Skriv ut  

Slutfluget för Amapola på Irland

Flygnyheter, Redaktionen, den 12 januari 2022
Det blev sju månaders uppdrag på Irland. När kontraktet på den upphandlade trafiken går ut i februari, återtar ett irländskt flygbolag trafiken. Fortsatt har Amapola två utländska linjer igång.

Emerald Airlines förlorade första omgången men kom nu tillbaka och vann upphandlingen om den statligt subventionerade trafiken mellan Dublin och Donegal i nordvästra hörnet av Irland. Den linjen har Amapola flugit sedan juli månad förra året med två rotationer per dag på sträckan. Det var i efterdyningarna av att det irländska regionalbolaget Stobart Air gick i konkurs som linjen blev ledig. Fyra flygbolag lämnade in anbud, Ryanair, Nordica/Xfly, Emerald Airlines och Amapola, som alltså fick uppdraget. 

Det var dock ett temporärt kontrakt som sträcker sig fram till 25 februari i år och i dagarna fattade den irländska regeringen beslut om att ge det nya kontraktet till Emerald Airlines. 

- Amapola har utfört en mycket pålitlig trafik under det tillfälliga kontraktet och vi tackar dem för samarbetet under perioden, skriver inrikesministern Hildegarde Naughton i en kommentar. 

Emerals Airlines är ett helt färskt flygbolag, startat i maj förra året som en underleverantör till Aer Lingus regionala trafik. Just det faktum att flygbolaget, när upphandlingen i somras genomfördes, ännu inte fått sitt AOC var en bidragande orsak till att Amapola fick uppdraget. I september blev trafiktillståndet klart och sedan dess har både flottan och linjenätet byggts upp. Amapolas Fokker 50 ersätts från den 26 februari av ATR72-600 vilket också ökar passagerarkapaciteten. Emerald Airlines kommer att flyga trafiken på Aer Lingus EI-prefix.

Amapola flyger fortsatt trafik på två utländska linjer, Helsingfors – Joensuu och sedan i december mellan Röros och Oslo. Den norska linjen som ersättare för Air Leaps Saab 340-maskiner.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

F50 vs AT7
Skrivet av FC, 2022-01-12 23:18:48
Vilken tur att man ökar kapaciteten från 50 till 70 pax :-D
Det kommer ju säkert att behövas ;-)
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev