Skriv ut  

Nya miljöregler kan stoppa en tredje bana

Flygnyheter, Redaktionen, den 27 maj 2019
Heathrow ska få en tredje landningsbana. Men om Storbritannien ska nå de miljömål som är uppsatta, kan det kräva en helt ny flygstrategi och – kanske – ett stopp för den tredje banan.

Heathrow vann den utdragna dragkampen mot Gatwick om var en ny landningsbana i Londonområdet skulle ligga. Efter ytterligare politisk, miljömässig och finansiell rådbråkning blev allt klart och planeringen satte igång.

Men nu har ett nytt hot mot expansionen på flygplatsen dykt upp. Det är det brittiska transportdepartementet som menar att Storbritannien måste ta fram nya nivåer för CO2-utsläppen i landet, allt för att hålla jämna steg med de beslut som finns om vilka nivåer som ska gälla de kommande åren. Det innebär antagligen att regeringen måste ta fram en helt ny flygstrategi som samspelar med de nya utsläppsmålen.

Ytterligare en faktor är det faktum är det låga förtroende för politik och politiker som Brexit-hanteringen skapat. I ljuset av det behöver regeringen visa handlingskraft och miljöområdet är ett tacksamt sådant.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

LHR och CO2
Skrivet av Mr €, 2019-05-29 08:43:08
Troligtvis kommer nya krav på hela LHR om utsläpp och det kommer skynda på Virgins utfasning av A340-600 och BA's Boeing 747-400, de nya planen är så pass effektivare 12-17%. I värsta fall kommer landningsavgifter explodera om man inte flyger 737MAX, A320neo, 787 eller A350 som är de senaste och renaste planen. Vet inte om Swedavia vågar motsvarande "bonus-malus" system.
Anmäl inlägget
Utträde ur EU ökar flyget!
Skrivet av Eulert, 2019-05-27 16:41:48
När Storbritannien går ur EU kommer det att bli allt mer populärt att flyga till dit. Det kommer att öka flygande för folk vill åka till GB dels för att det är trevligt men också för att slippa EU med alla dess fördelar.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn