Skriv ut  

Lufthansa: Tolv flygbolagsgrupper kvar i framtiden

Flygnyheter, Redaktionen, den 22 augusti 2019
Den obarmhärtiga konkurrensen kommer att förändra flygbranschen. Det spår Lufthansas vd som menar att det till slut finns tolv stora aktörer kvar i världen.

Lufthansa
Lufthansa
 
Den stenhårda konkurrensen i flygbranschen, som kontinuerligt kräver offer bland flygbolagen, kommer inte på något sätt att avta. Det menar Carsten Spohr, vd för Lufthansa som trots ett eget stabilt flygbolag även han har problembarn i gruppen: Eurowings och Austrian Airlines utvecklas inte som de ska och nyligen har tagits krafttag för att få Eurowings på fötter.

– Konkurrensen träffar oss med full kraft, det är tufft och det kräver uppoffringar, sa han nyligen vid en presskonferens i Frankfurt.

Han tänker dock inte ge sig så lätt och framför allt inte låta de som är vana vid att ”komma, ses och segra” slå Lufthansa på den egna hemmamarknaden. Det var en tydlig pik till Ryanair som ju för ett par år sedan chockade det tyska flygbolaget genom att öppna trafik på Frankfurt. Ett restaurerat Eurowings ska kunna ta upp konkurrensen med lågkostnadsjätten menar Lufthansas vd. 

Vad gäller framtiden är han också säker på hur den ska gestalta sig: fortsatta konsolideringar och sammanslagningar som på sikt mynnar ut i ett antal flygbolagsgrupper.

– I det långa loppet blir det tre stora globala grupper. Lufthansa är en av dem. Tre bolag Europa, tre i USA tre i Bosporen och runt Persiska viken och tre i Kina. Det är de som kommer att överleva.

– Och vi är bra positionerade för den ökande globala konsolideringen där vi vill spela en roll och kommer att spela en roll.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Antal flygbolag
Skrivet av Mr €, 2019-08-22 10:10:48
One of 5 in 95... SAS trodde då på 5 bolag i Europa 1995, utvecklingen har gått annorlunda och utan fria rättigheter till Asien samt fri köp/sälj av slot'ar i EU lär det fortsätta som förut
Anmäl inlägget
Tråkig utveckling
Skrivet av Greger, 2019-08-22 07:42:25
SAS Finnair och Norwegian i en nordisk sammanslutning ihop med Baltic ägd av Lufthansa?.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
BAM
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn