Skriv ut  

Sverigeflyg lägger Halmstad till navet på Bromma

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 27 augusti 2012
I morse klockan sju gick Kullaflygs första flygning mellan Halmstad och Bromma. Det innebär att Sverigeflyg knyter ytterligare en linje till navet på Bromma.

Kullaflyg tog i våras ett första steg utanför hemmabasen Ängelholm när en linje mellan Halmstad och Arlanda startade. Nu utökas satsningen med en linje Halmstad – Bromma. Linjen flygs med en SAAB 2000 opererad av Golden Air. Planet tar 50 passagerare och kommer att flygas 3 turer i vardera riktningen på vardagar och en tur på söndagar. Det innebär ett nytillskott av 1 600 stolar per vecka i trafiken mellan Stockholm och Halmstad. Halmstad kopplas nu också till inrikesnavet på Bromma.

– Halmstadsborna får nu möjligheten att flyga vidare till 12 inrikesdestinationer i Sverigeflyg och Malmö Aviations linjenät. Omvänt kan också alla resenärer som idag reser mellan våra orter nu resa vidare till Halmstad, säger Michael Juniwik, VD för Sverigeflyg.

                      Samtidigt fortsätter trafiken mellan Halmstad och Arlanda där Kullaflyg och Nextjet delar på ansvaret.

– Den är ett viktigt komplement till Brommatrafiken, framförallt för dem som ska resa vidare ut i världen.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn