Skriv ut  

SAS får straffavgift på två miljoner för läckta nyheter

Flygnyheter, Redaktionen, den 23 september 2022
Media fick nyheten innan det offentliga pressmeddelandet gick ut. Det ger nu en straffavgift från Nasdaq i Stockholm.

Nyheter som kan påverka börsen och aktiekursen måste gå den officiella vägen och inte läckas i förväg. Men när SAS-strejken bröt ut den 4 juli i år så var det en nyhet som media kände till innan pressmeddelandet från SAS var offentligt. 

Visserligen rör det sig bara om ett par minuter men Nasdaq Stockholm menar att det är så pass allvarligt att börsen nu kräver ett vite. 
”Att nyheten nådde media några minuter innan det pressmeddelandet publicerades är naturligtvis mycket olyckligt och Nasdaq Stockholms disciplinnämnd har till följd därav beslutat att ålägga SAS ett vite”, skriver börsen i ett pressmeddelande.

Därför ska SAS nu betala närmare två miljoner kronor, 1 960 000, i straffavgift för det inträffade. SAS hänvisar till tekniska problem som gjorde att pressmeddelandet blev fördröjt:
”SAS offentliggjorde ett regulatoriskt pressmeddelande avseende strejken så snart det var möjligt, men av tekniska skäl publicerades pressmeddelandet några minuter efter att nyheten nått medierna utanför lokalerna för medlingen. Att nyheten nådde media några minuter innan det regulatoriska pressmeddelandet publicerades är naturligtvis mycket olyckligt.”Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Onödiga utgifter
Skrivet av ABA, 2022-09-23 14:18:29
Onödiga utgifter! Har ingen informerat Anko om att det pågår besparingar? Personalen ska spara med ledningen bränner pengar på skadestånd!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev