Skriv ut  

Rekordsiffror för Icelandair och Play

Flygnyheter, Redaktionen, den 11 augusti 2022
Icelandair snart på samma nivå som innan pandemin. Utmanaren Play fortsätter att öka antalet passagerare. De två isländska flygbolagen visar på nya rekordsiffror.

Icelandair kunde i juli månad visa på passagerarsiffror som snart är ikapp nivåerna från innan pandemin. Sammanlagt flög drygt 529 000 resenärer med det isländska flygbolaget, vilket kan jämföras med 592 000 samma månad 2019, alltså innan pandemin. Det är i princip enbart internationell trafik som fyller flygplanen, bara cirka 25 000 var inrikespassagerare.

Även flygbolaget Play, som bygger verksamheten på samma affärsmodell som Icelandair, att flyga mellan Europa och USA via Island, kunde visa på en snabb tillväxt under juli månad. Flygbolaget, som har en del rötter i WOW, ett av de första försöken att utmana Icelandair och som gick i konkurs i början av 2019, genomförde de första flygningarna för lite drygt ett år sedan, den 24 juni 2021. Det har varit en långsam start men nu, när efterfrågan på resor till USA ökat kraftigt, visar det sig även hos Play: 110 000 passagerare under juli månad. Det är en ökning på 25 procent jämfört med året innan. Flottan av sex A320neo-maskiner har dessutom varit välfyllda, kabinfaktorn låg förra månaden på 88 procent.

Play flyger på Göteborg som enda destination i Sverige och har två avgångar i veckan med möjlighet att via Island flyga till Boston, New York eller Washington. I och med att flottan under kommande år ska öka till tio flygplan, blandat A320 och A321, kan det bli tal om att ta upp konkurrensen med Icelandair även på linjen till Arlanda. Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn