Skriv ut  

Piloter stämmer Boeing för MAX-problemen

Notiser, Redaktionen, den 10 oktober 2019
Vi har blivit förda bakom ljuset. Det menar pilotföreningen i Southwest Airlines. Därför stämmer de Boeing för att ha levererat ett flygplan som inte är flygvärdigt.

Southwest Airlines
Southwest Airlines
 
MAX-haverierna och det efterföljande arbetet på att återställa både tekniken och förtroendet har varit en långdragen process för Boeing.
 
Under vägen har allt fler mindre angenäma avslöjanden om försummelser, snålhet och mörkläggningar flutit upp. Som ett brev på posten kommer nu allt fler krav på att flygtillverkarens vd Dennis Muilenburg ska sparkas.
I det läget dyker än mer problem upp: Pilotföreningen i Southwest Airlines har stämt Boeing för att de fört pilotkåren bakom ljuset.
 
Flygplanstillverkaren utlovade att den nya MAX-serien var testad, godkänd och säker. Men hur kan den vara det när två flygolyckor har direkt orsak i tekniken ombord, menar pilotföreningen. Kravet är nu att Boeing betalar närmare en miljard dollar i skadestånd, dels för att de 34 maskinerna i Southwest står på marken, dels för uteblivna löner till piloterna.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Jupp
Skrivet av Jalle, 2019-10-10 19:57:24
Som ett brev på posten.
Detta är bara början för Boeing Company....
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn