Skriv ut  

Air France byter Airbus A380 mot Boeing 777

Flygnyheter, Redaktionen, den 4 augusti 2020
Avskedsflygningen är genomförd. Nu ersätter Air France de pensionerade A380 med B777-300ER istället på samtliga destinationer där den stora maskinen tidigare flög.

Air France tillhör de flygbolag som satt de stora Airbus A380-maskinerna på backen som ett resultat av coronapandemin. Det är dessutom en parkering som av allt att döma är för evigt: Den 26 juni genomfördes en avskedsflygning runt delar av Frankrike, en flygning där platserna ombord var reserverade för personal inom Air France. Då hade flottan på tio maskiner stått på marken sedan slutet av mars och beskedet om ett ”adieu” till jätten var knappast oväntat. 

Det är en relativt unga flotta med flygplan som nu försvinner från Air France där de började fasas in 2009. Under åren har maskinen använts på 16 destinationer i långlinjeprogrammet, New York naturligtvis men även bland annat Abidjan, Montreal och Atlanta. Det franska flygbolaget inredde A380:n med nio stolar i första klass, 80 business och 389 stolar i ekonomi, sammantaget 478 stolar. De byts nu, när de interkontinentala flygningarna så sakta återstartar, med Boeing 777-300ER. Det innebär en något lägre stolskapacitet, 381 i en vanlig kabin med tre klasser utan första klass eller 296 om det även ingår första klass ombord.

Emirates är det enda av 15 flygbolag som haft eller har A380 i flottan som med säkerhet sagt sig fortsätta att använda den även efter pandemin.
Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn