Skriv ut  

Saab får order från Storbritanniens flygvapen

Flygnyheter, Redaktionen, den 4 mars 2020
Saab Digital Air Traffic Solutions (SDATS) har blivit utvalda av Storbritanniens flygvapen, Royal Air Force (RAF) för att leverera en demonstrator för ett digitalt flygledartorn till flygbasen vid Lossiemouth i Storbritannien.

Den tekniska utvecklingen inom digital flygtrafikledning (ATC) för civila flygplatser öppnar nya möjligheter som också är relevanta för militära flygbaser. RAF undersöker nya koncept som i framtiden kan förändra militär flygledning, både under normal verksamhet och under tider av ökade hot.

Systemet kommer att installeras på RAF:s flygbas vid Lossiemouth i Skottland för demonstration och utvärdering under 2020 och 2021. Detta möjliggör för Storbritanniens flygvapen att bedöma den senaste tekniken och utvärdera framtida krav inom flygtrafikledning.

- Storbritanniens flygvapen samarbetar med Saab för att utveckla demonstratorn för Lossiemouths digitala flygledartorn. På så vis kan vi modernisera våra flygtrafiktjänster och anpassa dem till framtidens flygvapen. Det här är ger oss möjlighet att utveckla en teknik som kommer att förbättra beslutsfattande, så att vi fortsätter att arbeta på ett tryggt, säkert och effektivt sätt även i framtiden, säger stabschef och viceamiral, Simon Rochelle, RAF.
- Vi är stolta över att RAF ger oss förtroendet att leverera ett digitalt flygledartorn vid Lossiemouth. Vår erfarenhet inom digital flygtrafikledning och vårt fokus på säkerhet, tillsammans med Storbritanniens flygvapens operativa kunskaper ger Saab ett utmärkt tillfälle att visa hur flygvapnet kan dra nytta av vårt system för digitala torn. Demonstratorn kommer att göra det möjligt för flygvapnet att bedöma fördelarna med digitalisering och vår nya sensorkapacitet, säger Per Ahl, VD för Saab Digital Air Traffic Solutions.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn