Skriv ut  

Widerøe satsar på fler utrikeslinjer

Flygnyheter, Redaktionen, den 15 mars 2023
Den hårda konkurrensen på norsk inrikes har minskat något sedan Flyr gick i konkurs. Widerøe kan nu föra över en del kapacitet till det växande antalet utrikesdestinationer.

Widerö
Widerö
 
Det är drygt en månad sedan Flyr begärde sig i konkurs och det märks nu att överkapaciteten på norskt inrikes har minskat. Det menar Widerøe som likt SAS och Norwegian ser en liten men tydlig uppgång i februari. I och med att Flyr stoppat flygningarna har kapaciteten minskat men inte efterfrågan vilket i sin tur fyller flygplanen bättre än tidigare. I februari hade Widerøe 224 000 passagerare ombord vilket gav en kabinfaktor på 61 procent. 

- Utvecklingen är som förväntat. Det är emellertid mycket som talar för att den kommande semestern har hög prioritet i norska hem och allt tyder på ytterligare en stark resesommar, säger Stein Nielsen, koncernchef i Widerøe i en kommentar.
Widerøe har hittills haft en tuff vinter där den ena vinterstormen efter den andra dragit in från Atlanten och påverkat trafiken, särskilt på de mindre flygplatserna längs kusten.
- Att driva flygtrafik vintertid i ett arktiskt kustklimat har visat sig vara mycket krävande under 2023, fortsätter han. 
Den hårda vintern till trots har det norska flygbolaget höjt blicken och satsar nu på en rad nya utrikesdestinationer på helårsbasis, främst från hubben i Bergen där embraerflottan är baserad. Redan i slutet av mars öppnar två helt nya linjer, till Liverpool och Hamburg. De följs en månad senare av Dublin och München. De kompletterar de tidigare åretruntlinjerna till Aberdeen och London, Billund, Köpenhamn, Göteborg, Färöarna och Alicante. Dessutom återkommer sommartrafiken till Nice, Palma och Florens.

Sammantaget ger det ett flygprogram utrikes på 18 linjer till 14 destinationer kommande sommar.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Nya linjer?
Skrivet av Andreas, 2023-03-15 14:58:22
Är verkligen linjerna till Hamburg och Liverpool helt nya? De låter bekanta från tiden före Corona.
Anmäl inlägget
Greit
Skrivet av Turid Purser, 2023-03-15 08:55:04
Det var virkelig gode nyheter, det skal bli spennende å fly mer til utlandet. Det er definitivt et marked for vårt fine lille veldrevne flyselskap der.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev