Skriv ut  

Ving och Flyr i samarbete inför sommaren

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 januari 2023
Flyr är andra nykomling efter BRA i Vings samarbete med flygbolag vid sidan av egna Sunclass Airlines. Flyr ska hjälpa till att kapa topparna under sommaren.

Flyr har sedan tidigare landat ett par charterkontrakt i Sverige under vintern. Nu är ytterligare charterflygningar i hamn efter ett avtal med Ving för trafik på den norska marknaden under perioden juni till september. Det är flygningar från Oslo, Stavanger, Trondheim och Bodö till destinationer i Spanien. Avtalet är värt 30 miljoner och blir en viktig del i företagets återhämtning efter lågsäsongen i början av året då Flyr reducerat kapaciteten för att övervintra.

- Flyrs affärsmodell innebär att vi anpassar linjeportföljen och kapaciteten till efterfrågan under de olika säsongerna. Det betyder att vi erbjuder flygningar för andra flygbolag i perioder där efterfrågan är lägre och vid andra tillfällen som vi menar ger oss ett mervärde, skriver Flyr i ett pressmeddelande.
Det nya samarbetet med Ving innebär att Flyr blir den andra nykomlingen i den grupp som Ving kallar ”third party carrier” och som tillför resurser vid sidan Sunclass Airlines.
- Sunclass är och förblir grundbulten i flygprogrammet. Sedan har vi historiskt sett alltid arbetet tillsammans med en rad andra flygbolag för att toppa resurserna när efterfrågan är som störst, säger Claes Pellvik, Kommunikationschef Ving/Nordic Leisure Travel Group till Flygtorget.

Under 2023 är det ett resurstillskott där Ving tar hjälp av inte mindre än tio olika flygbolag: Flyr, BRA, SAS, Jettime, Finnair, Novair, TuiFly, Freebird, Aegean och Air Europa. Inte alla samtidigt men de tillför alltså kapacitet vid sidan av Sunclass som kontinuerligt står för cirka 80 procent av trafiken. Resterande 20 procent är toppar vid högsäsong och helger som kräver mer resurser. Det kan också handla om att kunna sätta in mindre flygplan på vissa avgångar från regionala flygplatser. 

- Sunclass har alltså i snitt 80 procent av produktionen på alla de fyra nordiska länderna där vi har trafik. Störst är den svenska marknaden där vi då flyger mest och Finland är den minsta. Kommentera artikeln
Det finns 10 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Flyr
Skrivet av Leif, 2023-01-22 10:11:22
Sv Berra. Nordmenn vil ha et flygbolag som satser på direkteruter fra norske flyplasser. Med attraktive priser, god punktlighet og stort rutetilbud. - Alt dette oppyller Norwegian, men ikke SAS, eller lille Flyr.
Anmäl inlägget
Norrmän
Skrivet av Berra, 2023-01-21 16:10:09
Norrmän vill ha en produkt som är norsk ut i fingerspetsarna. Det uppfyller nästan Flyr? Norwegian och SAS har blivit för komplicerade, och en till konkurrent som trycker ner priserna uppskattar norrmännen stort!
Trotts vad alla pessimister och besserwissers tror är nog Flyr här för att bli.
Anmäl inlägget
Dessverre snart konkurs
Skrivet av Leif, 2023-01-21 12:37:04
Dette er et risikospill. Bolaget taper penger hver eneste dag. Kassen er snart tom. Det må være århundredes dummeste idé, og starte enda et flybolag i et lite land, med 3 store bolag allerede.
Anmäl inlägget
troll
Skrivet av Bjørn, 2023-01-20 10:26:30
Hvorfor må noen utgi seg for å være annet enn det de er, og på toppen komme med løgn! Dere kan umulig være voksne. Flyr gjør det bedre og bedre hele tiden, og fikk raskt høyere fyllings grad, og jeg kan anbefale Flyr på det varmeste etter selv å ha fløyet med dem.
Anmäl inlägget
Visst
Skrivet av David, 2023-01-19 19:06:32
De bjuder på kaffe te och vattenflaska, troll. ;)
Anmäl inlägget
Ving
Skrivet av Fredrik , 2023-01-19 16:56:32
Inget är gratis på sunclass heller, jag betalar för mat och dryck på mina charterresor, det som ingår är gratis underhållning i din mobila enhet ombord om man åker med A321.
Är ändå nöjd med sunclass som helhet, visst försening har det blivit men har alltid fått ersättning.
Anmäl inlägget
Bra
Skrivet av Bente Purser Flyr, 2023-01-19 11:34:50
Bra, men kundene må betale for alt om bord, ingen gratis kaffe eller mat eller vattn hos oss, men de skall få god service iallafall ,
Anmäl inlägget
Ving och Flyr
Skrivet av BAX, 2023-01-19 11:05:52
Vingresor har alltid "bara" varit en resebyrå och aldrig ett flygbolag.
Anmäl inlägget
Grattis Flyr!
Skrivet av Flyende, 2023-01-19 08:48:24
Bra nyheter för nordens nyaste flygbolag! Reste med de i somras, ett ord - fräscht!
Anmäl inlägget
Resebyrå
Skrivet av Hepp, 2023-01-19 08:04:54
Vi ser tydliga tecken på att Ving alltmer bara blir en resebyrå och tar in extern flygkapacitet för att klarar av sin operation.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev