Skriv ut  

Ryanair vill vinna priskriget efter Corona

Notiser, Redaktionen, den 29 april 2020
Sänkta biljettpriser, inte höjda. Det förutspår Ryanairs vd blir situationen när flyget återvänder efter coronakrisen. Men om mittensätet ska vara blockerat, då blir det inget flygande.

IATA har förutspått att när väl coronakrisen är över och flyget återgår till någon form av normalitet, då skjuter biljettpriserna i höjden. Vi kommer att få vänja oss vid en helt annan prisbild än tidigare och därmed förre flygpassagerare.

Helt fel, menar Ryanairs vd Michael O’Leary. Han menar att det tvärtom redan nu finns ett stort uppdämt resebehov som formligen kommer att explodera när restriktionerna släpper. Det är en nyväckt marknad som Ryanair tänker vara en del av med kraftigt sänkta priser. Om Ryanair tillhör de flygbolag som är tidigt ute när flyget återstartar, då har flygbolaget, med sitt stora linjenät i Europa, alla möjligheter att bli än vinnare när det gäller masstransporter med flyg.

Men flygbolagets vd tänker inte dra igång trafiken om mittensätena i varje rad ska vara blockerade för att klara kravet på social distansering. Ett idiotiskt förslag, men han.
- Vi kan inte tjäna pengar på 66 procents kabinfaktor, sa han nyligen till The Guardian.Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ryanair flyttar
Skrivet av Logistik, 2020-05-04 11:33:46
Jag tror att Ryanair nu flyttar till Arlanda. Med minskande resande och Swedavia som blöder pengar så kommer de behöva de flyg som går där. Jag tror följande.
1. Inrikesflyget från Bromma kommer att trafikera terminal 3 igen på Arlanda.
2. Terminal 2 på Arlanda blir en lågpris terminal. Ryanair och Easyjet tar över den terminalen.
Anmäl inlägget
Sv Moral och värdighet
Skrivet av Arrow, 2020-05-03 13:25:55
Från Flygforum : "11 000€ för en kapten och 5-6000 € för en styrman" per månad.
Tycker inte det låter som existensminimum.
Anmäl inlägget
Noll Koll
Skrivet av SARS, 2020-05-03 10:30:45
Corona har betydligt högre dödlighet än 0,2%. Hittills har 3ggr fler dött i Sverige än i vanlig influensa. Och den vanliga influensan har denna vår minskat dramatiskt. Innan det är över har fler än 10000. I England har nu 30% av de smittade dött, mörkertal ej inräknat. Men med 0,2% borde alla i England redan vara smittade.
Det blir återstartade verksamheter, inklusive flyg, med stora restriktioner i början. Köp läget eller stanna på marken.
Anmäl inlägget
Moral och värdighet
Skrivet av Alexander, 2020-05-02 21:26:35
Nu gäller det bara att Swedavia håller det här pajasbolaget borta från Arlanda. Annars kommer de seriösa aktörerna att gå omkull en efter en. Det går inte att konkurrera mot ett bolag med livegen personal som avlönas för existensminimum. Stå upp nu Sverige! Vi kan inte acceptera förekomsten av ett så oseriöst flygbolag på Arlanda!!
Anmäl inlägget
Ska du betala för mittensätena?
Skrivet av AW, 2020-05-01 13:30:31
Sluta nu hetsa om denna coronan. Allt tyder på att det är en vanlig influensa med mycket snabbare smittspridning men där runtomkring 0.2 % dör. Tänk om och inse att vi inte kan hålla på såhär särskilt mycket längre. Eller vad föredrar ni? Svindyra biljetter, inget resande, minskad handel, minskade turistinkomster. Tycker det är viktigt att sådana som O'leary pushar på från detta hållet.
Anmäl inlägget
Fuck O’Leary
Skrivet av Flygare, 2020-04-30 17:21:32
Michael O’ Leary skiter fullständigt i båda sina besättningars och passagerarna hälsa, genom att vägra flyga med tomt mittensäte
Anmäl inlägget
Ryanair slutar flyga från Västerås?
Skrivet av Anonym , 2020-04-30 06:55:43
Kommer Ryanair att lämna Västerås flygplats? (fokusera på Skavsta)
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn