Skriv ut  

Norwegian öppnar ny skandinavisk bas

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 4 april 2019
Ett flygplan placeras på flygplatsen när Norwegian öppnar en första ny bas i Skandinavien på många år. Billund får samtidigt en rad nya destinationer på linjekartan.

Norwegian
Norwegian
 
Norwegian har hittills fokuserat på bland annat södra Europa och Sydamerika när det gäller inrättandet av nya baser. Men nu har turen kommit till Skandinavien i och med att flygbolaget permanentar närvaron i Billund, Danmarks näst största flygplats.

Norwegian har sedan tidigare trafik på Billund, inrikes i Danmark och till Oslo men framför allt till semesterdestinationer vid Medelhavet.

- Det är fantastiskt att Europas tredje största flygbolag nu baserar ett flygplan i Billund. Flygplatsen betjänar västra Danmark och vi har ett upptagningsområde på 2,3 miljoner människor, säger Jan Hesselund, vd på Billund Airport.

Primera Air var en stor aktör på flygplatsen innan konkursen förra året. En del av den marknaden har Norwegian redan plockat upp och i samband med etableringen utökas också flygprogrammet inför sommaren. Det blir sammanlagt åtta nya destinationer till de vanliga resmålen i södra Europa, bland annat Rhodos, Faro, Kos och Palma. Det ger 14 extra avgångar från flygplatsen som tillför 5 200 stolar i veckan. Norwegian kommer även att flyga ett antal renodlade charteravgångar från den nya basen.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Bara en tanke
Skrivet av Plupp, 2019-04-07 11:09:36
I Sverige har vi klimatångest och i Danmark flyger man inrikes....
Anmäl inlägget
Ingen bas
Skrivet av Max, 2019-04-04 19:49:09
De baserar ett flygplan i Billund. De öppnar ingen bas. Någon på FT har missförstått.
Anmäl inlägget
Låt Norwegian ta för sig och tjäna pengar
Skrivet av Realist, 2019-04-04 12:39:40
Det visar på att ledningen har koll på lönsamheten: stäng snabbt baserna där du inte tjänar pengar och öppna nya baser där det finns nya möjligheter. Om fler bolag kunde vara lika agila med att öppna/stänga baser hade lönsamheten varit bättre i branschen.
Att norwegian stänger Rom och Palma är bra, stäng Dublin och Teneriffa och allokera planen på lönsamma linjer.
Anmäl inlägget
Och stänger 4 andra baser
Skrivet av Nonne, 2019-04-04 10:13:51
Samtidigt som de stänger Rom och Palma som baser. Men vem bryr sig. Och om ett tag Dublin och Tenerife..... Yeeej en bas i Danmark...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn