Skriv ut  

Flygkonkurrensen stenhård trots Covid-19

Flygnyheter, Redaktionen, den 25 september 2020
Visby – Stockholm. Det är just nu den mest konkurrensutsatta flygsträckan i landet. Tre flygbolag lyfter inom loppet av 40 minuter.

Det finns fortsatt ett dussintal flygplatser i landet som ännu inte återfått någon linjetrafik, pandemin stoppar fortsatt allt flygande. Men det finns också undantag. Visby har den senaste tiden utvecklats till den hetaste flygmarknaden i landet när tre flygbolag konkurrerar om passagerarna. Det är framför allt på morgonen som konkurrensen blir synlig också på plattan på Visby flygplats. Idag fredag ser flygprogrammet från Visby ut så här:

07.20 Air Leap: Visby – Arlanda
08.00 Air Leap Visby - Bromma
08.00 Air Gotland: Visby Bromma
09.55 BRA/Amapola: Visby – Bromma

Sedan fortsätter det att rulla på under dagen med ytterligare sju flighter till Stockholm och en till Göteborg. Under peaktiden på eftermiddagen blandar sig också SAS in i konkurrensen.

16.00: SAS Visby – Arlanda
16.30 Air Leap Visby - Bromma
17.00 Air Gotland: Visby Bromma

Sammantaget går det tolv flygningar från Visby denna fredag, en till Göteborg, tre till Arlanda och åtta till Bromma. Det ger drygt 600 stolar enkel väg från Gotland till Stockholm lite beroende på vilka maskiner som flyger de aktuella sträckorna. Air Leap använder omväxlande Saab340 och ATR72, Air Gotland Saab340, BRA/Amapola Fokker 50 och SAS denna dag en A320. Trots utbudet är det färre säten per dag än innan coronapandemin lamslog trafiken.

- Just nu är vi inne i en period där resandet ökar för varje vecka, även om vi på totalen nu bara har 25 procent av antalet resenärer på Visby Airport jämfört med för ett år sedan, säger Gunnar Jansson, flygplatschef på Visby flygplats i en intervju med Gotlands Tidningar.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Svårt läge inrikes för flygbolagen
Skrivet av thomas, 2020-09-26 10:18:43
75% färre än för ett år sen och nu med större utbuds kapacitet av fler flygbolag ger inte speciellt hög beläggning tll dessa operatörer..
Exemplifieras i bild inifrån Air Leap på Travel News veckoartikel där redaktören flyger till VBY.
Anmäl inlägget
Flygprogrammet.
Skrivet av Hugo, 2020-09-25 21:54:53
Den stämmer ju inte enligt vad som anges i artikeln.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
Pilotshop
Air-BP
HDI
Flygtorgets nyhetsbrev