Tråden startades av: Flygare  2021-04-21 13:36:23
Regeringen vill lägga ner BMA 
återigen ser vi at Miljödårarna, MP, har veto rätt inom regeringen, när det gäller flyget.
S har inte den blekaste aning om vad man vill, utom att höja skatter, såklart.
ARN har inte utvecklats på flera decennier, så om BMA läggs ner helt, då kan det lätt bli trångt på ARN, när flygtrafiken blir normal igen.
Swedavia har u der alla år demonstrerat att man inte mäktar med uppgiften att utveckla ARN.
Enda möjligheten för en positiv utveckling är att sälja ARN till något proffs flygplatsbolag.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

@Arlanda
2021-05-01 09:49:28
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Byggs en hel del, jasså, vad är det då som Swedavia vill, jo bygga en massa kontorer fram för allt....
patetiskt
Det enda man vill göra för att effektivisera denna ineffektiva flygplats är att bygga ny security på T5 och en gång mellan T4 och T5, verkligen inte imponerande.

Det är helt idiotiskt att fortsätta ha separata inrikes och utrikes terminaler.
Riv T4 och bygg om T5 som då kan ha båda inrikes och utrikes trafik, hur svårt kan det vara?
Swedavia vet ingen ting om flygplats utveckling, det framgår tydligt när man går in på sajten du hänvisar till.
Arlanda
2021-04-30 13:22:21
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Byggs en hel del redan och kommer byggas mer när det behövs.

https://www.swedavia.se/framtidens-flygplatser/stockholm-arlanda-airport/

Holger
2021-04-30 10:30:05
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Sv En annan Stockholmare.

De finns också de som anser att Bromma kramarna är okunniga om flygtrafik. Det verkar vara de som saknar insikt om vilket behov av flyg som hela Sverige har.

Tänk om, Sverige är inte så stort att det föranleder ett krav på flera flygplatser i Stockholms området för passagerartrafik.

För en rationell flygtrafik behövs endast ett nav i Stockholm.
En tredje Stockholmare
2021-04-30 10:22:27
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Ang. paniken att bygga ut Arlanda

År 2000 hanterade Arlanda långt fler flygrörelser (276 000 starter och landningar) än precis innan pandemin bröt ut (2019: 233 000 starter och landningar). Detta trots att Arlanda vid år 2000 enbart hade två rullbanor i drift mot dagens tre banor. En nedläggning av Bromma flygplats skulle enligt ägaren Swedavia innebära att hälften av de knappt 50 000 starterna och landningarna på Bromma flygplats tillförs Arlanda. Det innebär att en överflyttning från Bromma till Arlanda inte ens kommer att komma upp i de nivåer som Arlanda hade år 2000.

Miljötillståndet för Arlanda flygplats på dagens tre rullbanor medger 350 000 starter och landningar årligen. För att komma upp i taket av miljötillståndet krävs därför att antalet flyg ökar med 60 procent

Man har också undersökt hur Arlanda trafikerats under dygnets timmar de senaste fyra åren innan pandemin bröt ut. Med data från Transportstyrelsen kan vi visa att Arlanda är långt ifrån att nå maxkapaciteten och miljötillståndet som är på 90 starter och landningar per timma under dygnets samtliga timmar. Tvärtom kan vi visa att det under ett fåtal timmar som mest under dessa år nått upp till 73 starter och landningar på en timme. Medelvärdet hamnar långt under det.
Stockholmare
2021-04-30 10:20:35
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
I det bokningssystem som vi använder på företaget har BMA alltid varit dyrare än att resa från ARN. Det har varit väldigt sällan jag har lyckats resa från BMA. I stortsett alla som reser till och från BMA kommer med taxi. Är det krångligare att ta taxi från ARN?

Inhemska turister behöver inte BMA, de kan lika gärna åka till ARN. Det har funkat alldeles utmärkt för mig iallafall att flyga till Luleå, Malmö, Köpenhamn, Helsingfors, Tallin, Östersund, mm över dagen från ARN.

Tidsvinst med BMA? Den är väl borta nu iom att man bara flyger med ATR till BMA... går snabbare med jet till Arlanda.
En annan Stockholmare
2021-04-30 09:21:04
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
@Stockholmare
Ja, så är det väl. Men tycker att du glömmer bort att BMA inte bara är till för oss.
Den är minst lika mycket till för folk från andra delar av landet, affärsfolk som behöver ta sig til Stockholm över dagen för möten etc.Därtill kommer svenska turister som vill besöka vår fagra stad
Man kan med viss rätt hävda att då kan man flyga till ARN istället, det kan man i vissa fall, men det blir dyrare och krångligare då.
Tåget är inte ett alternativ för många av dessa människor
BMA måste hållas igång tills ARN har kapacitet att ta över BMA trafiken, och här tänker jag inte på nuvarande trafiknivå, som vår odugliga regering gör, Bolund är så pass okunnig att han tror det här fortsätter vara trafiknivån.
Med tanke på Swedavias oförmåga att utveckla flygplatser, och regeringens obeslutsamhet/ interna strider om flyget, då lär det dröja förrän nånting händer på ARN
Stockholmare
2021-04-29 20:52:20
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
För att sätta saker i lite perspektiv, när BMA hade som flest passagerare för några år sedan så motsvarade det att det kom två fulla pendeltåg till BMA och två fulla pendeltåg lämnade BMA om dagen. Eller motsvarande totalt sett 6 stycken tunnelbanetåg.

Lisb
2021-04-29 19:11:08
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Aktuellt väljarstöd April enligt Novus

M + C + KD + (L) = 35,2 % L hamnar utanför riksdagen

S + V + MP = 41,6%

M + KD + (L) + SD = 45,5 % L hamnar utanför riksdagen

S + V + MP + C = 50 %

C vägrar vara med i en regering som är beroende av SD

Detta gör det mest troligt att S och samarbetspartner kommer
att styra. Dessutom KD ligger på gränsen att hamna utanför spärren. Blir det rättegång mot Ebba Busch angående husaffären förlorar troligen KD stort.
SV:Birgit
2021-04-29 11:51:31
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Jag tror nog snarare att Liberalerna och Kristdemokraterna åker ut i nästa val. Då blir det upp till Moderaterna och Sverigedemokraterna att rädda Bromma om man får det väljarstöden. Kan bli spännade regering i så fall.
Birgit
2021-04-29 00:52:33
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Sedan tar det ett X Antal år innan det verkställs mm!Innan dess är en ny regering på plats.
MP åker nog ut nästa val.
Henrik
2021-04-28 19:50:25
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Behövs inget riksdagsbeslut, nytt ägardirektiv till Swedavia samt att ta bort Bromma flygplats på listan över riksintressen. Behöver man ett parti till lockar man över Centern med lite investeringar på ARN
BMA
2021-04-28 18:27:14
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Uppdrag att ta fram underlag inför en avveckling av driften av och verksamheterna vid Bromma flygplats

Publicerad 28 april 2021

Infrastrukturdepartementet har beslutat om en bokstavsutredare som ska ta fram underlag för att en avveckling av driften av och verksamheterna vid Bromma flygplats ska vara möjlig. Utredaren har också i uppdrag att beskriva och redovisa åtgärder för att säkra nödvändig kapacitet vid Arlanda flygplats vid en avveckling av verksamheten.

Till utredare har Magnus Persson utsetts. Uppdraget ska redovisas senast den 31 augusti 2021.
sv Lisb
2021-04-28 16:29:41
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Swedavia har endast sagt, att det inte är affärsmässigt att driva BMA vidare.
Deras "analys" är hemligstämplad..........
En ev. nedläggning av BMA ÄR en riksdagsfråga. Den sk."regeringen" har inte förankrat nedläggningsförslaget, med några andra partier. Därför kommer de att gå på pumpen. Var det inte någon som sa (S) "demokratin är hotad vid ett regeringsskifte".
Då kan man fråga sig om det är demokrati, att riksdagens i särklass minsta parti har sådan makt?
Bernt
2021-04-26 19:02:07
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Kan någon ge en förklaring till detta? Råkade ramla in på en dokumentär om Dubais flygplats i eftermiddags, världens största flygplats. Start/landning var 90 sek. 24/7. Detta på två rullbanor, Arlanda behöver tydligen 4 rullbanor för att klara sitt uppdrag. Någonting är riktigt sjukt här, Swedavia och dess ledning måste landa, ARN kommer aldrig bli en bjässe, låt den utvecklas till en bra europeisk flygplats. Skippa dessa vanvettiga utbyggnadsplaner med hotell och kontor och låt henne utvecklas i sin takt.
Henrik
2021-04-26 14:03:21
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
När det gäller bullerstörda från flygplatser så kom den en rapport 2012 inför den nya lagstiftningen om just buller och nybyggnation. Bullerutsatta från flyg: Bromma airport 12500 personer, Arlanda 2000 personer, Landvetter 200 personer, Malmö airport 100 personer, Umeå airport 100 personer, Militära flygplatser 3600 personer
sv Lisb
2021-04-26 12:31:52
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Flygtrafiken på ARN är ej jämförbar med den på BMA. "Bullerstörningarna" på BMA, är betydligt lindrigare på BMA.
Lisb
2021-04-26 12:10:36
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Som jag uppfattat angående Bromma så önskar Swedavia sluta nyttja Bromma flygplats. Man ser inget direkt behov. Kostnaden att trafikera Bromma är för stor. Det är väl bar att man vill spara skattepengar.

Vill sedan Stockholm stad fortsätta med flygtrafik så får de ta kostnaden. Swedavia kan montera bort all sin utrustning. Vill Stockholm ha den kvar får de betala och troligtvis även överta ansvaret för att åtgärda de föroreningar som finns i marken.

Det står således politikerna i Stockholm fritt att fortsätta med flygtrafik om man betalar vad det kostar. Vill man det? Knappast.

Swedavia´s beslut är ingen Riksdagsfråga så vitt jag kan se.

Skulle M driva frågan att behålla Bromma tror jag man förlorar en hel del röster i kommunalvalet i Stockholm. Brommaborna vill i allmänhet bli av med flygtrafiken.
PM
2021-04-25 21:07:53
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Sverige satsar pengar på ny flygplats i Vietnam. Miljösmart?


Källa:
https://www.aerotime.aero/26635-sweden-to-invest-2-billion-into-airports-growth-in-vietnam
Fredrik
2021-04-25 19:08:39
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Självklart skall vi behålla Bromma flygplats som behövs för hela Sverige, lägg ner MP istället, Sverige behöver inte detta knappt 4%-bakåtsträvande parti.
@J
2021-04-25 12:21:51
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Okej, Då blir BMA bara användbar för små flygplan med max 20-25 pax. Omöjligt att få att gå runt ekonomiskt.
Dessutom vart ska all el komma ifrån, om 10 år kommer inte Norrland ha något el överskott att skicka ner till södra Sverige, och miljödårarnas parti, som för övrigt är emot ekonomisk tillväxt, samtidigt med att de har vetorätt när det gäller trafik och energipolitik, har sett till att kärnkraften har stängts ner.
Dream on..
Lisb
2021-04-25 11:11:41
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Trafikverket ger klartecken till en fjärde landningsbana på Arlanda. Men placeringen skulle leda till mer buller – och färre nya bostäder, menar Upplands Väsby kommun.

I Upplands Väsby är både S och M negativa till en fjärde bana. De vill i stället ha kvar Bromma. Att folk störs där spelar tydligen ingen roll.

https://www.mitti.se/nyheter/nya-landningsbanor-riskerar-oka-bullret-over-vasby/repudh!5LydGQQ06U0KjIa7DPf5uQ/

Det bästa för Sverige som helhet är att reguljär flygtrafik koncentreras till Arlanda. För ambulans och annan räddningsverksamhet finns andra flygplatser nära Stockholm. Sjuktransporter med helikopter går direkt till respektive sjukhus.
Andreas
2021-04-25 10:42:46
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Jo, Vic, vi vet att flygresandet kommer att minska, speciellt inrikes. Förutom att Bromma redan sett en sådan trend när passagerarvolymerna drabbades av flygskammen och företagen tävlade i sina årsredovisningar om hur mycket de minskat sina flygresor så säger företagen uttryckligen att de ska flyga mindre efter pandemin. Vana vid digitala alternativ, miljö, tid, kostnad osv. Affärsresande är en stor del av trafiken på Bromma. Den eventuella ketchupeffekt p.g.a. privatresenärers resesug efter pandemin som du förutspår kommer knappast Bromma till gagns.

Om flygplatsen var olönsam före pandemin, men Swedavia visste att det var en politiskt het potatis att föreslå nedläggning så att de hellre stoppade huvudet i sanden och hoppades på att saker och ting skulle vända, så borde det nu inte finnas några som helst tvivel om att flygplatsen inte kommer att vända till lönsamhet.
Stockholmare
2021-04-25 09:32:37
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Höjdrestriktionerna i staden gäller betydligt större område än Bromma med närområde.

BMA endast för Elflyget? OK, vem investerar och kommer ha råd att flyga med dessa plan? Tveksam på lönsamheten. Vi kommer isåfall se en helt annan prisbild och tveksam om det finns villiga att betala för att landa på BMA när man isåfall kan landa betydligt billigare på ARN med ett vanligt flyg. Helt plötsligt så krävs inte BMA för att hålla priserna nere eller...?
J
2021-04-24 23:06:00
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Jag tycker att vi ska spara Bromma för att satsa på en renodlad elflygplats där om 5-10 år. Bromma flygplats skulle kunna bli en världsledande flygplats med elflyg, spårbunden tvärbana och endast eldrivna flygplatsfordon. En 100% förnybar flygplats hade satt Stockholm på kartan! Hoppas att vi inte missar den här chansen.
Vic
2021-04-24 21:43:25
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
@Andreas
Han ministern Elmroth el vad han heter sa ju i intervju att få flyg gått senaste året.
Bygga på höjd kan man ju göra i andra delar av stan.
Många företag som flyger via BMA och det fungerar inte så via ARN.
Vad ska dom företagen göra?Riva upp sina fam och klumpa i hop sig i Sthlm?

Och att flygandet skulle minska eft pandemin vet ju ingen,folk är mer än någonsin ressugna nu eft detta år och med vaccin blir det ju helt ok igen.
Stockholmare
2021-04-24 16:58:17
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Jag var ironisk när jag pratade om elflyget. Det kommer dröja 15-20år innan vi får se flyg som är kommersiellt gångbara.

Ska BRA flyga till Visby med 20pers i en elkärra? Var finns ekonomin i det? Det händer inte.
Henrik
2021-04-24 15:23:24
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Vic: Du säger bygg på höjden. Ja det är just det Bromma sätter stopp för i Stockholm, Sundbyberg, Solna. Finns hur många exempel som helst där man velat bygga på höjden men Brommas inflygning satt stopp för. Hindersfrihet kallas det. Bromma flygplats säkerhetszon sträcker sig över hela Bromma, Spånga, Solna och Sundbyberg och det betyder att i dessa områden får inga hus högre än 60 meter från vattenlinjen, dessutom påverkas stora områden i Stockholms innerstad.
Andreas
2021-04-24 15:16:13
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Vic, naturligtvis sker inte nedläggningen p.g.a. att det går få flyg just nu under pandemin. Vem har påstått det? Alla är medvetna om att det extremt begränsade resandet under själva pandemin är tillfälligt. Det handlar om att resandet förväntas ligga på en lägre nivå när pandemin är över än före pandemin började, och då blir flygplatsen bara ännu mer olönsam.

Och angående att bygga på höjden - ja, det är ju just det man kan göra när Bromma har lagts ner. Nu får man inte p.g.a. flygplatsen.
@Stockholmare
2021-04-24 10:13:52
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
El flyget är här om något år, säger du...
Ja, kanske, men batteridrivna flygplan blir inte större än för 20-25 pax, pga dagens batteriteknologi och framtidens elbrist i Sverige..
Batterier har en usel energitäthet jämfört med allamöjliga bränslen.

Vart ska all el komma ifrån, om 10 år använder industrierna i Norrland hela Norrlands el överskott, det blir inget el överskott att överföra till övriga Sverige
Vi i södra Sverige kommer få importera mer eller mindre smutsig el från kontinenten, när vår intelligensbefriade regering har sett till att all kärnkraft i Sverige har stängts ner.

Men kanske framtiden för svenskt inrikesflyg kan vara delvist med dessa små el flygplan, det här passar ju jätte bra på BMA.
Andreas
2021-04-24 09:58:25
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Att ta tvärbanan till Sumpan och byta för att ta sig till city är väl att jämföra med att ta buss från Arlanda till Märsta och byta? Samma pris för båda resor, men inte det snabbaste eller smidigaste alternativet.

I fråga om pris är väl taxi från Bromma jämförbart med Arlanda Express?
Vic
2021-04-24 00:25:44
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Är ju VÄLDIGT märkligt att ett beslut ska kunna tas när en Pandemi pågår.Inte konstigt att färre flyg går då.
Och skulle en stängning ske ska det ordnas förmånliga villkor på en annan flygplats.
Snacket om bostäder är bara skitsnack.Bygg på höjden i stället.
Trött på detta tjafs,Bromma håller ihop Sverige det kan aldrig Arlanda leva upp till.
Sven
2021-04-23 21:40:54
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Hade Stockholms Stad och Swedavia främjat flygverksamhet så som flygskolor, jetcenter, helikopterverksamhet, kanske ett utvecklingscenter för elflyg hade debatten sett väldigt annorlunda ut.

Klart som korvspad att Bromma i dess nuvarande form, dvs optimerad för inrikes linjetrafik för ett fåtal operatörer, inte kommer överleva bostadsbyggarlobbyns planer.

Hammarby Sjöstad är byggt på svårt förorenad mark också. Ytterligare ett icke-argument.

Stockholmare
2021-04-23 20:16:27
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Syftet med Bromma var ju närheten till city... hoppar du på tvärbanan så tar det ett bra tag innan du är i city. Den absoluta majoriteten tar taxi till och från flygplatsen.
Mackan
2021-04-23 16:41:54
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Tvärbanestationen vid Brommas terminal är precis klar.
Bara invigning o trafikstart kvar att göra.
Man kan alltså ta sig miljövänligt från city till flygplatsen för 38kr.
Har man redan månadskort, blir merkostnaden 0kr.
Orrak Abama
2021-04-23 12:48:27
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Ett utmärkt förslag, lägg ner Centralstationen och bygg bostäder i city. Flytta all tågtrafik till Upplands Bro, så kan man ju åka en timme i pendeltåg dit eller ta en "CentralenExpress" för 450 kr enkel resa. Eller varför inte ta Bagaget på pakethållaren och cykla dit.
En liten elitistisk klick muppar styr med järnhand. De måste skratta gott åt oss andra när besluten fattas...
Realist
2021-04-23 11:00:43
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Det här känns som ett bra beslut. Inrikestrafiken minskar år från år. Om man samlar trafiken på ett ställe så kommer det bli bättre transfermöjligheter. Brommas ligger mitt i stan så den kommer ändå att läggas ner förr eller senare, varför inte göra det när all trafik ändå är nedlagd.

Om det här var en ödesfråga, hur kan det komma sig att Oslo, Köpenhamn och Helsingfors klarar sig med en flygplats utan att näringslivet går under?
Stockholmare
2021-04-23 09:23:45
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
@Pilot: Ja man håller ju på att däcka över klarastrand så det är precis vad som händer där!
Stockholmare
2021-04-22 21:57:40
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
@josefine: dock så har ju Brommas karaktär ändrats genom åren. På 80/90talet var inrikesflyget borta från Bromma. Jag får anta att de flesta här inne ändå var födda då...
pilot
2021-04-22 21:14:43
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Avveckla Centralstationen och bygg lagenheter i Centrala Stockholm. Jarnvag ar jarnalderns transportmedel.
Stockholmare
2021-04-22 19:38:56
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Mer miljöförstöring med Arlanda? Elflyget är ju bara något år bort...
Josefine
2021-04-22 19:25:35
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
I Sverige klagar alla på flyget men inte när dom själva ska till Kanarieöarna eller Thailand på semester!
Bara jag får min biljett billigt och bra sedan så spelar det ingen roll!
Vi svenskar är miljömedvetna, vi kan skilja på exempelvis en pappersbit och en metallburk när vi slänger soporna och klagar på flyget när dom släpper ut massor av avgaser innan vi tar bilen till jobbet.

Intressantast är väl dom människor som flyttar från ett ställe till typ Upplands Väsby eller Nälsta och helt plötsligt upptäcker att det flyger flygplan i luften?
Man går då med i någon miljögrupp för att protestera mot flyget som fanns där på plats innan alla dessa medlemmar ens var födda!
@Sv Sv henrik
2021-04-22 19:10:59
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Du skriver att "fyra spår skall byggas osv." Du verkar inte ha koll på att det redan finns järnvägsspår, mellan Stockholm och Uppsala. Check på den........
Sv @Sv Sv henrik
2021-04-22 18:00:27
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Ja du verkar ju ha full koll på allt. Fyrspår Uppsala https://www.trafikverket.se/nara-dig/Uppsala/vi-bygger-och-forbattrar/fyra-spar-uppsala/ Check på den
Janne
2021-04-22 16:39:20
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
En nedläggning av Bromma leder till mer miljöförstöring. Exempel längre taxiprocedurer på Arlanda. Stor del av inrikestrafiken går söderut från Bromma, detta innebär att om denna trafik istället skulle gå till/från Arlanda innebär detta längre flygsträckor och mer nedsmutsning i luften. Ska man snakka miljö borde hela Arlanda flyttas söder om tullarna. MP som till stor del får taktik röster för sitt existensberättigande i riksdagen är inte trovärdiga.
@Sv Sv henrik
2021-04-22 16:38:39
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Angående fyra nya spår mellan Stockholm och Uppsala, så är det bara att betrakta som okunnigt svammel. Check på den.
sv Henrik
2021-04-22 16:35:55
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
De är BETYDLIGT tyngre spelare än vad du är.
LW
2021-04-22 12:11:22
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Miljö dårarna firar med tårta, och tycks vara lyckliga. Det är uppenbarligen viktigare att fira med tårta, än att behandla de som påverkas med anständighet och respekt.
Sossarna går med på vad som helst, bara de får behålla makten.
Författaren Wilhelm Moberg sa en gång: Sossarna är ett två frågeparti - Att ta makten och att behålla den. Så sant så sant.
sv Henrik
2021-04-22 12:04:42
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Det är inte knäpptyst från näringslivet. Kolla fakta, istället för att hitta på.
Karl
2021-04-22 10:58:50
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Svenskt Näringsliv har kommenterat regeringens utspel här: https://www.svensktnaringsliv.se/sakomraden/infrastruktur/brommautspel-kraver-langsiktiga-besked-om-flyget_1169628.html
Flax
2021-04-22 10:55:16
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Ok-ARN är kanske långt ifrån en bra flygplats. Utspridd och lite halvtrist. Fyra terminaler på en så pass liten flygplats känns skrattretande liksom separering av inrikes och utrikes även om Swedavia halvhjärtat försökt lösa det med "tuggummi och gem". Krav på en fjärde bana känns obegripligt för en som inte är expert inom detta område. Hur klarar andra, betydligt större flygplatser, sig med 2 banor? Men det borde rimligtvis gå att få ordning på den här flygplatsen med lite kloka och genomtänkta investeringar. Det finns utmärkta förbindelser till/från flygplatsen MEN gör de tillgängliga för alla. Köp ut A-train från Arlanda Express, sänk biljettpriserna ordentligt och ha inte stationsavgift för övriga operatörer såsom A-train har (vilket i sig är förståligt). När inrikesflyget återvände till BMA var tanken point-to-point trafik. Sedan växte detta till att utveckla ytterligare en flygplats för transfertrafik i Stockholmsområdet. Sverige har 10 miljoner invånare. Det behövs inte två flygplatser för transfertrafik GOT-UME. Inrikestrafiken kommer troligen aldrig tillbaka till tidigare nivåer, kräftgången startade långt innan pandemin. Vad motiverar att en point-to-point resa Stockholm - Göteborg ska ske med flyg? GOT-STO-UME, visst, men GOT-STO? GOT-UME verkar väl bäst men verkar ju vara svårt att få lönsamt. Försök har väl gjorts? Arlanda har möjlighet att utvecklas till en bra transferflygplats inrikes-inrikes och inrikes-utrikes. För point-to-point resenärer skulle det gå att erbjuda snabba och frekventa förbindelser till Sthlm och andra stora städer i Mälardalen. Om man får detta att funka, vad finns det för fördelar med BMA? Och för vem?
Sv Sv henrik
2021-04-22 09:56:51
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Förstår inte riktigt ditt svammel. Om en privat aktör vill driva Bromma får dom antigen köpa marken av Stockholms stad till marknadspris alt. hyra för marknadspris och det blir dyrt. Eftersom du inte verkar så påläst så ska det byggas 4-spår mellan Stockholm och Uppsala, det blir helt nya orter med nya stationer efter sträckan och därmed massor med bostäder. Så check på den.
PPL
2021-04-22 09:52:46
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Lycka till med at lägga ner Bromma. Både Arlanda och Bromma behövs de de tjänar olika behov.
Jag började flyga 1980 (på Bromma) och gör det fortfarande. Det har gjorts otaliga försök att lägga ner Bromma, Ingen har lyckats och kommer troligen inte att lyckas nu heller. Helt enkelt därför att Bromma behövs.
Föreslår att porträtt på alla som försökt lägga ner Bromma avtäcks på väl vald plats och kompletteras med nya porträtt efterhand. Det skulle vara ett fint sätt att hedra alla i dumskallarnas förening.
Sv henrik
2021-04-22 08:08:24
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Tja, ganska bra idé där. Varför ska vi behöva infrastruktur?
Tänk vilket fantastiskt läge för tusentals bostäder mitt emellan Stockholm och Uppsala. Det skulle lösa bostadskrisen i hela området. Om vi lägger ner Arlanda alltså. Och ännu bättre om vi använder all mark som idag används för järnväg och motorväg till att bygga bostäder på, de som äger marken skulle bli stormförtjusta över alla intäkter.
DrBombay
2021-04-22 08:00:15
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Splittrad i frågan. Å ena sidan vill jag ha kvar Bromma och trafiken där, men o andra sidan vill jag att Arlanda ska få leva upp till sin potential och få hela Stockholmsregionen trafik och bli ett stort fungerande hubb, en gång för alla.
(vad som händer i Skavsta är helt ointressant då det varken är ”Stockholm” eller en ”riktig” flygplats med ”riktiga” flygbolag)
Henrik
2021-04-22 06:57:53
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Låt det privata sköta Bromma? Marken ska hyras av Stockholms stad. Stockholms stad är tvungen att hyra ut till marknadspris som alla andra som staden hyr ut till. Swedavias förmånliga hyres avtal kan inte överlåtas till en privat aktör. Det kommer bli konkurs innan första planet hinner landa
Peter
2021-04-21 23:57:40
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Men sluta för guds skull att rösta på dessa dårar varje val, är folk rädda för att bli av med sin anställningsrätt, a-kassa, bidrag åt höger och vänster eller vad är det? Måste folk ha socialistiska snuttefiltar? Klarar inte folk av att grannen kör Porsche eller BMW? Klasskillnader är det som driver samhället, utan skillnader finns det inget att kämpa för, varför ska jag kämpa i skolan och slita på jobbet om det inte var för att jag ska få det bättre, det är definitivt inte för att få bidra till något gemensamt iallafall, speciellt inte till stolliga politiker som bara förstör min tillvaro med den ena efter den andra av stolliga ideér. Nu senast nedläggning av en fullt fungerande flygplats med närhet till Stockholms innerstad, det är ju så dumt så man blir mörkrädd. Mp+S, milde tid.
Per
2021-04-21 21:59:51
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Karma BRA.
Tråkigt för Bromma men SÅ jäkla kul om arslena som är kvar på BRA får se sig om efter annat.
mackan
2021-04-21 20:59:34
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Så nöjd han såg ut Per Bolund.
Mungiporna gick nästan upp till öronen.
Först har han försämrat för oss med tjänstebilar, och nu vill han förstöra inrikesflyget.
Henrik
2021-04-21 19:29:12
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Ja jag har sett och hört kritikerna, de är följande: Ingrid Svenonius (M) Region Stockholm, Kristoffer Tamsons (M) Region Stockholm, Jimmy Åkesson (SD), Thomas Ragnarsson (M) Växjö kommun, nåt kommunalråd från Umeå, nån riksdagsledamot från Gotland, Maria Stockhaus (M) mm. Riktigt tunga spelare eller hur. Har någon från näringslivet yttrat sej? Nä knäpptyst
Arlanda
2021-04-21 19:17:52
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
"flygare

ÄNTLIGEN. Detta borde ha skett 1983. Du har antagligen inte varit på Arlanda på årtionden om du inte sett någon förändring. Sedan kan man ju tycka vad man vill om hur Swedavia sköter flygplatsen. Förr tog man av vinsten ifrån Arlanda och petade in i Bromma som inte har visat vinst på årtionden. Nu funkar inte det då även Arlanda blöder kraftigt.
Stockholmare
2021-04-21 18:32:57
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Finns det några tyngre kritiker? Lite kommunalråd som är rädda... annars var det inte mkt oväsen kan jag tycka. Nyheten börjar redan hamna längre ner på nyhetssidorna.
Sv Gurkan
2021-04-21 18:22:34
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Låt det privata sköta! Hur har det blivit med ArlandaExpress som M lät ett privat bolag sköta? Orimligt höga priser!

sv Henrik
2021-04-21 17:28:16
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
"Sen kom Transportstyrelsen nyligen fram till att vi inte kommer att nå 2019 års passagerarvolymer förens tidigast 2027." Hur trovärdiga är de, och vilken glaskula har TS titta i?
Undrande
2021-04-21 17:02:08
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Spelar det någon roll, vem som driver flygplatsen, om det inte kommer några flygplan?
Eller kommer det fler flygplan om någon annan tar överdriften?
Fredrik
2021-04-21 15:46:48
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Värdefull mark? Ett gammalt träsk som flygplatsen fyller på med tonvis av asfalt då banorna sjunker ned varje år. Vem skall betala för den saneringen? Jag skulle inte vilja bo ovanpå sådan mark i sjunkande hus. Och att påstå att det inte förekommer flyg - inte konstigt då regeringen inte vill att vi skall resa och det är Corona-tider. Socialdemokraterna gör allt mp vill, de vill ju behålla makten, hoppas riksdagen slänger ut detta tokförslag.
?
2021-04-21 15:45:40
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
"Det finns inte många förespråkare för att behålla Bromma"
Nu får du nog lugna ner dig. Kolla in alla kritiker!
C
2021-04-21 14:39:44
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Formandet av Swedavia var ett misstag från början till slut. Planen var aldrig att utveckla flygplatser utan att slussa pengar från flygplatssystemet till statskassan.

Det är resultatet av det vi ser nu.
Tråkigt, men marken är för värdefull.
Flyg
2021-04-21 14:28:13
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Hoppas privata investerare tar över Bromma! Bromma behövs nu mer än någonsin!
Gurkan
2021-04-21 14:17:41
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Precis!
Avveckla Swedavia istället och låt den privata marknaden sköta det.
Nästan Darwin Award på uttalandet att det just nu inte är ekonomiskt försvarbart att driva Bromma.
För info MP, det är inte försvarbart ekonomiskt att driva någon Swedaviaflygplats just idag!
Henrik
2021-04-21 14:04:30
SV: Regeringen vill lägga ner BMA
Nu får vi nog lugna ner oss. Det finns inte många förespråkare för att behålla Bromma längre, många tunga företrädare som tidigare förordat att Bromma ska vara kvar har bytt fot. Till och med BRA har inte uteslutit en flytt till ARN. Sen kom Transportstyrelsen nyligen fram till att vi inte kommer att nå 2019 års passagerarvolymer förens tidigast 2027. Ska vi då ha en flygplats som står och kosta pengar eller ska vi satsa dessa pengar och även nyinvesteringar på ett utbyggt Arlanda?
 

Tillbaka

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn