Tråden startades av: ABC  2021-02-10 14:31:29
Är vi hjärntvättade? 
Är vi som bor i Sverige totalt hjärntvättade att tro att Sverige gjort allt rätt gällande Covid-19 och alla andra har gjort fel eller är det tvärtom? I morse såg jag en journalist påstå att ”ingen vill flyga i 10 timmar utan att veta statusen på personen bredvid”. Men att åka tåg i 10 timmar är det OK? Det känns ganska löjligt när inte ens de som ställer frågorna sätter in sig i fakta annat än när Greta säger till dem att ”fakta” är de forskare hennes team valt ut. Flyget är på sina håll på väg tillbaka men inte här i Sverige, varför?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

CFIT
2021-03-02 00:46:45
SV: Är vi hjärntvättade?
@IngePax: Att du anser att något så mänskligt som sunt förnuft skall tillägnas "pk-eliten" säger bara hur djupt illa hjärntvättad du är!
IngePax
2021-03-01 12:00:15
SV: Är vi hjärntvättade?
Japp vi är helt hjärntvättade;
Tydliga tecken på det är att de flesta har slutat att hälla ut sin spillolja i skogen!
Andra tecken är att vi inte eldar upp bildäck i majbrasan nuförtiden.
Många har också slutat att hälla ut målarfärg rester i avloppet, ja fyfan vad hjärntvättade vi har blivit.
Ja se så galet det har blivit pga den förbannade PK elitens inflytande, ja listan kan göras hur lång som helst
sv PK-banken
2021-02-26 10:42:10
SV: Är vi hjärntvättade?
SFS står för "Svensk Författnings Samling". Det är alltså inga åsikter det handlar om. Utan om de fakta som tagits därifrån. Jag förstår verkligen inte ditt resonemang.
CFIT
2021-02-25 20:23:18
SV: Är vi hjärntvättade?
@PK-banken: Men snälla.... Självklart finns där klimatförändringar och självklart så påverkar människan. Frågan är ju bara vart vi drar gränserna.

Alla vet att en äggmök på Sergelstorg kan skapa en orkan över Nya Guinea.
Så frågan är bara om ett äggmöksförbud på Sergelstorg verkligen löser problemet eller om vi ska behöva gå så långt som att förneka alla med IBS-mage att vistas på på torget överhuvudtaget?

FHM är visserligen lite upptagna med Corona just nu, men nog f-n borde anslaget även kunna räcka till i alla fall minst två IBS-kontrollstationer.
En vid utgången från centralstationen och en vid övergångsstället från Åhléns....

eller?
@thomas
2021-02-25 16:35:06
SV: Är vi hjärntvättade?
Ja, offentlighetsprincipen härstammar från 1766. Men inkorporerades i grundlagen
Tryckfrihetsförordningen 1941. Fast diskussionen handlade om yttrandefriheten fr.1991. En helt annan grundlag.
PK-banken
2021-02-25 15:39:09
SV: Är vi hjärntvättade?
@ Thomas: Det är ju din åsikt. Själv tror jag SFS är en myt.

Jag hoppas du förstår mitt resonemang? Såklart är SFS inte en myt, det är självklart. Jag har själv inte någon koll på SFS så jag måste sätta min tillit på de som tagit fram samt jobbar dagligen med den. Min bedöming är att den existerar och påverkar mitt liv.
På samma sätt sätter jag min tillit till de vetenskapliga forskare som jobbar med växthuseffekten. Såklart ska man ha kritiskt tänkande, och min slutsats är att konsensus bland människor som jobbar vetenskapligt är att vi bör minska utsläppen snarast. Detta efter att ha jämfört media som jag finner trovärdiga (större delen av västvärldens media, med reservation för GOP-media o likn) vs youtubefilmer á la klippet nedan.

@Uranus

Håller med dig i mycket. Självklart menar jag det problem som den ökade växthuseffekten just nu orsakar. Det tror jag nog du förstår också, så kanske en något billig poäng kan jag tycka.

Klart man ska hjälpa de som dricker kloakvatten nu efter bästa förmåga, men om man läst och tagit in problematiken är de en piss i Mississippi i jämförelse mot vad som kommer hända.

Teorier är att se som fakta så länge som allt visar på att den stämmer. När teorin slutar stämma är det dags att omvärdera. Nu är klimatteorin såpass tweakad att man nog med en stor grad av tillförsikt kan anse att den stämmer.

Ang hjärntvätt så är nog alla hjärntvättade i viss mån. Europa är hjärntvättade till att tycka illa om Trump, medan halva USA tycker det är en bra idé. Sverige är hjärntvättade att tycka att Ryssland är ett hot, medan ryssar tycker Europa är ett hot o.s.v. Så visst är kritiskt tänkande viktigt! Men i fallet klimat så har modeller baserat på fakta visat att vi håller på att göra bort oss, här är det inte fråga om värdegrund utan ren och skär fakta. Det blir sämre oavsett om vi gillar det eller ej (varför nu någon skulle göra det).

Jag vill ju tro att vetenskapligt baserade artiklar, som utsätts för peer review, är i stora grad med sanningen överenstämmande, och att dessa tas i beaktande när det kommer till beslutsfattande, snarare än vad "ikoniska personer" tycker. Det är ett evigt tjat om Greta och hennes del i det hela, om hon lyckas sätta spotlighten på problemet är väl det bra och hennes roll bör kanske begränsa sig till det, i alla fall för nu. För mig personligen gör hon varken till eller ifrån.

Har Pär Holmgren verkligen resonerat så, eller var det ett lösryckt citat bara på skoj, på riktigt? Kanske inte lämpligt att dra sådana "skämt" när man är en frontfigur och 2009 var han väl mig veterligen bara en långhårig meteorlog? Tydligt är att man ska akta sig för vad man säger i media om man är någon form av företrädare för något. Jag hade säkert kunnat sätta upp en Bah-bonad på min vägg om jag vore henne och fått den av en kompis som grattis till min nya roll, för jag har inte koll på Maos kulturrevolution eller vad den innebar (gissningvis en del blod inblandat?). Jag vill inte ursäkta dem, men det är möjligtvis återigen lite billiga poäng här för jag tror inte att Alice Bah menade att det skulle göras en riktig revolution.

Dessutom, och detta är SJÄLVKLART inte något jag förespråkar utan bara en observation, det är ju uppenbarligen lättare att få obekväma saker gjorda i en diktatur. T.ex. så var det rätt effektivt att svetsa igen dörrarna till coronasjukas hem i Wuhan. Det stoppade spridningen snabbt, och sparade förmodligen rätt många liv. Här debatterar vi fram och tillbaka hit och dit, medan folk dör.

Som sagt, så ska vi inte ha det, men kanske är det detta som är grunden till Pärs frustration? Att det snackas och snackas, men inget händer.

Angående:
"* Sju av tio barn oroar sig för klimatförändringarna.
* Klimatförändringar oroar barnen mer än familjens ekonomi eller att inte ha några kompisar i skolan.
* En av fyra tror att jorden kommer att gå under på grund av klimatförändringarna."
så ja, det kanske också är befogat. Klart att det är skönare att stoppa huvudet i sanden. Ett tag. Det är väl kanon att barnen får utbildning, tråkigt bara att de mår dåligt. Lite goda nyheter i form av framsteg är nog bättre än att vagga in dem i falsk trygghet så deras barn i sin tur har ännu sämre förutsättningar.
Uranus
2021-02-25 13:27:11
SV: Är vi hjärntvättade?
@Pk-banken
”Teorin nu är att växthuseffekten existerar, den beror på människan samt är dåliga nyheter.
Än så länge finns det inga trovärdiga källor som slår hål på den, utan allt pekar på att den stämmer”

För mig är detta ännu en svepande förenkling och ett försök att få en teori att låta som fakta.
Min favorit är att vi måste göra vissa saker för att förändra klimatet så att inte våra barn/barnbarn/barnbarnsbarn, vi vet inte riktigt när, ska dö av svält och törst.
Detta medans miljontals barn svälter och dricker kloakvatten redan idag och har gjort väldig länge..
Kanske ska börja där om vi vill rädda barn. Lägg några teorier och pengar på dom som lever nu.

Tillbaka till teorin.
”växthuseffekten existerar”
är den teorin som är svårast att motbevisa. Hittar ingen som kan motbevisa den.
”Den beror på människan”
Är inte ett korrekt uttalande.
En teori är att Växthuseffekten har funnits på denna planet långt innan människan och utan den skulle jordens medeltemperatur vara ca30 grader kallare.
Är denna teori påhittad av fakta resistenta klimatförnekare?
”Den är dålig”
Troligtvis inte korrekt igen.
Utan växthuseffekten så är en teori att då hade förmodligen inget liv kunnat utvecklas här på jorden.
Är denna teori påhittad av fakta resistenta klimatförnekare?
”Än så länge finns det inga trovärdiga källor som slår hål på den, utan allt pekar på att den stämmer”
Dom teorierna jag nämner och som motsäger ditt påstående antar jag då att du inte tycker är troliga.

Det du skriver är såklart din åsikt som jag accepterar samt respekterar och som du har rätt att utrycka utan nedvärderande tillmälen.
Jag vet att det finns vissa människor som erkänner att dom inte accepterar andra individers rätt att
aktivt motarbeta och driva opinion mot något dom inte tycker stämmer.
För att återgå till den ursprungliga frågan i tråden angående hjärntvätt eller inte.
När man slänger ur sig ett sådant slarvigt påstående som man hävdar är sant och som jag tycker är starkt ifrågasatt då uppstår några funderingar i mitt huvud.

Personen ifråga tror verkligen på det han skriver. Är han hjärntvättad?
Uttrycker man sig på detta sätt för att med vilja förstärka,vilseleda och hjärntvätta?

Ikoniska personer inom miljörörelsen säger att man vill sprida panik. Hur driver man en debatt eller försöker lösa en fråga genom att sprida panik. Nu snackar vi om klimatet som är ett väldigt komplext område som vi inte har full koll på. Vi snackar om planetens överlevnad Hur kan man skapa panik hos människor som inte har en aning om hur saker och ting kanske fungerar?
Kör man då medvetet med uttalanden, påståenden och förklaringar där man försöker beskriva problemen så exakt och objektivt som möjligt. Förklarar man alla komplexa samband och variabler som kanske finns.
Eller kör man med en taktik där man medvetet utelämnar vissa saker som inte passar in.
Förstärker andra saker som passar bättre in och framförallt påstår man att ens egna Teorier om vad som kommer att hända är fakta till skillnad från motståndarens teorier som är falska?

Det börjar bli riktigt läskigt när man läser hur miljöpartiets Pär Holmgren, resonerat.
2009 pratade han om att "snabbt avskaffa alla val” för att lösa miljöproblemen. Han slog sedan ifrån sig kritiken och menade att det var ett lösryckt citat, bara på skoj.
2018 ansåg Holmgren att filosofen Torbjörn Tännsjös vision om en global despoti för att lösa klimatkrisen var ett spännande sätt att "tänka utanför boxen”.
Kritiken mot honom ansågs även då vara tramsig och överdriven.
Alice Bah Kuhnke, Holmgrens kollega i Europaparlamentet, är ytterligare ett exempel. I rollen som kultur- och demokratiminister hade hon en väggbonad med texten ”Visst behöver vi en kulturrevolution nu” på sitt tjänsterum.
För att i rollen som demokratiminister hänga upp en sådan text på väggen, krävs det att man aldrig ens har funderat på vad kulturrevolutionen var. Mao Zedong mördade miljontals människor i strävan att omforma samhället och kulturen så att hans idéer skulle kunna frodas, man kan ju bara gissa hur MP kulturrevolution skulle se ut.

För mig är det tydliga tecken på att en ”hjärntvättningskampanj” är igång och att vissa redan är ”tvättade”. Typ Holmgren och Kuhnke.
För våra barn är det nog redan försent. Har ni kollat vad som lärs ut i skolorna?
I en studien för något år sedan ingick barn i åldern 11-15.
* Sju av tio barn oroar sig för klimatförändringarna.
* Klimatförändringar oroar barnen mer än familjens ekonomi eller att inte ha några kompisar i skolan.
* En av fyra tror att jorden kommer att gå under på grund av klimatförändringarna.

@ thomas
2021-02-25 12:44:32
SV: Är vi hjärntvättade?
Sverige har fyra grundlagar: regeringsformen fr.1974, successionsordningen fr.1810, tryckfrihetsförordningen fr.1949 och yttrandefrihetsgrundlagen fr.1991. Dessutom finns riksdagsordningen, som är ett mellanting mellan grundlag och vanlig lag. Grundlagarna står över alla andra lagar.
I tryckfrihetsförordningen finns också offentlighetsprincipen.
Det finns alltså inget som heter "offentlighets princips grundlagen".
Allt finns i SFS att läsa.
Classic
2021-02-25 08:07:18
SV: Är vi hjärntvättade?
Ja, Jag anser är vi är hjärntvättade.Detta baserar jag på över 12000 stigande döda i Sverige.
Samt FHM ”rekomendationer” och brist på att implementera hårdare regler.
1. Att svenska medborgare skall kunna inresa utan negativt pcr är fel.
2. Att införa inresetillstånd med massa undantag är tandlöst.
3. Att införa krav på munskydd ibland o ibland inte är korkat.
Rekommendationer är löjligt.Det är som att säga vi rekommenderar inte att fuska.. svaren på frågorna finns här /nu ska ja lämna lektionssalen i 30 min....
Say No more!
PK-banken @ Thomas igen
2021-02-24 18:30:17
SV: Är vi hjärntvättade?
Jag öppnade faktiskt videon du länkade till och tittade i kanske 5 minuter. Det är för mig obegripligt att någon kan se den och blint tro på NÅGOT som sägs. Ur minnet:
Jag har sett chemtrailvideos som är mer förtroendeingivande.


” Tyskland hade vissa dagar 80% av energiförsörjningen förnyelsebar”. Klipp till en kolgruva i Ruhrområdet. ”Kommer det inte mycket koldioxidutsläpp från er produktion?” Arbetare i hjälm: ”eeeeh” i tre sekunder. Bryt. Precis innan han hinner svara.
Om någon från TV frågar mig om jag gillar solsken kommer jag nog säga Eeeh i tre sekunder.


”Teslas Gigafactory ska drivas helt av solkraft, vindkraft och geotermi. Men kolla. Här går det KRAFTLEDNINGAR till fabriken. Vanliga elledningar!”

Såklart. Solcellerna sitter kanske inte bara på fabrikstaket. Vindkraftverken inte på plats. Det blåser inte varje dag. Alldeles uppenbart om man har det minsta kritiska tänkandet.

Vad var det mer.. jo, ett solkraftverk som är byggt av BETONG. Som släpper ut CO2. Så skenheligt. Dessutom startar det varje dag med Naturgas. Skenheligt igen, tydligen.

Inget snack om hur mycket naturgas det går åt. Inget prat om hur mycket CO2 som
Betongen avger (eller tar upp igen genom karboniseringen under en livscykel). Inte något prat om hur många GWh verket producerar på en livscykel.

Beklämmande att folk köper det rakt av (med reservation för att riktiga siffror produceras senare i filmen, men det tror jag knappast).


3 inlägg i rad. Måtte Corona vara över snart så man får mindre tid att agera nättroll!
PK-banken, @ Uranus
2021-02-24 18:13:19
SV: Är vi hjärntvättade?
Allt är ju teorier, men innan en teori är motbevisad så får man arbeta efter den. Så funkar vetenskap. Många teorier är välbeprövade, t.ex. Einsteins relativitetsteori som möjliggör GPS. Det är en teori, och tills nya fakta framkommer som ändrar den så får man utgå från att den stämmer. Teorin nu är att växthuseffekten existerar, den beror på människan samt är dåliga nyheter. Än så länge finns det inga trovärdiga källor som slår hål på den, utan allt pekar på att den stämmer.

Förmågan att kunna tänka abstrakt är en utmärkande egenskap hos människor. T.ex så är jorden inte platt, det krävdes abstrakt förmåga att inse det. Nu har många blivit ”deceived” att den är platt, för de saknar förmågan att tänka abstrakt samt är lättpåverkade. Samma sak med CO2, fast ytterligare någon nivå mer abstrakt.
PK-polisen, @ Thomas
2021-02-24 18:04:02
SV: Är vi hjärntvättade?
Det tror jag inte ett dugg på. Jag såg en video på youtube som sa att yttrandefriheten infördes 1913. Tror du på att den är från 1700-talet är du deceived. Du följer flocken. Saknar kritiskt tänkande. De s.k. originaldokumenten från 1700-talet är förfalskningar från PK-historiker.

:)
@thomas
2021-02-24 16:36:40
SV: Är vi hjärntvättade?
Din faktakoll är något bristfällig.
Lagman
2021-02-24 16:29:48
SV: Är vi hjärntvättade?
Offentlighets princips grundlagen, har inget att göra med Yttrandefrihetsgrundlagen, som instiftades 1991. Håll isär begreppen nå'n gång!
Lagman
2021-02-24 16:14:46
SV: Är vi hjärntvättade?
Yttrandefrihetslagen instiftades 1991. Se bif. länk.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/yttrandefrihetsgrundlag-19911469_sfs-1991-1469
sv Bror
2021-02-24 14:56:50
SV: Är vi hjärntvättade?
Läs och lär: När man pratar om klimatet så menar man hur vädret har varit på en given plats under en längre tidsperiod. För att undersöka klimatet så gör man observationer av vädret på en viss tidpunkt under många års tid, oftast är det under en 30-årsperiod. Klimatet är inte lika växlande som vädret kan vara. ...

PS.Inlägget tidigare publicerat 2021-02-17 17:59:20 här på FT DS.
thomas
2021-02-24 14:13:16
SV: Är vi hjärntvättade?
Offentlighets princips grundlagen härstammar från 1766
Man kan granska allt staten och dess myndigheter i allt vad de företar sig, detta är grundlagsskyddat sen länge.
Det här innebär även allt vad som sagts skrivits etc.
sv thomas
2021-02-24 14:00:15
SV: Är vi hjärntvättade?
Precis, alla har yttrandefrihet. Även de som inte tycker som du.
Snacka om dubbelmoral. En regel för dig, en annan för övriga.
Uranus
2021-02-24 13:39:52
SV: Är vi hjärntvättade?
Idag var det 2 grader varmt och regn i Hamburg=Fakta
Om tre veckor så kommer det vara 25 grader och Sol i Hamburg=Inte fakta
Idag så råder medelhavsklimat i Italien= Fakta
Om tvåhundra år så är Italien en öken= inte Fakta
Bror
2021-02-24 13:37:57
SV: Är vi hjärntvättade?
Om du märker ord, kan du väll klarlägga det för oss alla, Bror duktig!
Uranus
2021-02-24 13:31:56
SV: Är vi hjärntvättade?
Förövrigt så måste man kunna skilja på klimat och miljö.
PK-banken @ thomas
2021-02-24 11:28:31
SV: Är vi hjärntvättade?
Alla har rätt till egna åsikter, men inte egna fakta. Därför är det du skriver inte relevant.


För övrigt så instiftades yttrandefriheten i Sverige år 1913.
thomas
2021-02-24 10:03:38
SV: Är vi hjärntvättade?
Håller med
Koldioxid är biomassans bröd, den levererar friskt syre som motprestation, koldioxid hysterin är ovetenskaplig
filmen visar på detta att green energy är en ren hoax med bakomliggande agendor.
Flyget har tvärtom visat att det går att hela tiden effektivesera flyga längre med högre payload fler pax etc. på samma energi mängd. Flyget är inte problemet.
Tvärtom om folk reser utbyter erfarenheter blir det bra för alla, bygger upp fattiga länder etc till och med konflikt förhindrare mellan stater. Nordkorea är ett exempel på motsatsen.
Flygare
2021-02-24 09:30:59
SV: Är vi hjärntvättade?
@PK Banken

Jag har inga problem att hålla med din åsikt.
Klart att folk ska få vara veganer och i övrigt göra vad dom vill inom lagens ramar.

Men där jag tycker det blir problematiskt, är när vissa självgoda individer ser det som deras mission i livet att få så många som möjligt att t. ex. sluta flyga och bli vegan, annars är man ett dåligt människa, tydligen.
thomas
2021-02-24 09:19:14
SV: Är vi hjärntvättade?
på vilket vis då? vadå slåss??? det här visar bara Din låga nivå,
det är tvärtom det behövs mycket mer kritiskt tänkande
skocken inte verkar ha förmåga till

varför fick Sverige redan på 1700 talet lagar om yttrandefrihet?
Sverige har inte haft krig på över 200 år, kan det vara kopplat till detta??
diktaturer kännetecknas alltid av av EJ ÅSIKTS YTTRANDE FRIHET
main stream med åsiktskorridor tjänar ingen, det leder bara alla i fördärvet, ungefär som hitler och stalin.

sen de som inte är där ska bekämpas förtalas, ska Du ta till knytnävarna nu??

allt är agendor som ligger bakom det visar den här filmen, som är gjord av en vänster falangare.

https://www.youtube.com/watch?v=5x7UgKfSug0
CFIT
2021-02-23 22:07:05
SV: Är vi hjärntvättade?
PK-banken och Thomas: ni bråkar, slåss och ställer till med oreda.

Men ni är faktiskt inte så olika varandra som ni själva vill mena.
Sömnig
2021-02-23 16:28:36
SV: Är vi hjärntvättade?
Jag kan få en dålig smak när mycket av utspelen bottnar i trender, lite skenheligt i mitt tycke. Ta tiggarna som exempel, det var ett otroligt empati-tåg som gick genom media, men vart tog det vägen. Nu sitter de där och tigger och ingen bryr sig. Till slut blev tiggarna ett normalt inslag i det svenska samhället. Greta gör även hon ett bra jobb, men med Coronan blev det inte lika bekvämt, tänk en ordentlig lågkonjunktur på det, hur spännande är Greta att lyssna på då?
PK-banken
2021-02-23 15:25:55
SV: Är vi hjärntvättade?
Haha alltså jag är inte någon frontfigur som står på barrikaderna på något vis, vänder mig bara mot ren dumhet.

Såg inte plastpåsedebatten? Du menar att den var ett slag i luften? Jag kan väl hålla med, men jag köper pappåsar om jag glömmer ta med shoppingbagen. Inget stort problem för mig. Tror iofs inte heller att plast är ett stort problem i Sverige för det mesta hamnar där det ska. Tror jag, men vet inte. Oavsett så är pappåsar inte ett problem stort nog att reta upp sig över.

Kärnkraft är väl bra för klimatet, men där finns det ju andra problem med slutförvaring. MIN åsikt, varför den nu skulle vara viktig här, är att kärnkraften bör avvecklas när vi klarar oss utan den. Å andra sidan är argumentet att det är mer kostnadseffektivt med förnyelsebart än med nya kärnkraftverk. Eftersom jag inte har någon kunskap i ämnet så avböjer jag att spontant trycka ner min åsikt i halsen på någon sida.

Om generation 4 blir verklighet och ekonomiskt i jämförelse med förnyelsebart så är väl det fint.
Uranus
2021-02-23 14:38:09
SV: Är vi hjärntvättade?
@Pk-banken
Kärnkraft?
Är dom som tycker det är en lösning av problemet
också klimatförnekare?
Plastpåse
2021-02-23 14:18:06
SV: Är vi hjärntvättade?
ok, PK-Banken, håller med i stort sätt, men tycker du inte att teorier ska prövas och även klara lite motstånd i form av andra åsikter och teorier?

Det är lite som debatten om plastpåsen, såg du den i riksdagen, ganska intressant.

PK-banken
2021-02-23 13:42:36
SV: Är vi hjärntvättade?
Jag skulle nog vilja dela in dem i tre kategorier:

* De som menar att vi inte har någon förändring i klimatet, för det var kallt förra veckan

* De som menar att vi möjligtvis har en förändring, men att människan inte är skyldig. Atmosfären är stor, vulkaner spyr ut CO2 osv

* De som menar att vi orsakar en temperaturökning men so what, det har varit varmt förr, vad är problemet?

Gemensamt för ovanstående är ofta ett inbyggt hat mot alla initiativ som strävar efter att minska miljöpåverkan, t.ex. vindkraftverk, elbilar, biobränsle, utan att ha några väl förankrade argument.Kudos till de som äter veganskt för miljöns skull. Jag gör själv inte det, men däremot hånar jag dem inte, de har ju jättebra etik och förtjänar om inte respekt så åtminstone att få bli lämnade i fred för sitt val. Håna någon för att de gör en uppoffring, var ligger ryggraden i det liksom?

Jag är själv pilot och reser även ibland för nöjes skull, men jag hejar på klimatsmart utveckling och gör små val som gör viss skillnad (t.ex. val av bil, hur jag investerar fonder, lägger min röst (ja, det finns alternativ till MP i mijlöfrågor) e.t.c). Min personliga uppfattning är att man inte kan förlita sig på att individer självmant ska göra någon större uppoffring, utan att det faller på världssamfundet att organisera. Jag som bemödar mig att skriva detta har t.ex. valt bort att lägga någon hundring extra på biljettpriset för att CO2-kompensera när jag haft det valet.
De som går före på eget initiativ är bara att beundra, inte håna!

Men jag accepterar inte hur vissa individer, ett fåtal i samhället i stort som tur är, aktivt motarbetar och driver opinion mot miljötänk. Att världen kommer gå under om vi försöker förändra oss. Mitt kylskåp funkar lika bra som de med freon gjorde. En internationell ansträngning gjorde att det gick att ställa om från CFC, och jag känner inte att jag lider särskilt mycket av den omställningen. Det var ett bra genrep för övriga växthusgaser som måste minskas nu, som visar att om det finns en vilja så går det lösa.
Flygare
2021-02-23 10:21:01
SV: Är vi hjärntvättade?
@PK Banken
Kan du vänligen förtydliga vad som är en klimatförnekare, enligt dig.

För mig är en klimatförnekare en person som inte tror att klimatet förändras genom människans påverkan.

Vissa tycker att en klimat förnekare är en person som vill flyga och äta vad han/ hon vill.
PK-banken
2021-02-22 21:39:30
SV: Är vi hjärntvättade?
Som klimatförnekare blir man automatiskt placerad i samma fack som Thomas nedan, som tydligen inte heller tror på evolutionen. Och stjärnan, vem det nu var, som inte trodde på månlandningen för några veckor sedan. Så begåvad och upplys är man.
BS
2021-02-22 17:02:45
SV: Är vi hjärntvättade?
Har svårt att ta in ditt "resonemang" thomas. Du tror väl inte på vetenskapen...eller?
sv thomas
2021-02-21 10:36:23
SV: Är vi hjärntvättade?
Vilken vetenskap (riktig vetenskap,inga fantasier) stöder du dina bisarra påståenden på?
PK-banken
2021-02-21 10:03:08
SV: Är vi hjärntvättade?
Haha fjant kan du vara själv :)
Jag skrev det om barnen eftersom det är de som kommer bli lidande. Kanske inte specifikt mina barn, för jag har det gott ställt och kommer kunna sätta dem i en bra position, men många i kommande generationer kommer få det tufft.
Antar att det låter som en klyscha som blir ett rött skynke för vissa, men jag ser inte vad som är fel i uttrycket.

Om vi har alternativen att

1) Köra på som vanligt. Det är som att kissa i byxan, varmt och skönt i början.

2) göra något åt det, lite jobbigare nu men smart i långa loppet.


Klimatet vi ska rädda är ju förstås den som gör att människor och natur kan fortsätta leva utan svält och vattenbrist även i framtiden. En akut temperaturstegring är inte förenligt med detta mål. Det hotet kanske är för abstrakt för många att ta in, för de ser det inte nu.

Sen håller jag med några kritiker nedan om vissa saker, Sverige är en ankdamm och kolkraftverk i kina påverkar mer än flyget, absolut. Termen kallas för whataboutism. Kol förser miljarders med hushåll och industrier med energi. Om flyget, som förser en liten elit av världens befolkning med mestadels rena nöjesresor står för 2-3% är det i sammanhanget kanske rätt mycket.
Problemet som jag ser det är att istället för att ta in problematiken och välkomna initiativ så är det enklare att stoppa huvudet i sanden och hata all initiativ som avser leda till rena alternativ. T.ex. såga biobränsle/elflyg/vindkraft osv utan att ens sätta sig in i vilken potential det finns.

/Fjanten :)
thomas
2021-02-20 15:34:38
SV: Är vi hjärntvättade?
Cfit det är tvärtom google söker över hundratusentals källor, jag rekommenderar att du studerar hur deras sökmotorer fungerar. Du tror nåt ungefär som hitlers propagandamaskin eller evolutionstroende och detta får inte ifrågasättas då ska dessa bekämpas med att de ljuger är ovetenskapliga etc. Du är deceived, sen att blir arg på de som kommer med andra åsikter i en fri debatt
Han som skrev för mina barn vilken fjant, vad har det med saken att göra???? Du förleder framtiden till ett oundvikligt kärnvapenkrig med Dina falsarier.
Uranus
2021-02-20 14:49:28
SV: Är vi hjärntvättade?
Jag antar att dom flesta är överens om att klimatet förändras. Det har förändrats innan människan fanns och kommer att förändras långt efter att vi försvunnit.
Pudelns kärna är hur mycket påverkan människan har och framförallt vad blir konsekvenserna av klimatförändringarna.
Då undrar jag vad som menas med att ”rädda klimatet” eller ”stoppa klimatförändringarna”.
Vilket klimat ska vi rädda? Är det medelhavsklimatet,tropiska klimatet eller ”världsklimatet” som någon nämnde och som jag aldrig har hört talats om?
Stoppa klimatförändringarna vad menas med det? Är människans påverkan så stor så att vi skulle kunna frysa klimatet till exakt vad det är just nu? Vi skulle alltså kunna stoppa även ”naturliga” klimatförändringar?
Eller min favorit.
Vi måste rädda planeten.
Är det någonting som dom flesta vetenskapsmän kan vara överens om är att planeten inte går att rädda.
ABC
2021-02-20 14:39:27
SV: Är vi hjärntvättade?
Vill du veta hur stor världen är - RES. Vill du veta hur stort havet är - SEGLA. Vill du veta hur stor jorden är - RYMDRES. Vill du jämföra hur smutsigt det är i Kina, Indien eller Bangladesh - ÅK DIT. Att sitta hemma och gnälla funkar dåligt såvida du inte är misslyckad politiker, journalist, PK-forskare eller tyckare. Klimatet är föränderligt och har alltid varit det. Kreativa människor förbjuder inte saker, de uppfinner!
IngePax
2021-02-20 11:28:04
SV: Är vi hjärntvättade?
Det som accelerar miljöpåverkan är naturligtvis antal människor på jorden.
1960 fanns ca 3 miljarder människor och nu 2020 närmar vi oss 8 miljarder.
Till detta ska läggas att antalet nötkreatur har mångdubblats under samma tidsperiod med stora metangas utsläpp som följd.
Under samma tidsperiod har antalet fordon ökat exponentiellt (bilar, MC, flyg, fartyg osv)
(Antal bilar i Sverige 1960 ca 260 000, antal bilar nu ca 5 miljoner, antalet bilar i världen har för länge sedan passerat 1 miljard)
För att tro att inte detta har en miljöpåverkan krävs en faktaresistens som tidigare bara funnits hos den värsta Trump supportern.
De tidigare fattiga utvecklingsländerna med stor population anser med all rätt att de ska åtnjuta samma liv som tidigare varit exklusivt för 20% av världens befolkning.
Fullt klart är att detta kommer att innebära ytterligare belastning på vår miljö och vi lämnar ett arv till kommande generationer som blir svårt att reparera.
Det har alltid funnits variationer i jordens klimat, istider och varma tidsperioder.
Det som skiljer ut nuvarande situation är hastigheten i förändring, tidigare klimat förändrade processer som skett över hundratals eller kanske tusentals år har nu utbytts till tiotal år.
Flygare
2021-02-20 09:15:46
SV: Är vi hjärntvättade?
Frågan är om ” vi” är hjärntvättade i det här landet, ja många verkar vara det.
Om man är så utomordentligt korkad att man tror att flygtrafiken är ett enormt problem för klimatet, och att man tror att bara vi blir veganer allihopa och slutar flyga, då ” räddar vi klimatet”. Då är man ganska hjärntvättad.

Före Corona krisen bidrog flygtrafiken med ugf. 2-3 % av det totala utsläppet av CO2.
Flygtillverkare och motorproducenter gör i nuläget allt för att minska flygets CO2 utsläpp, genom att utveckla nya motorer som kan gå på vätgas.Detta är en stor och dyr omställning, som såklart är fantastisk bra, men det gäller som sagt bara 2-3% av det totala utsläppet.

Om vi nu ska se på vad som verkligen betyder nånting för klimatet, Då kan det vara bra att tänka på el produktionen globalt. Ugf. 70 % av världens el produceras från Kol och olja/ gas.
Därför löser det inte mycket, att många lågintelligenta politiker vill att bilar och lastbilar ska vara el

Detta är väl ett betydligt större problem än flygets utsläpp, eller?

CFIT
2021-02-20 01:54:02
SV: Är vi hjärntvättade?
Internet är människans absolut bästa uppfinning.
Eftersom att den för eftervärlden kommer att blottlägga hur fruktansvärt dumma i huvudet vi människor verkligen var.
PK-banken, @ Puckelbro
2021-02-19 21:16:25
SV: Är vi hjärntvättade?
Googlade lite snabbt (ja, jag stoppade in sökord som skulle bekräfta vad jag sökte och fick napp. Det får man oftast när man googlar, man hittar alltid något som bekräftar det man vill höra) och läste att CO2 var 20 gånger högre under Jura.

Jag är inte utbildad i ämnet, precis som alla andra här skulle jag tro, men vad jag förstått är det själva hastigheten på temperaturökningen som är haken. Naturen, inklusive människan, hinner inte anpassa sig (detta bygger på att man tror på evolutionen...) och därför är det en bra idé att inte gå tillbaka 100 miljoner år i utvecklingen på något århundrade.
Morran
2021-02-19 12:32:39
SV: Är vi hjärntvättade?
Så skönt med lite debatt där inte bara klimatförändringsförnekare och arga konspiratörer får gehör! Varför denna ständiga misstro? Det är något som tagit fart på senare tid i ren och skär Trumpanda. Arga män som ondgör sig titt som tätt med begrepp som PK och nedlåtande kommentarer om tex Greta. Det lyser verkligen mindervärdeskomplex och hat om detta.

Jag utgår från att de flesta piloter har stenkoll på sitt jobb, likaså lägger jag mig inte i tex hur en apotekare, lärare, sjuksyrra, rörmokare, programmerare eller bagare sköter sitt jobb. Därför är det så svårt för mig att fatta att så många på denna sida vet så mycket mer om tex. klimatförändringarna än forskare som jobbar med detta varje dag.

Söker man enbart information via kanaler som ger en den information man vill ha så smalnar världsåskådningen något oerhört. Vilket man inte måste vara någon Einstein för att förstå. Å andra sidan verkar det inte finns så många Einstein i detta forum.
Puckelbro
2021-02-19 12:07:52
SV: Är vi hjärntvättade?
Om det nu är så att den koldioxid som finns bunden i fossila bränslen, mineraler m.m är så otroligt farlig, varför inte fråga var den kommer ifrån? Antingen så tillförs jorden ständigt mer koldioxid utifrån vilken måste gömmas undan någonstans eftersom det annars blir total katastrof och allting dör. Eller, så handlar det om något som funnits här hela tiden och som bundits i olika material, t.ex växter, dinosaurier och snäckskal.

Om det första antagandet är korrekt bör vi rikta vår energi på att ta reda på vem som pumpar in all ny koldioxid. Och stänga av kranen. Om det andra antagandet är korrekt har vi tidigare i jordens historia haft så mycket koldioxid i atmosfären att allting blev överhettat och dog. Nu finns det ju vissa mindre indikationer på att så inte är fallet. En snabb titt i kylskåpet visar att det finns liv kvar..

Så, all denna överskottskoldioxid kanske i verkligheten hade någon annan effekt. Om det är korrekt att kol, olja och allt annat som kallas fossila bränslen har sitt ursprung i organiskt material plus att en del mineraler åtminstone delvis är uppbyggda av f.d liv så ger det vissa ledtrådar. För att djur och växter ska kunna binda sådana mängder koldioxid så måste livet rimligtvis ha frodats alldeles utomordentligt mycket.
PK-banken @ Thomas
2021-02-18 20:42:00
SV: Är vi hjärntvättade?
Någon (du?) påstod att koldioxidmätarna var felaktiga för att de satt i städer respektive vulkaner. Jag tyckte det är var ett löjligt dåligt argument och hittade snabbt en förtroendeingivande artikel som effektivt monterade ner ditt argument. Klart jag inte håller mig till min egen text när det är ett debattforum.

Och jag är ”aggresiv”, som du kallar det, för jag har barn. Du pissar på deras möjligheter till en vettig framtid, för att du är för konspiratoriskt lagd för att orka lyssna på vetenskapen. Jag tror inte du någonsin kommer ändra dig. En är ingen större fara, men jag hoppas andra lättpåverkade läsare ser hur dåliga argument klimatförnekarna har.

Ja, det är svårt att göra modeller och teorierna är inte perfekta, men det är det bästa vi har att gå efter. Knappast seriöst att jämföra dagens vetenskap med medeltida katolska kyrkans uppfattning.

Nu blir det mildväder nästa vecka. Kanske lättare att prata PPM då?
Vädret och även klimatet varierar. Det har varit varmare än såhär förut, men aldrig med en såhär snabb temperatursteging.


Som jag förstått det på dig/er går det inte lyssna på TV4 SVT, dn, svd, sr Aftonbladet eller Expressen, för de är PK. Vad finns kvar? Nya Tider, RT, Fox och Flashback?
Finns det någon som någon skulle kunna säga för att du ska dra upp huvudet ur sanden, och i så fall vad från vem (obs, hypotetisk men seriös fråga, för jag är intresserad)?
sv Joseph
2021-02-18 20:35:29
SV: Är vi hjärntvättade?
Helt rätt. Tyvärr kan inte somliga förstå det.
Meteorolog
2021-02-18 20:34:00
SV: Är vi hjärntvättade?
Det gick ju tydligen inte så bra, med att borra hål i huvudet uppenbarligen.
Varför har det aldrig tidigare uppmätts så låga temperaturer i Texas?
Inte "all time high" som du skriver. Håll isär begreppen!
Kan du svara på det, utan att vara den åsiktspolis som du är?
Du har ju snöat in dig på ordet uppvärmning. Det handlar om Klimatförändringar.
En som definitivt inte har något med vetenskap att göra är du.

Detta är vetenskap: https://sv.wikipedia.org/wiki/Keelingkurvan

PS. Aggressiv var ordet - och det är inte du hahaha. DS.
Joseph
2021-02-18 18:40:14
SV: Är vi hjärntvättade?
Jo men, senast idag gick man ut och berättade att man har haft fel när det gäller jordens födelse. Vetenskapen är även den i ständig förändring. Det som var en vetenskaplig sanning igår kan vara helt felaktig idag.

En bevisad vetenskap måste ta hänsyn till annan vetenskap och det verkar vara helt bortglömt. Jag står still när folkmassa springer och njuter när jag ser dem komma springande åt andra hållet.
thomas
2021-02-18 13:10:14
SV: Är vi hjärntvättade?
Vad har minoritet och majoritet att göra med sanningen?
Vetenskapen borrade hål i huvudet för att släppa ut sk. onda andar, sa att jorden är centrum i universum, skapat kärnvapen som kan utrota oss alla på 10 minuter.
Vad är det kritiska tänkandet?, och varför är alla åsiktsmonopolister aggresiva säger åt andra att lägga ner. Sverige har i lag haft den grundlagsskyddade yttrandefriheten sen 1700 talet.
Men kvasiveteskapliga teorier ska upphöjas och stadge fästas trots att de inte uppfyller några som helst vetenskapliga kriterier, spelar ingen roll hur många som hävdar tror, det blir inte sanning rätt för det.
Göbbels: repetera en lögn många ggr så blir det en sanning.
thomas
2021-02-18 11:25:50
SV: Är vi hjärntvättade?
Och var sitter de andra koldioxidmätarna?
I städer, hur relevant är det?
Håll Dig till egen text, Du har inte ett dugg att göra med vad andra skriver. Är Du nån åsiktspolis? Med rätt att avgöra?
Texas har nu all time high - temp, aldrig mätts förut,
New York ligger på Roms breddgrad, och texas + hundra mil ytterligare söderut.
Miljoner i texas är även nu strömlösa, byggnader och det samhällets infrastruktur är inte byggt för sådana låga temp.
Jo viss global warming!! Lättlurade går på main stream fattar inte att det är hoax och en agenda ligger bakom.
Har inget med vetenskap att göra.
BS
2021-02-18 10:53:25
SV: Är vi hjärntvättade?
Mindre kloka människor är i minoritet. Dom är inte i majoritet även om det låter så.
ABC
2021-02-17 21:12:45
SV: Är vi hjärntvättade?
Även om detta är ett litet forum är jag otroligt glad att så många vågar skriva vad de känner och inte rätta in sig i fåran över vad den skrikande minoriteten tycker. Dom är inte i majoritet även om det låter så.
Pk-banken
2021-02-17 20:13:06
SV: Är vi hjärntvättade?
Kanske kan flygtorget börja flagga falska inlägg à la twitter?

https://www.climatecentral.org/news/antarctica-co2-400-ppm-million-years-20451

400ppm på Antarktis. Kanske paj CO2-mätare? De ljuger och förfalska grafen? Undervattensvulkaner?


Enda orsaken att jag argumenterar mot faktaresistenta är för jag hoppas att de inte drar med sig fler ner med sina falska men tilltalande argument.
Meteriolog
2021-02-17 19:04:47
SV: Är vi hjärntvättade?
Som vanligt går det inte att argumentera med dig.
Varför "tror" du att det är så kallt i Texas? Förstår att det är svårt för somliga, att se de olika sammanhangen, när det gäller klimatet. Kan du ange en " vetenskaplig" källa till dina bissara påståenden? Nej, det kan du inte.
Dessutom skrev jag "en av koldioxid mätarna" står på Hawaii. Vilket är FAKTA.
Du "experten" lägg ner!!
Hänt i veckan
2021-02-17 18:42:11
SV: Är vi hjärntvättade?
Precis, vi kanske ska vara glada att det inte är en istid på snabb inmarsch. PK elitens argument passar in alla tider, väder, klimat, som horoskop.

Det har väll alltid varit en klimatkris på jorden sen den bildades?
thomas
2021-02-17 18:41:05
SV: Är vi hjärntvättade?
På Hawaii finns aktiva vulkaner som varit verksamma nu flera år, har Du missat detta?, Du experten, så inget bra ställe att mäta för att få ett generellt koldioxid tellus värde.
Kylan som lamslår nästan hela jorden, norra halvklotet ner till Sahara nu med temp som aldrig förut uppmätts, jo fortsätt ni med Er Global warming,
Det är tyst om Greta nu, Nu i Ryssland -57 djuren dör direkt, om även i Moskva och St Petersburg en -10 -20 vanligt.
@thomas
2021-02-17 17:59:20
SV: Är vi hjärntvättade?
Läs och lär: När man pratar om klimatet så menar man hur vädret har varit på en given plats under en längre tidsperiod. För att undersöka klimatet så gör man observationer av vädret på en viss tidpunkt under många års tid, oftast är det under en 30-årsperiod. Klimatet är inte lika växlande som vädret kan vara. ...
IngePax
2021-02-17 17:22:16
SV: Är vi hjärntvättade?
KT eliten (konspirationsteori eliten):
Hur kan det vara växthuseffekt när det inte har varit så här kallt på tjugo år där jag bor?
Förstå skillnaden mellan väder och klimat!
BS
2021-02-17 16:41:01
SV: Är vi hjärntvättade?
Återigen konspirations teorier från dig. Du har inte kompetens (och ingen annan heller här på forumet) för att kunna bedöma klimatfrågan. Det är bara ett önsketänkande i kombination av fria fantasier som vanligt.
sv OK
2021-02-17 16:36:05
SV: Är vi hjärntvättade?
Precis som de flesta här på forumet.
Meteorolog
2021-02-17 16:35:07
SV: Är vi hjärntvättade?
Vet man inte skillnaden på väder och klimat. Då skall man hålla låg profil.
En av koldioxidmätarna, som mäter världsklimatet finns på Hawaii.
Fast det är ju klart, kan man förneka månlandningarna. Så ligger väl det i linje med att även förneka klimatförändringarna.
Snacka om hoax....hahaha.
@thomas
2021-02-17 16:34:55
SV: Är vi hjärntvättade?
När man kommenterar i ett flygforum borde man väl kunna skilja på väder och klimat? Vi flygande tjänar inget på att skrika om att den globala uppvärmningen är en bluff. Det får oss bara att verka dumma.
OK
2021-02-17 15:53:22
SV: Är vi hjärntvättade?
Det är för enkelt att vara PK. PK-tänket har en tendens att bete sig som en vindflöjel, åsikterna kommer och försvinner beroende på trender och vilka andra problem som tar överhanden.
PK
2021-02-17 13:05:38
SV: Är vi hjärntvättade?
Vad är det för fel i att vara PK?
thomas
2021-02-17 12:26:08
SV: Är vi hjärntvättade?
Var är climate warming nu?
Köldrekord i Texas hela usa är nerkylt miljoner där utan el, snöar i Spanien, Sahara, Japan i Europa, svår köld i Ryssland.

Det är en hoax, miljödebatten, inget annat, koldioxidmätarna sitter i städer.
Människan kan aldrig trots sina destruktiva tendenser påverka klimatet.
IngePax
2021-02-17 12:21:53
SV: Är vi hjärntvättade?
KT eliten, blir så jävla less på KT eliten som befolkar alla forum i bästa Flashback stil.
KT eliten = konspirationsteori eliten sprider ett narrativ om att det finns en organiserad PK elit som sprider gemensamma åsikter om vad man får säga och tänka, skrattretande tanke!
Likaså uttryck om att demokratin är åsidosatt är lika skrattretande, och att friheten att tycka, tänka och uttrycka sig är skrämd till tystnad.
Dock kan man konstatera att enligt vår grundlag så har såväl PK elit som KT elit rätt att uttrycka sina åsikter vilket är grunden för vår demokrati.
Slutligen så är början på tråden värd att beakta, det är med all säkerhet minst lika stor risk att bli smittad på tåg och buss som på flyg, antagligen större risk på tåg och buss om exponeringen är under lika lång tidsperiod.
@PK Banken
2021-02-17 10:01:06
SV: Är vi hjärntvättade?
Du kan inte ställa saken upp så här.
Men det är typiskt att PK eliten vägrar att diskutera på vettigt sätt.
Varje gång någon vågar att kritisera PK elitens synpunkter om att om alla slutar flyga och strax blir veganer, då räddar vi världen. Blir vi bara smutskastade. Ni har tydligen inga vettiga argument.

Vi måste utveckla nya bränslen, för flyg, skepp, och väg trafik.

El bilar är ingen bra lösning,miljöförstöringen vid batteri produktion är enorm.
Ni PK människor borde se ut över Sveriges gränser.

Det är så att man blir spyfärdig över PK propagandan, som stöds av div. C kändissar, som tror att dom är ” influencers” utan att veta vad det är.

Det är väldigt bekvämt för er att bara lyssna på den del av vetenskapen som tycker som ni.

Vi måste utveckla, inte avveckla.

Det är inte självgoda PK eliten på Södermalm som har lösningen på världens problem, det står helt klart.
PK-banken
2021-02-16 09:35:51
SV: Är vi hjärntvättade?
Så PK = lyssna på vetenskapen?
Tänka själv = kolla youtube?
Självtänkare = öppna för att ta in underbyggda åsikter även om de inte stämmer in med ens egna?

Jag skulle gärna kliva på bandvagnen som kallar miljömedvetna för Muppar och gnäller på bensinpriset för det blir dyrt med V8:an, men jag tycker det är ansvarslöst. Verkar onekligen bekvämt att välja den religionen.

Kanske bättre att ”beröva en generation framtidstron” om det leder till förändring än att fortsätta som vi gjort bara för det är bekvämt. Tror inte svält och krig gör mirakel för framtidstron heller. Tråkigt för oss I nedskitarbranschen bara, men sånt är livet. Hoppas på en omställning inom flyget snarare än en avstängning. Vi är ett särintresse.

Någon pratade om munskydd tidigare. Sverige förespråkade inte det, vilket man kan ha åsikter om. De flesta är ändå överens om att Corona är skadligt, en del tycker att munskydd eventuellt är en del av lösningen.

De flesta är överens om att koldioxid är ett problem, en del tycker att vindkraft är en del av lösningen.
ABC@IngePax
2021-02-15 21:34:39
SV: Är vi hjärntvättade?
PK är du. Den som tror sig ha rätt i allt eftersom du har samma värderingar som DN, TV4, SVT och Aftonbladet. Motsatsen är alla du möter i livet som inte vågar utrycka sin åsikt eftersom du ringer något av ovanstående media och gråter ut eftersom du känner dig ”kränkt”. Att du dödat demokratin är inget du ens funderat över..
IngePax
2021-02-15 14:45:44
SV: Är vi hjärntvättade?
Vad faan är en PK elit?
Är det motsatsen till konspirationsteori eliten?
Flygare
2021-02-15 09:30:53
SV: Är vi hjärntvättade?
Hjärntvättade tror jag inte vi är. Men många som inte är eniga med PK eliten vågar inte att säga så offentligt.
Det är helt otroligt att vår helt inkompetenta och okunniga regering tycker att det är helt okej att folk ska sitta många timmar på fullsatta tåg för att komma till fjällen på sportlovet.
Jag vet att man har sagt att bara hälften biljetter får säljas, men samtidigt sa man att om har köpt biljett i god tid ska den gälla.

Samtidigt har div idiotiska ” influencers” fått flertalet att tro att det är farligare coronamässigt med ett fullsat flygplan än med ett fullsatt tåg. Detta är ingenting annat än lögn som PK elit och regering ser till sprids.
Man får inte vara på en flygplats utan munskydd, men det är inget problem att vara på en tågstation utan munskydd.
PK eliten har för länge sedan bestämt att det är bra att åka tåg, och fult att flyga, argument lyssnar man inte på.
IngePax
2021-02-14 17:58:04
SV: Är vi hjärntvättade?
Vad tusan har det med Greta att göra att människor är rädda för Corona smitta på flygplan.
Har Greta sagt att det är större risk att bli smittad på flyg än på tåg??!!
Nä skärp er medelålders män och äldre som inte klarar av att en tonåring levererar sanningar om miljön.
De patetiska är ni som kritiserar Greta
Jorden runt på 14 dgr
2021-02-14 14:23:55
SV: Är vi hjärntvättade?
Ja,tyvärr så är så!
Vi svenskar förlitar oss för mycket på experter och politiker utan att ställa dem tillsvars!
Vi är konflikträdda och uppväxta med att ”” inte höja rösten”Dessutom har vi ett enormt
Mindervärdighets komplex att tro att de vet säkert bäst ...

Mitt i all denna sörja så har vi de ”konspiratoriska experterna” som säger allt detta är NWO...

Lösning?ställ krav och ansvar för myndighets politiker! Vill du axla ansvaret så ta ansvar !

Tråkigt att se denna fina blomma (Sverige) att vissna så fort !! Tog endast 40 år

Med vänlig hälsning,/World traveler
CFIT
2021-02-14 00:53:12
SV: Är vi hjärntvättade?
Och när väl Greta, förhoppningsvis, känner sig manad att skriva en bok om sin extraordinära uppväxt och sina livserfarenheter, så kan jag lova er att den kommer att handla om allt annat än klimatförändringar. : )
CFIT
2021-02-14 00:07:48
SV: Är vi hjärntvättade?
Och förresten..... Greta är inget annat än västvärldens 1:a politiska barnsoldat.
Och jag hoppas innerligt av hela mitt hjärta att vi aldrig någonsin mer ska behöva uppleva ett sådant politiskt lågvattenmärke!
CFIT
2021-02-13 23:57:53
SV: Är vi hjärntvättade?
Ja, vi är definitivt hjärntvättade.
Om inte rent av kemtvättade, eftersom ingen svensk vågar att fundera över något som skulle kunna sträcka sig utanför det som vi blivit tillsagda att fundera över.

Med andra ord, vad finns där att fundera över.....egentligen?
sv ABC
2021-02-13 22:58:43
SV: Är vi hjärntvättade?
Äntligen är jag helt enig med dig.
ABC@ÅÄÖ
2021-02-13 21:54:26
SV: Är vi hjärntvättade?
Är det en merit för en grupp vuxna människor att dra ner en halv generation av unga i total brist av framtidshopp genom att utnyttja en ung person som sin ”talesperson”? Det är sjukt, förtjänar ingen beundran utan endast förakt.
Åäö
2021-02-13 13:20:57
SV: Är vi hjärntvättade?
Jag tycker det är tvärtom: Den som försvarar Greta blir hånad och kritiserad.
Hon uppfinner ingen egen vetenskap utan lyckas sammanfatta den befintliga, och engagerar sin generation att sätta press på beslutsfattare att lyssna på vetenskapen. Vad är det för fel på det?

Jag tycker inte det ansvaret ska ligga på en ung tjej, men förstår inte kritiken mot henne. I mina öron låter gnäll på Greta som att gnällarna är för fega för att se sanningen och ta tjuren vid hornen. Enklare att hitta en mer lämplig sanning. Enklare, men ryggradslöst.
ABC@CBA
2021-02-12 23:11:43
SV: Är vi hjärntvättade?
Valet av stackars Greta är nästan så vidrigt att det krävs en Hollywoodfilm. Det är som en checklista över vilken ingen någonsin vågar kritisera utan att själv bli offentligt halshuggen. Hon var till en början ett barn, hon är nu en ung ”sårbar” kvinna, hon har psykisk sjukdom som hennes föräldrar t.o.m. skrivit böcker om. Hon antogs tro på allt som delgavs henne och INGEN kunde kritisera minsta lilla ord.

Det är ungefär så sjukt något kan bli. Jag kritiserar inte Greta som person utan som fenomen, för mig är hon svårt utnyttjad av andras syften. Jag tycker de bör skämmas.
Puckelbro
2021-02-12 20:18:10
SV: Är vi hjärntvättade?
Helt korrekt att vinkeln mot en strålningskälla påverkar den mängd energi som överförs till en yta. Att du utelämnade faktorer som exponeringstid och albedoeffekter (färre soltimmar och vitare snö på vintern) beror säkert på att mediet tvingar oss till kraftiga förenklingar. Det viktiga i min uppfattning är att du funderade på saken. Och det är här jag tror att trådstartarens poäng finns.

Idag blir vi presenterade vissa narrativ som vi utan vidare reflektion förväntas acceptera. T.o.m inom den högre utbildningen talar man idag om absoluta, oomkullrunkeliga sanningar inom vissa områden. Detta tänkande är av religiös snarare än vetenskaplig karaktär. Att fastställa "sanningen" och sedan försöka hitta empiri som backar upp det hela är inte särskilt bra vetenskap. Att bedriva häxjakt mot de som med hjälp av empiri kan falsifiera den hypotes man etablerat som "sanning" är usel vetenskap. Inte ens i Sovjetunionen var man så korkad att man försökte sig på detta inom naturvetenskaperna. Men i dagens väst strävar vi hårt mot nästa medeltid.

När det kommer till klimatfrågan anser jag att debatten har spårat ur totalt. Vi vet med säkerhet att det har varit både betydligt varmare och betydligt kallare i historisk tid än vad det är idag. Inte pga antika termometrar utan pga av att man vet ungefär var man har kunnat odla vissa grödor. Man är också ganska säkra på att jorden varit både betydligt varmare och betydligt kallare i förhistorisk tid än vad den varit i historisk. Detta är inte "alternativa teorier" det är sedan länge etablerad forskning. Solens påverkan är inte heller nån mystisk alternativ myt. Även om politiker och press vill att du ska tro det.

Uranus
2021-02-12 17:24:21
SV: Är vi hjärntvättade?
” Du är inte smartare för att du tror på en alternativ teori. Du är dummare”
Syftar du på Tegnell och munskyddsdebatten?
Kan man säga att Tegnell är en Covidförnekare bara för att han inte ”tror” på munskydd.
CBA
2021-02-12 13:06:07
SV: Är vi hjärntvättade?
Varför denna häxjakt på Greta idag 18 år? Om du är av en annan åsikt, gör något åt det istället för att spy galla över en ung tjej på nätet. Det står dig helt fritt att precis som Greta ta saken i egna händer. Eller är det för att hon är ung, tjej och har lyckats som du är så upprörd?
Jag kan ha fel
2021-02-12 11:16:17
SV: Är vi hjärntvättade?
Testa idag att lyssna okritisk på vad experter säger och inte vad du läser i dina alternativa media. Våga läsa något som går emot din uppfattning. Ha en fin helg.
Sv puckelbro 2
2021-02-12 08:59:59
SV: Är vi hjärntvättade?
Ok 23,5. Lite otur där. But still.
Sv puckelbro
2021-02-12 08:58:02
SV: Är vi hjärntvättade?
27,5 graders lutning = 55 graders skillnad. Det är inte avståndet till solen som gör skillnad mellan sommar/vinter (jordens bana är dessutom elliptisk), utan vinkeln. Enkelt hemmatest: gör en brasa. Stoppa in fingerspetsarna i den, notera hur många % brännskada du fick. Det motsvarar vinter. Vrid sedan handen 55 grader och lägg den i brasan igen, notera igen hur många % brännskada du fick. Detta motsvarar sommar.

Vem är den där ”nå’n” som betalar vetenskapsmän för att säga att människan inte påverkar klimatet egentligen? Gissningsvis finns det fler företag som betalar för att någon ska säga att växthuseffekten är en bluff.

Du är inte smartare för att du tror på en alternativ teori. Du är dummare.
Puckelbro
2021-02-11 05:49:53
SV: Är vi hjärntvättade?
I stort sett 100% av alla forskare inom berörda ämnen håller med att klimatet förändras. Mest beroende på att klimatet är en dynamisk process och alltså alltid är under förändring. Exakt vad som påverkar denna förändring och i vilken utsträckning finns det många teorier om. Den snabbt växande grupp som har betalt för att säga så hävdar att det är människan som påverkar, medan andra pekar på att klimatet varit i ständig förändring sedan långt innan människor fanns. Så, Jeppe, mitt råd är att läsa mer än bara rubrikerna.

Något att fundera på. Jorden lutar cirka 23 grader mot sin primära energikälla solen. Skillnaden mellan sommar och vinter är om vi lutar mot eller från solen. Denna med kosmiska mått obetydliga skillnad i avstånd kan innebära en temperaturskillnad på 20-30 grader på våra breddgrader. Ställ detta i proportion mot en skillnad i en eller ett par grader mot det kallaste året man kunde hitta mätningar från. (Ja, man använde det som indexår.) Lägg sedan till det faktum att solens aktivitet också varierar. Då börjar du förstå vad det är som verkligen styr klimatet på Jorden.

Svaret på trådskaparens fråga: JA.

ABC
2021-02-10 21:23:08
SV: Är vi hjärntvättade?
Utan kritik uttrycker våra kära influensers såsom Greta vad vi andra förväntas tycka. Liksom proffstyckare i detta forum slås du snabbt ned om du är av annan åsikt. Men glöm det, jag slås inte ihjäl av en självutnämnd mupp.
Bertil
2021-02-10 17:38:30
SV: Är vi hjärntvättade?
Så en journalist hävdade att ”ingen vill flyga i 10 timmar utan att veta statusen på personen bredvid” och din slutsats blev att hela svenska folket på 10 miljoner är hjärntvättade?

Underbart, jag älskar Internet!
Brain
2021-02-10 16:38:36
SV: Är vi hjärntvättade?
Tala för dig själv!
Jeppe
2021-02-10 16:07:25
SV: Är vi hjärntvättade?
ABC, menar du att Gretas team valt ut de klimatforskare som inte är konspiratoriska klimatförändingsförekare? Dvs. Du menar att hennes team valt att lyssna på 98% av världens forskare på området?
Då måste du väl också tycka att de i Gretas team är rätt kloka?
 

Tillbaka

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn