Skriv ut  

SAS ställer in linjen till Hong Kong och Italien

Flygnyheter, Redaktionen, den 3 mars 2020
Ingen trafik till Hong Kong mellan 5 mars och 30 april. Dessutom reducerad trafik i Europa och Skandinavien. Nu slår Coronaviruset allt hårdare mot flygbolaget.

Coronaviruset påverkar flygbolagen allt hårdare. Dels minskar bokningarna, dels blir det allt fler no-show på de flygningar som avgår. Det gör att ett flertal flygbolag reducerar kapaciteten även till destinationer där något akut virusutbrott skett.

SAS har nu bestämt att från den 5 mars ställa in också linjen till Hong Kong. Sedan tidigare råder flygstopp på Beijing och Shanghai. Dessutom reduceras trafiken till bland annat Milano i Italien och på sikt även i det övriga europeiska och Skandinaviska linjenätet.
- För att minska intäktsbortfallet av en minskad efterfrågan, kommer SAS att genomföra ett antal initiativ för att reducera kostnaderna. På kort sikt leder en reducerad kapacitet till lägre flygrelaterade kostnader som bränsle, flygplatsavgifter och andra avgifter, skriver SAS i ett pressmeddelande.
Det minskande flygandet får också konsekvenser på andra områden och det kan bli tal om permitteringar under tiden som det reducerade flygprogrammet gäller. SAS vill inte heller ge någon prognos för hur den ekonomiska utvecklingen under första kvartalet blir.

- SAS genomför även andra åtgärder för att sänka kostnaderna, bland annat nedskärningar i administration och personalkostnader, anställningsstopp samt skjuta upp icke-kritiska projekt, marknadsföring och kampanjer. Åtgärder relaterade till personalkostnader kan innebära permitteringar, tjänstledighet, tidigarelagd pension eller andra initiativ.

- Med tanke på den fortsatta osäkerheten kring utbrottet och dess inverkan på efterfrågan på resor, drar SAS tillbaka den guidning som gavs till marknaden 5 december 2019 för räkenskapsåret 2019/2020. I nuläget är det för tidigt att göra en rimlig bedömning av effekterna på SAS verksamhet och finansiella utveckling och det är därför inte möjligt att ge utförligare utsikter.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

nu ok men sen
Skrivet av thomas, 2020-03-03 13:05:17
Allt flyg drabbas hårt
nu now show på en 50% av bokade biljetter, har aldrig hänt förut, nån % ja men aldrig + 50%
nu är ju dessa biljetter redan betalda, men sen kommer planen att inte ens vara halvfulla, då det blir att ta till extrema sparåtgärder.
De bolag som har starka ägare och ett kapital bakom sig kommer klara detta, men alla andra??
Anmäl inlägget
Sorgligt
Skrivet av Gullan Purser&VirusExpert, 2020-03-03 13:03:08
Det var det enda rätta , då våra kunder blir sjuka eller inte vill resa dit.
Vi har lagt ut nödvändig information på vår hemsida så att kunderna drabbas så lite som möjligt.
Vi drar igång igen , när läget blir stabilare.
Nu måste vi fokusera på att göra det bästa för kunderna som inte kommer iväg.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn