Skriv ut  

Norwegian fortsatt störst på JFK i New York

Flygnyheter, Redaktionen, den 5 mars 2020
Inget annat europeiskt flygbolag flyger in så många passagerare till JFK-flygplatsen i New York. Det är andra året i rad som Norwegian är störst efter de amerikanska flygbolagen.

Norwegian gjorde förra året hårda inskränkningar i trafiken från Europa till USA. Bland annat försvann alla linjer från de mindre regionala flygplatserna på Irland såväl som trafiken från Stockholm och Köpenhamn. Det hindrar dock inte att Norwegian fortsatt är största icke-nordamerikanska flygbolag på JFK-flygplatsen i New York. Det klivet tog flygbolaget redan 2018 och var då, med nästan exakt 2 miljoner passagerare en hårsmån eller 50 000 passagerare från att komma före Air Canada på JFK. Förra året ökade de influgna passageraren med 53 000 resenärer och därmed är Norwegian sammantaget det åttonde största flygbolaget på JFK bakom United, Delta, JetBlue Airways, American, Southwest Airlines, Spirit Airlines, och Alaska Airlines. Den positionen befäster också att Norwegian är större än bland andra British Airways, KLM och Lufthansa.

- Det har varit ett utmanande och komplicerat år och att ändå vara största utländska flygbolag i New York visar att vår lågkostnadsmodell fortsatt tilltalar dagens resenärer, sa Matthew Woods vice vd för Norwegians långlinjetrafik i en kommentar.

I dagsläget har Norwegian åtta linjer från Europa till just New York, från Oslo, London, Amsterdam, Paris, Barcelona, Madrid, Rom och Aten. Sammantaget, med också de övriga destinationerna ibland annat Florida och Kalifornien flyger Norwegian närmare 40 avgångar från Europa till USA.

Den amerikanska marknaden är ryggraden i Norwegians långlinjenät och i sommar inleds interline-samarbetet med JetBlue. De öppnar för en smidigare transit från i första hand tre flygplatser, JFK, Boston och Fort Lauderdale. Det amerikanska lågkostnadsbolaget har närmare 100 inrikesdestinationer i Nordamerika.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Men hur länge till?
Skrivet av N, 2020-03-10 07:08:39
Men hur länge till?
Och vad har det kostat?
Anmäl inlägget
Grattis
Skrivet av Janne, 2020-03-09 07:17:13
Norwegian, imponerar. Största icke amerikanska bolag på JFK.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn