Skriv ut  

Airbus söker nya medarbetare

Flygnyheter, Redaktionen, den 21 januari 2022
Airbus ger sig ut på en global rekryteringskampanj där de söker kompetens inom framför allt områdena miljö och digitalisering. 6000 ska nyanställas 2022.

Airbus ser ljust på framtiden och pekar på flygindustrins starka tecken på återhämtning efter covid-19. Därför meddelar företaget att de tänker starta 2022 med en rekryteringsplan på ca 6000 nyanställda över hela världen.

Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus meddelar att de vill anställa nya talanger för att "förbereda sig för flygets framtid".

- Vi har lagt grunden för framtidens hållbara flyg. Nu behöver vi anställa experter inom de olika områden som Airbus behöver i post-covid-världen, säger Thierry Baril, HR-chef på Airbus. Vi vill stärka Team Airbus för att bli banbrytande inom hållbart flyg.

Ungefär en fjärdedel av de planerade rekryteringarna ska ske inom områdena avkarbonisering, digital transformation och cyberteknologi. Airbus lovar vidare att en tredjedel av den totala rekryteringen ska tilldelas unga nyutexaminerade.

Airbus är inte bara en kommersiell flygplanstillverkare, företaget tillverkar också helikoptrar och militära flygplan. Man har även en rymddivision där man bland annat bidragit till den internationella rymdstationen (ISS).

Innan covid var Airbus arbetsgivare till cirka 135 000 personer i sina verksamheter över hela världen. I juni 2020 tillkännagav företaget nedskärningar av nära 15 000 tjänster. Över 5 000 av dessa fanns i Frankrike, ytterligare 5 000 i Tyskland, 1 700 i Storbritannien, 900 i Spanien och de återstående i andra delar av världen. Med tanke anställningskampanjens fokus verkar det inte finnas mycket utrymme för återanställning.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Kollektivavtal
Skrivet av Sven Bender, 2022-01-22 23:17:53
Har dom kollektivavtal?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev