Skriv ut  

Flyglinjen startar trafik på Visby

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 19 mars 2012
Sommartrafiken till Visby lockar allt fler flygbolag. Jönköpingsbaserade Flyglinjen är det senaste bolag att lägga in Visby som destination. Bland dussinet konkurrenterna finns Skyways, SAS och Malmö Aviation. Det innebär att Visby i sommar har linjer till ett flertal städer i södra Sverige.

Flyglinjen

Visby fortsätter att locka flygbolagen under sommarmånaderna. Nu meddelar Flyglinjen i Jönköping att bolaget lägger till Gotland i flygprogrammet mellan den 1 juli och 12 augusti. Frekvensen blir två gånger i veckan, torsdag och söndag och den flygs med bolagets Jetstream 32 och flygtiden är 35 minuter.
– Att det är det lokala flygbolaget Flyglinjen som vågar göra den här satsningen är imponerande, säger Sten Norinder VD på Jönköping Airport.
            En flyglinje emellan Småland och Gotland är ingen direkt nyhet. Redan 1949 flög dåvarande ABA en DC 3 på rutten och Linjeflyg hade både linjetrafik och sommarcharter från Jönköping. Men sedan 1970-talet har inget bolag flugit distansen och för Flyglinjen är det ett komplement till den vanliga trafiken till Bromma.
– På vår reguljärtrafik mellan Jönköping och Stockholm är det övervägande affärsresenärer men nu kan vi erbjuda en bredare publik ett attraktivt resmål med kort restid och till ett bra pris, säger Henning Lindberg som är marknadsansvarig på Flyglinjen i ett pressmeddelande.
            Flyglinjen blir nu trettonde flygbolag med ”badflyg” som trafiken hette den gången det begav sig på 1940-talet. Konkurrensen har hårdnat betydligt de senaste åren och i sommar flyger bland andra SAS, Skyways, Nextjet och Norwegian från Arlanda, Malmö Aviation från Malmö, Cimber Sterling från Norrköping, Gotlandsflyg från Bromma, Göteborg, Malmö och Ängelholm, Sundsvallsflyg från Sundsvall, Kullaflyg från Ängelholm. Dessutom flyger Widerö från Oslo och Air Berlin från Berlin. Det kan också bli tal om fler linjer till och från Gotland, bland annat från Helsingfors.
            De många konkurrerande flygbolagen medför också att det som omväxling går att flyga tvärs över Sverige och inte som vanligt via Arlanda och Bromma.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Och?
Skrivet av Mange, 2012-03-19 21:55:19
Inget fel om det skulle vara PR-trick. Önskar dem all lycka till!
Anmäl inlägget
PR-trick
Skrivet av Jocke med kugen, 2012-03-19 16:22:29
Förmodligen ett PR-trick för att folk ska få upp ögonen för JKP-BMA.
Anmäl inlägget
sv:
Skrivet av Rickard, 2012-03-19 15:29:02
Hur blev det med ARN satsningen? Står ingenting på deras hemsida längre.
Anmäl inlägget
AVIES?
Skrivet av Fredrik Andersson, 2012-03-19 10:46:10
Det ni menar är att linjen flygs av det Estländska bolaget AVIES?
Anmäl inlägget
Flyglinjen
Skrivet av Lennart 86, 2012-03-19 10:09:27
Finns inte ABA kvar? Det var en nyhet! Eller är det jag som är gammal måntro?!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn