Skriv ut  

Regionala flygplatserna satsar grönt

Notiser, Redaktionen, den 12 september 2019
Klimatdebatten kring flyget berör inte bara flygbolagen. Nu vill landets regionala flygplatser driva på miljöarbetet runt om i landet med ett nytt projekt kallat Grön Flygplats.

Hela den svenska flygbranschen har ställt sig bakom en färdplan för fossilfritt flyg. Målet är fossilfritt inrikesflyg 2030 och ett helt fossilfritt svensk flyg 2045. Nu drar Sveriges Regionala flygplatser sitt strå till stacken i det arbetet i och med projektet Grön Flygplats.
 
- Engagemanget i miljöfrågor på flygplatserna är inspirerande och det finns en stor vilja att hitta nya vägar för att minska fossilberoendet, säger Mari Torstensson, som är projektledare för Grön Flygplats.

Grön Flygplats är ett treårigt projekt som fått stöd ur den europeiska regionala utvecklingsfonden. Under projekttiden kommer SRF genom sina medlemsflygplatser att samarbeta med många andra aktörer för att nå projektets mål. Till exempel med små och medelstora företag för att ta fram nya smarta produkter och tjänster som genom projektet kan hitta nya marknader, flygbolag, forsknings- och utvecklingsprojekt för att ta fram en storskalig produktion av inhemskt biodrivmedel för flyg och de projekt som utvecklar och tillverkar el- och hybridflygplan. Även Trafikverket kommer att följa projektet.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn