet av TRI, 2021-06-07 19:55:35
Varför denna kapacitet att utbilda piloter när marknaden redan innan Covid19 pandemin bara behövde en tiondel av alla utbildade...
Anmäl inlägget
Elflyg
Skrivet av Pensionerad pilot, 2021-06-07 10:55:44
Hur miljövänliga är batterier? Att det kommer flygas kommersiellt på enbart elektricitet kommer aldrig att ske. Tänk bara på brandrisken, en batteribrand går inte att släcka. Det hela är bara rena fantasier från Miljöpartister.
Anmäl inlägget
STOP!
Skrivet av Pilot, 2021-06-07 10:33:14
BETALA INTE I FÖRSKOTT PÅ DINA FLYGLEKTIONER!

Det finns unga människor som blivit ruinerade av nyetablerade flygskolor!
Anmäl inlägget
Vem köper en köplats på arbetsförmedlingen?
Skrivet av Pilot, 2021-06-07 07:31:40
Men branschen är ju stendöd, och hur kan man tro att det är brist på piloter när tusentals går arbetslösa?

Vem köper en köplats på arbetsförmedlingen?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
HDI
HDI
Air-BP
Flygrevyn
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev