Skriv ut  

Nytt leasingavtal i hamn för SAS

Flygnyheter, Redaktionen, den 15 november 2022
Drygt hälften av SAS leasade flygplanen har nu nya, omförhandlade avtal. Den senaste överenskommelsen gäller tre widebodymaskiner.

SAS fortsätter arbetet på att omförhandla avtalen i de olika leasingavtalen för flygplansflottan. Nu kan ytterligare en överenskommelse bokföras, denna gång med en Bocomm som omfattar tre widebody och tillhörande utrustning. Det gör att SAS nu har nya leasingavtal med 13 olika leasingföretag som står för sammanlagt 46 flygplan. Fortsatt är det en bit kvar, utgångspunkten är att 

SAS har sammanlagt 83 flygplan som var finansierade genom operationell leasing, lånefinansiering eller andra liknade finansieringsupplägg så förhandlingarna fortsätter.

- Vi fortsätter att göra framsteg i vår chapter 11-process, och är glada att meddela att vi har nått en överenskommelse om ändrade leasingavtal med ytterligare en leasegivare. Vi är tacksamma för det konstruktiva samarbete som vi har haft med våra leasegivare. Vi fortsätter vårt arbete med att vidta nödvändiga åtgärder och att förändra befintliga leasingavtal, för att göra framsteg i vår transformationsresa och att nå våra mål i SAS FORWARD-planen, säger Anko van der Werff, VD och koncernchef för SAS.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Kostnader
Skrivet av Peter, 2022-11-16 14:48:34
Det är kostnader för leasingavtalen. Den andra delen av charter 11 där skulder ska konverteras till aktier är det väldigt tyst om. Kan bara gissa att en stor del av dessa skulder rör flygplan.
Anmäl inlägget
Illa…
Skrivet av Klas, 2022-11-15 23:07:34
Det här ser ju inte ut att gå Gros väg alls. SAS skulle ju ner på ca 40% storlek, och nu är avtalen redan klara för mer.än 50% av flygplanen. Hur kunde det bli såhär?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev