Tråden startades av: Marcus  2024-07-01 21:05:08
Lufthansa kompension utbetalning 
Lufthansa har godkänt att jag ska få ersättning för försenat flyg enligt EU:s regler. Nu återstår "bara" utbetalningen.

De vill ha kontouppgifter enlgit nedan format. Det är all information som ges. Kundtjänsten finns inte i Sverige vad jag förstår så antagligen är det ett internationellt format som efterfrågas. Jag provade dock med svenskt clearingnummer och kontonummer först men detta kunde de inte validera. Sedan har jag skickat kontonummer enligt IBAN- och SWIFT-format men det har de heller inte accepterat utan hänvisar till nedan utan vidare förklaring. Det går inte heller att ringa dem och nu uppleverar jag att de slutat svara på mina försök att få klarhet i hur de faktiskt vill ha kontouppgifterna. Det känns inte särskilt hjälpsamt av dem.

Är det någon som har fått kompension utbetalt från Lufthansa och kan berätta i vilket format de önskar kontouppgifterna?

? Bank code (always 4 digits long)
? Account number (9-10 digits long)

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Danilio
2024-07-02 11:30:15
SV: Lufthansa kompension utbetalning
Stå på dig, jag fick kompensation utbetalt igår genom IBAN/SWIFT.

Annars kan man kontakta Lufthansa via sociala medier om de slutat svara via mail.

Bank code och Account number-formatet som de ber om gäller bara inom Tyskland.

Hojta till om de inte svarar så ska jag guida dig rätt via andra kanaler.
Danilio
2024-07-02 09:27:57
SV: Lufthansa kompension utbetalning
Jag fick mina pengar från dom igår, fyra månader efter min inställda flight och de begärde också samma format på kontonumret. Jag skickade mitt IBAN och BIC med följande text, citerat från mitt mailsvar till dom.

Regarding the bank account, Sweden does not use 4 and 9-10 digits for bank account details/account number, this is a thing with german banks according to SÖP and I will provide you my bank account via IBAN and SWIFT/BIC which is widely used all over the world.

Kort: Enligt tyska ARN så är det där det tyska formatet på kontonumret som de frågar om och det är ju oväsentligt för oss svenskar.

Om du inte får svar så finns det en tråd på FlyerTalk där Lufthansa har personal som kan hjälpa till med att påminna kundtjänsten när de slutar svara.
 

Tillbaka

HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev