Skriv ut  

Taxfree kvar – ger miljarder i intäkter

Notiser, Redaktionen, den 1 februari 2023
Avinor ska vara självförsörjande. Men då kan inte taxfreeförsäljningen läggas ner. Det har nu den norska regeringen insett och skrotar förslaget.

Skatteutskottet i den norska regeringen har tidigare föreslagit att taxfreeförsäljningen på landets flygplatser ska läggas ner. Det blev ett ramaskri från företagen men också från Avinor som tjänar stora pengar på att hyra ut till taxfreeföretagen och annan hantering runt verksamheten.

Faktum är att cirka 25 procent av Avinors intäkter kan härledas till taxfree. Skulle nedläggningen blivit av hade det äventyrat den hundraprocentiga självfinansiering som Avinor strävar efter: Det ska inte behövas några statliga pengar för att driva landets 43 flygplatser. Det var ett argument som fick regeringen att backa och dra tillbaka alla planer på att lägga ner taxfreeförsäljningen.
Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Taxfree
Skrivet av MuZero, 2023-02-02 18:26:27
Stämmer det att man måste vara medborgare eller permanentboende i ett icke-EU-land (ex. Norge, Åland) för att handla Taxfree vid utresa från Sverige till utanför EU?
Anmäl inlägget
Taxfree ?
Skrivet av Linda, 2023-02-02 08:58:40
Flygplatserna och butikerna på de skandinaviska flygplatserna fortsätter att vilseleda kunderna om "taxfree" eller "dutyfree". På svenska flygplatser är det enda som säljs taxfree den alkohol som får säljas till resenärer som skall flyga utanför EU. All choklad parfym och annat som säljs i "taxfree" har samma skatter och moms som sådant som kan köpas varsomhelst. Dags att sluta lura kunderna.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev