Skriv ut  

Norse med välfylld kassa och ny linje

Flygnyheter, Redaktionen, den 6 november 2023
Välfylld kassa och ny linje till Bangkok. Norse Atlantic lyckades ta in mer pengar än planerat och har ekonomi att klara den kommande vintern. Dessutom invigdes den nya linjen till Bangkok i dagarna.

Tilltron till flygbranschen bland investerare är fortsatt stor. SAS lyckades ta in det kapital som behövdes med råge och nu har även Norse fyllt på kassan med mer pengar än vad som var planerat. Det norska långlinjebolaget gick i förra veckan ut med en nyemission för att fylla på kassan inför den kommande lågsäsongen under vintern. Att det behövdes en sjunde påfyllning sedan starten tog inte väl emot av aktiemarknaden: aktien rasade trots att ett positivt vinstresultat presenterades bara dagen innan. Det har Flygtorget rapporterat om förra veckan.

Men de som var intresserade av att investera i Norse brydde sig uppenbarligen inte om att ha några farhågor för framtiden. Ambitionen hos ledningen för Norse var att ta in 45 miljoner dollar till en aktiekurs på 11 kronor, vilket motsvarar 501 miljoner norska kronor. Den summan överträffades rejält, enligt ett börsmeddelande från flygbolaget. På bara ett par timmar under fredagen fick Norse Atlantic in 613 miljoner vilket är 10 miljoner dollar mer än vad som emissionen siktade på. 

Det är sjunde gången sedan starten i juni förra året som Norse Atlantic har begärt och fått mer pengar, sammantaget 2,5 miljarder norska kronor.

I förra veckan, den 2 november premiärflögs också den nya linjen mellan Oslo och Bangkok. Därmed tar flygbolaget ett steg in på den marknad som varit tom sedan Thai drog in den egna linjen under pandemin. Visserligen har det förekommit rykten om att Thai ska återvända till Oslo men i dagsläget är alltså Norse ensamma om en linje mellan de två huvudstäderna med upp till tre avgångar i veckan.

- Vi är stolta över att vara det enda flygbolaget att erbjuda en direktlinje, vilket gör resandet bekvämare och ökar tillgängligheten för människor i båda länderna, sa Björn Tore Larsen, vd för Norse Atlantic vid invigningen. Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Vintern
Skrivet av Pilot , 2023-11-06 20:08:27
Det kommer ändå bli miljardförluster under vintern. Att maskiner står på backen i OSL utan power by the hour är inte optimalt milt uttryckt.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev