Tråden startades av: FL0  2021-10-09 20:30:34
Malmö ATCC 
Vad händer? Läggs ner? Ingen backup? Personal flyttar till Danmark? Lokalerna för små i Stockholm? Miljarder för att få det att funka till ingen nytta?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Olle S
2021-10-13 10:40:45
SV: Malmö ATCC
Argument för eller emot detta blir tämligen ointressanta i detta läget. Det som kommer bli ett problem är att LFV under så många år har alienerat sig från sin personal och att inte speciellt många kommer att flytta med.
All tidigare flytt av verksamheter visar på att väldigt få följer med när väl flytten är ett faktum. Får inte så stor betydelse annars men just med flygledare blir det ohållbart. Redan idag, trots låga trafiksiffror är vi bitvis kort med folk.
Skulle detta projekt drivas igenom blir det stora konsekvenser för flygtrafikledningen i Sverige för många år framöver.
Men med en totalt tondöv GD så är risken överhängande att det ändå drivs igenom. Så blir det med politiskt tillsatta generaldirektörer utan någon egentlig kunskap i sakfrågan.
FL1
2021-10-12 11:42:39
SV: Malmö ATCC
Tack vare stora pensionsavgångar närmsta 5 åren går det inte ens att utbilda personal i en takt som ger ett nettoplus av flygledare. Då väljer man att flytta en central som kommer medföra ett gigantiskt personaltapp pga folk inte flyttar med..

Hur många följde med RTC-tornen? 5% av totalen?

Med Köpenhamn ATCC som granne dessutom..

Räkna med en hel del väntan på backen närmsta 15-åren om detta genomförs..
Artikel
2021-10-11 10:41:15
SV: Malmö ATCC
"Luftfartsverket undersöker möjligheten att centralisera Sturups flygledningscentral till Arlanda. Om förslaget blir verklighet påverkar det ”huvuddelen” av Sturups 300 anställda, enligt Luftfartsverkets projektledare."

https://www.sydsvenskan.se/2021-10-08/luftfartsverket-vill-lagga-ner-flygledning-pa-sturup
ATCC
2021-10-10 18:11:36
SV: Malmö ATCC
Vad menade du?
Malmö ATCC ska väl inte läggas ner??
Menar du flytten av skolan Entry Point North från Sturup till Hyllie?
Den har inget med ATCC att göra, och den flytten har väl försenats och inte heller blivit av ännu. Alla adresser är fortfarande Sturup.
...eller menar du den ständigt försenade fjärrstyrningen av ESMS TWR, som btw heller har något att göra med ATCC?
Olle S
2021-10-10 16:51:11
SV: Malmö ATCC
God natt svensk flygtrafikledning de närmsta 20 åren! LFV förnekar sig aldrig. Personalflykt från ett LFV som redan insett att man inte klarar av att utbilda i tillräcklig omfattning för att täcka för pensionsavgångar.
 

Tillbaka

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn