Skriv ut  

Lufthansa ställer in över 1000 flygningar på grund av strejk

Flygnyheter, Redaktionen, den 27 juli 2022
Lufthansa ställer in nästan alla flygningar i Tyskland på grund av den planerade strejken idag onsdag.

Det är markpersonalen på Deutsche Lufthansa som gått ut i strejk tidigt på onsdagen, vilket lett till att över 1 000 flyg ställts in.  

Tysklands största flygbolag Lufthansa har ställt in 678 flygningar på sin nav i Frankfurt och 345 flygningar i München, meddelade Lufthansa på tisdagen i ett pressmeddelande.

Mer än 130 000 passagerare är drabbade, sa Lufthansa, och tillade att det kan bli fler inställningar och förseningar på torsdag och fredag, som en eftersläpning av onsdagens strejk. Bakom strejken ligger fackförbundet Verdi som ställer ett lönekrav på 9,5 %.

Fackförbundet Verdi uppmanade de cirka 20 000 anställda som utgör Lufthansas markpersonal att strejka i ett försök att sätta press på ledningen i pågående löneförhandlingar.

Michael Niggemann, personalchefen på Lufthansa, kritiserade steget att utlysa en strejk och sa till tysk media att det var en "tidig upptrappning efter bara två dagars förhandlingar i vad som hittills varit en konstruktiv kollektivförhandlingsrunda."Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn