Flygrevyn
Skriv ut  

Nytt flygbolag trotsar coronapandemin

Flygnyheter, Redaktionen, den 2 november 2020
De tuffa tiderna till trots, ett tredje nystartat flygbolag i Skandinavien ligger nu i startgroparna. AirSeven ska bli ett renodlat charterflygbolag.

Coronapandemin till trots startas det nya flygbolag. I Sverige har Air Gotland sett dagens ljus och i Norge ska en grupp investerare med Erik Braathen i spetsen starta ett nytt flygbolag med sikte på inrikestrafik i Norge. Nu är tiden också kommen till Danmark där ett ett helt nytt flygbolag nu ser dagens ljus. AirSeven har bland annat rötterna i charterbolaget Jet Time. Det är den tidigare vd:n i flygbolaget, Klaus Ren, som nu åter ger sig in i branschen. Det rapporterar danska medier. De övriga intressenterna kommer från resebranschen men även ett mindre flygbolag, Copenhagen Air Taxi är med i gruppen bakom Airseven, framför allt som leverantör av det AOC som krävs för att dra igång bolaget. Det nya flygbolaget tar dock ett betydande steg upp från den skol- och taxiflyverksamhet som Copenhagen Air Taxi arbetat med. 

Ett första steg är att med två Boeing 737-400 och 168 stolar ombord dra igång charterflygningar lagom till nästa sommarsäsong. I första hand ska flygningarna utgå från de regionala danska flygplatserna, bland annat Billund och Aalborg. Vid sidan av charteruppdragen för researrangören Primo Tours, som ingår bland finansiärerna, ska AirSeven också flyga adhoc och ACMI-uppdrag.

Det är i stort samma upplägg och flygplansflotta som det danska flygbolaget Jet Time haft och som länge var en tydlig framgångsfaktor för flygbolaget som växte snabbt efter tillkomsten 2006. Flygbolaget var en trogen besökare på svenska regionala flygplatser och var även en tid underleverantör till SAS med en flotta ATR-72-maskiner.

Jet TIme drabbades hårt av coronapandemin och hela flottan parkerades den 21 mars. När restriktionerna fortsatte att omöjliggöra trafik under sommarsäsongen gick företaget i konkurs den 21 juli i år. Det talades redan då om att flygbolaget skulle återstartas men av allt att döma är det ingen ur den dåvarande ledningen som nu är med i AirSeven.

Flygtorget har sökt Klaus Ren och andra intressenter bakom det nya flygbolaget.Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Läget flygplan
Skrivet av thomas, 2020-11-02 22:40:27
Det var lite ironi med B52 orna
Nästa år kommer även leasingbolag att konka då de inte får in pengar från flygbolagen.
Stater hesiterar på även nu att lägga in mer skattepengar, ex den Holländska även om orsak anges att ej sänkta löner accepterades.
När en + 10.000 flyg är groundade är köpare kungar får vilka villkor och priser som helst, bara alla Boeing max som står överallt och nästan ingen vill ha, de drar ju avsevärt mindre bränsle som är en stor kostnad för varje flight.
Anmäl inlägget
Charterflyget
Skrivet av Navigator, 2020-11-02 16:53:24
har inte samma behov som US Air Force.
Bara för att vi har en pandemi, är inte nya plan billigare än äldre. Leasingbolagen idkar inte välgörenhet. Fast somliga tycks tro det.
Anmäl inlägget
Charterflyget
Skrivet av thomas, 2020-11-02 12:37:54
Bertil Du menar samma som US airforce som
fortfarande kör med sina + 50 års gamla B52 or
Varför gamla törstiga när det finns nyare fuel efficient till samma även billigare och pris per airborne hrs.
Jag åker gärna med Gullans flyg så jag får nybryggt gott kaffe, gärna en tur till Säffle.
Anmäl inlägget
Gamla flygplan
Skrivet av Bertil, 2020-11-02 10:59:22
Nu börjar charterflyget likna det som förekom i tidernas begynnelse med att man flyger med gamla avdankade flygplan. B737-400. Det behövs nytt även inom charterbranchen. Det hjälper som sagt inte att Gullan serverar gratis kaffe i ett gammalt flygplan.
Anmäl inlägget
Airseven + Primo Tours = sant
Skrivet av Carl Jansson , 2020-11-02 09:36:22
Gullan, nu är det ju tänkt att Airseven ska bli huvudleverantör av resorna för Primo gruppen.

Dessutom har de ett leasingavtal som gör att de endast betalar hyra när planen används.

Då lär det inte ha så stor betydelse i sammanhanget att du serverar gratis kaffe! ??
Anmäl inlägget
Dåliga tider för resandet
Skrivet av thomas, 2020-11-02 09:35:59
Charterbolagen sitter med överkapacitet själva, flera av dwras flygplan är groundade.
Inte så bra tillfälle att starta ett nytt bolag i den branschen. Vem Ska de flyga för?
Anmäl inlägget
Tufft
Skrivet av Gullan Purser&CharterExpert, 2020-11-02 08:45:20
Vi kommer att ge dem en riktig match, duktiga service experter ombord, vi drar igång kaffet och viss servering nu på charterflighter, och en bra tidtabell , det blir tufft för dem att konkurrera med det.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn