Skriv ut  

Norse Atlantic ensamma på linjen från Oslo till Miami

Flygnyheter, Redaktionen, den 21 september 2023
SAS återstartar inte trafiken mellan Oslo och Miami. Därmed är Norse Atlantic ensamma på sträckan och i början av veckan gick första flygningen.

Nyligen presenterade Norse Atlantic siffror för augusti med en kabinfaktor på 86 procent. Förhoppningen är att de nivåerna ska fortsätta nu när verksamheten växlar in i vintersäsongen och inleds med att trafiken på Miami kommer igång. I måndags gick höstens första flygning från Oslo till Miami och ska framöver flygas med två avgångar i veckan. Samma dag öppnade även London – Miami och senare i höst, i december startar det norska flygbolaget trafik till Miami från Berlin och Paris. 

- Vi är glada att över att nu ha startat trafiken från Oslo och London direkt till Miami, konstaterade vd Tore Larsen i en kommentar.
Det innebär att Norse byter destination i Florida, förra vintersäsongen gick flygningarna till Fort Lauderdale. I och med höstens trafikstart är Norse numera ensam på den norska marknaden med direktflyg från Gardermoen till Florida. 

SAS drog igång trafiken på Miami 2016 då Köpenhamn och Oslo delade på flygningarna som slingades mellan städerna och gav Oslo fyra avgångar i veckan. Då var Miami den största så kallade ”underserved destination” från Oslo så glädjen var stor när linjen kom igång. Ett par år senare slog pandemin till och de kom att dröja till vintersäsongen 2021/2022 innan linjen från Oslo till Miami återupptogs, då med en avgång i veckan. Våren 2023 togs den dock bort ur flygprogrammet i förtid och förblir borta även kommande säsong vilket ger Norse Atlantic monopol på sträckan.
SAS å sin sida har valt att koncentrera trafiken till Florida på i första hand Kastrup som kommande säsong har fem avgångar i veckan medan Arlanda har två avgångar per vecka. Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Skriv inte om du inte vet
Skrivet av Bertil1 , 2023-09-22 10:30:08
Jag tror inte @thomas varit i Fort Lauderdale heller eftersom han påstår att det inte finns mycket att göra, vilket det gör. Det är sedan inte långt till Miami, 30-40 minuter med bil.
Du har ofta så mycket fel i dina inlägg att de ibland är helt oseriösa. Varför bara hitta på?
Anmäl inlägget
Crew
Skrivet av @ABC, 2023-09-22 07:51:10
De bussas ändå oftast till MCO så de lär vara vana om än missnöjda…
Anmäl inlägget
FLL
Skrivet av Blåst, 2023-09-21 22:29:12
@thomas Du har aldrig varit i FLL, eller MIA
Anmäl inlägget
Smart
Skrivet av Ola, 2023-09-21 19:42:12
Åpenbert ingen kunnskap om Florida. Ft. Lauderdale en en vakker, stor stad. Med restauranter, barer , shoppincentre som overgår alt i Skandinavia. Fantastiske strender og kanaler. «Langt til Miami». Feil igjen. Det tar 30-40minutter på I-95. Pendling der, er et non issue. Jeg har bodd der.
Anmäl inlägget
All crew?
Skrivet av ABC, 2023-09-21 14:32:19
Har inte Norse i stort sätt all sin amerikanska crew baserade i FLL, sägs dom upp eller förväntas de pendla?
Anmäl inlägget
Mia har art deco och stort nöjesutbud
Skrivet av thomas , 2023-09-21 08:41:05
Det finns inte mycket att göra i ft lauderdale och det är långt till MIA
Så rätt beslut flytta trafiken dit.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev