Skriv ut  

Boeing 787 klar för trafik på Arlanda

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 24 oktober 2012
Thomson Airways har nu tidtabellen klar för när Boeing 787 ska sättas in på Arlanda. Det innebär samtidigt att Arlanda får en ny långlinjedestination på chartersidan.

Thomson Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 Dreamliner

Thomson Airways, det brittiska charterflygbolaget, har beställt åtta Boeing 787-8 och premiärflyger den i maj. Sedan används den på chartertrafiken från Manchester, Gatwick, Glasgow och East Midlands, i första hand till destinationer i Mexico och Florida.
           
I och med att Thomson Airways tar Dreamlinern i bruk, får systerföretaget i koncernen, svenska Fritidsresor möjlighet att lägga in flygplanet på avgångar från Sverige.

- Den kommer att gå från Arlanda till Jamaica och trafiken startar i mitten av december nästa år och fortsätter under vinterprogrammet fram till april. Det blir världspremiär för non-stop-charter från Sverige till Jamaica, säger Marie Malmros på Fritidsresors informationsavdelning till Flygtorget.
         
I charterkonfigurationen utrustas Boeing 787-8 med 291 säten, vilket motsvarar antalet stolar i de Boeing 767-300 som Thomson Airways idag använder som långlinjemaskin. Det ger 47 stolar i Premium Class, istället för dagens 36 och resten av kabinens 244 stolar får så kallad Blue Comfort-standard vad gäller benutrymme.
         
Med den kabin som Thomson valt kan flygplanet flyga cirka 8 500 nautiska mil non-stop. Det gör det möjligt att flyga till resmål som Hawaii, Los Angeles, Singapore, Filippinerna, Buenos Aires och Kapstaden.

- Vi räknar med att snart kunna presentera ytterliga destinationer där vi ska flyga med Dreamlinern från Arlanda, säger Marie Malmros.
         
Thomsons flotta av Boeing 787 stationeras i England. Det innebär att på de svenska flygningarna är det en helengelsk besättning, både på flightdeck och i kabinen, kompletterat med en svensk servicevärd.
- Det är samma system som vi har när Thomson Airways flyger från Sverige med sina Boeing 767. På de två flygplan som vi själva använder i TuiFly Nordic är det svensk besättning.
         
När Thomson Airways nu har lagt upp flygprogrammet för Dreamlinern på Sverige blir det premiär för charter med Boeing 787. Enligt planerna ska Norwegians 787-linjer från Stockholm vara igång till sommaren 2013. Men något officiellt flygprogram från Norwegian finns ännu inte publicerat.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Inte "Thomson Nordic"...
Skrivet av Systemingenjör, 2012-10-24 13:23:23
Det finns inget "Thomson Nordic". Det flygbolag som Fritidsresor använder sig av och som flyger från Sverige med B767-300 är TUIfly Nordic.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev