Skriv ut  

Norwegian: Fortsatt ökning av antalet passagerare

Flygnyheter, Redaktionen, den 6 oktober 2021
Trafiksiffrorna för september visar en fortsatt ökning av antalet passagerare meddelar Norwegian i ett pressmeddelande.

Ökad reslust och efterfrågan har fått företaget att öppna fler linjer till destinationer i Europa. Traditionella bokningsmönster är på väg tillbaka. Kunderna bokar nu också resor för den kommande vintersäsongen och även inför nästa sommar. Bokningar till både storstäder och typiska sol- och baddestinationer ökar.

- Det är glädjande att kunna rapportera en fortsatt ökning av antalet passagerare för femte månaden i rad. I takt med att Skandinavien öppnats upp har efterfrågan på flyg ökat. Efterfrågan har ökat stadigt både för inrikesresor och till våra europeiska destinationer. Förtroendet för att resor nu kan genomföras som planerat innebär att kunderna också bokar resor längre fram, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

I september hade Norwegian 997 719 passagerare, en ökning med 206 procent jämfört med förra året. Jämfört med september 2020 ökade den totala kapaciteten (ASK) med 154 procent och persontrafiken (RPK) ökade med 248 procent. Dessutom var kabinfaktorn i september 72,4 procent, en ökning med 20 procentenheter jämfört med förra året.

Till följd av den ökade efterfrågan öppnade Norwegian baserna i Bergen, Stavanger och Trondheim igen i september. Norwegian hade totalt 46 flygplan i drift i september. Punktligheten var 92,1 procent.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn