Skriv ut  

SAS: En miljon passagerare i december

Flygnyheter, Redaktionen, den 11 januari 2022
Bättre än förra året. Det visar siffrorna från SAS. Samtidigt oroar de nya restriktionerna: ”Vi står inför en oförutsägbar framtid”, säger SAS vd i en kommentar.

Den ökande smittspridningen i slutet av förra året visar sig nu när flygbolag och flygplatser presenterar sina siffror för december månad. Bland de skandinaviska flygbolagen har både Norwegian och Flyr rapporterat om minskande antal passagerare, Flyr med så mycket som 15 procent.

SAS kan har kunnat räkna in närmare en miljon, 997 000 passagerare I december, när chartern är inräknad. Det är en ökning med mer än 150 % jämfört med samma månad året innan. SAS kapacitet ökade också med mer än 150 % jämfört med samma period 2020. Jämfört med förra månaden var kapaciteten i stort sett oförändrad. Fortfarande är dock flygplanen bara drygt halvfulla, kabinfaktorn för december var 57 %, men en förbättring med 24 procentenheter jämfört med december förra året.

- Som förväntat var resandet intensivt i samband med jul och nyår, vilket var positivt. Utvecklingen av omikronvarianten av covid-19 innebar dock att både efterfrågan och personalkapacitet påverkades i hela branschen, vilket hade en negativ inverkan på det faktiska antalet flygningar under månaden. Vi fortsätter att påverkas av pandemin och står inför en oförutsägbar framtid, vilket innebär att vi måste kunna reagera snabbt på förändringar i efterfrågan, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Härligt
Skrivet av Gullan Purser&ServiceExpert, 2022-01-11 14:16:11
Men så trevlig nyhet, vårt hårda servicearbete i kabinen har äntligen burit frukt, det skall jag dela med mig av på briefingarna till kollegorna. Ångande gott nybryggt i kaffepannorna, så behåller vi förstaplatsen. Läppstift på tjejer , nu köööör vi!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn