Skriv ut  

Flygplansbeställningarna minskade med 79%

Flygnyheter, Redaktionen, den 8 juli 2024
Enligt data från UK Trade Association minskade flygplansbeställningarna från alla tillverkare med 79 % jämfört med föregående år. Endast 31 flygplan beställdes globalt under maj månad. Nu inväntar flygbranschen Farnborough International Airshow 22–26 juli som historiskt har sett stora beställningar och avtal mellan flygbolag och flygplanstillverkare.

Nedgången av flygplansbeställningar innebär att den globala orderboken totalt sett ligger 14 procent lägre än samma tidpunkt 2023 enligt data från UK Trade Association. 
Beställningarna av narrowbodies minskade med 95 procent jämfört med maj 2023, men intressant nog ökade antalet beställningar av widebodies med 118 procent, antagligen som ett resultat av den ökade efterfrågan internationella resor. Det får flygbolagen att titta på flygplan med längre räckvidd och högre passagerarantal som Airbus A330, A350 och Boeing 787 och 777.
 
Aimie Stone, chefsekonom på branschorganisationen ADS kommenterar:
– Även siffrorna kan verka oroande vid en första anblick, är det fortsatta förtroendet inom vår sektor fortfarande berättigat. Farnborough International Airshow är det enskilt största och mest prestigefyllda evenemanget för flygsektorn, och dess roll som en plats för stora affärer är välkänd. 
 
Aimie Stone menar att de låga beställningssiffrorna helt enkelt är ett resultat av att flygbranschen vill göra sina beställningar under den stora engelska flygshowen Farnborough International Airshow för att få mer uppmärksamhet.
 
Trots nedgången i orderingången ser framtiden positiv ut för flygbranschen med resor i stort sett tillbaka till, och i vissa fall överstigande, nivåerna före covid.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev