Skriv ut  

SAS: Över 100 flyglinjer i jul

Flygnyheter, Redaktionen, den 25 november 2020
Jul- och nyårshelgerna innebär ökat resande. SAS har ett flygprogram med en bit över 100 linjer till drygt 80 destinationer. Trafiken är jämnt fördelad över de tre hubbarna men långlinjerna är fortsatt kvar i Köpenhamn.

SAS
SAS Airbus
 
Coronapandemin till trots så ökar efterfrågan på resor under jul- och nyårshelgen. I går presenterade SAS det totala trafikprogrammet för de kommande helgerna och det är sammanlagt 129 linjer till 82 destinationer, vilket bland annat inkluderar de klassiska 

europeiska huvudstäder som Berlin, London, Paris, Rom och Aten. Dessutom blir det, från mitten av december, trafik på alla inrikeslinjer i Sverige och Norge, samt inrikes i Danmark med undantag för Billund. 
Trots allt är det ett reducerat trafikprogram jämfört med tidigare år. Det kan också bli ändringar om nya restriktioner träder i kraft på någon av destinationerna. 

Merparten av flygningarna utgår från Arlanda som sammantaget har 41 linjer under december-januari. Det är i princip samma utbud som Kastrup, 44 linjer, dock med den skillnaden att Köpenhamn har två inrikeslinjer medan Stockholm har tolv. Kastrup har också fortsatt ansvar för alla långlinjer. I Norge är merparten av trafiken inrikes, av 43 linjer är 20 inom landet. 

Här är SAS svenska trafikprogram för de kommande jul- och nyårshelgerna

Inrikes
Stockholm – Ängelholm, Göteborg, Kalmar, Kiruna, Luleå, Malmö, Östersund, Ronneby, Sundsvall
Göteborg – Luleå

Skandinavien
Stockholm – Köpenhamn, Oslo
Göteborg – Köpenhamn
Sälen – Aalborg, Köpenhamn

Europa
Stockholm-Malaga, Alicante, Amsterdam, Aten, Berlin, Bryssel, Paris, Dublin, Düsseldorf, Faro, Rom, Frankfurt, Geneve, Hamburg, Helsingfors, London, Las Palmas, Manchester, Milano, München, Nice, Palma, Riga, Thessaloniki, Tallinn, Vilnius, Zürich
Göteborg – MalagaKommentera artikeln
Det finns 13 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Till "Fjompen " och "RDG"
Skrivet av Stenbocken, 2020-11-26 09:46:58
Allvarliga anklagelser och insinuationer ni kommer med att detta skulle vara ett trick av miljövänstern. Har ni några belägg för era påståenden ? Jag är öppen för allt. Idel öra.
Anmäl inlägget
@Sanningen
Skrivet av Så trött!, 2020-11-25 23:28:56
Så här skriver fjompen:

"Coronapandemins farlighet är tidernas största lögn, det ska bli ett nöje att se människors ansikten när detta avslöjas. Tro mig"

Blir så besviken på hur man har mage att yttra sig på ett sådant sätt! Har du ingen som helst tanke eller respekt för de personer, som förlorat någon i denna pandemi. Kanske inte vore lika kul om någon av dina nära skulle gå bort, när hen ligger på IVA. Jag hoppas du skäms så rakt in i hel....!
Anmäl inlägget
mycket bra
Skrivet av Anders, 2020-11-25 22:15:01
bra att det kommer igång för oss som vill fira jul och nyår !
Anmäl inlägget
"Sanningen"
Skrivet av RDG, 2020-11-25 17:34:24
Jodå det är säkert "miljövänstern" som skapat Coronaviruset bara för att sänka flygindustrin....
SAS tal om att öppna fler flyglinjer är bara en PR-grej. Vad som är intressant är om de ökar sin totala kapacitet under perioden. Att öppna en tur i veckan till en destination som Sälen och basunera ut detta är ett PR-trick. Efterfrågan på flygresor är just nu på absolut bottennivå oavsett pressmeddelanden från SAS eller inte.
Anmäl inlägget
Covid scam
Skrivet av Sanningen, 2020-11-25 16:28:41
Coronapandemins farlighet är tidernas största lögn, det ska bli ett nöje att se människors ansikten när detta avslöjas. Tro mig. Förmodligen blir detta inlägg censurerat, samma gäller om man ifrågasätter miljövänsterns bluff. Inget som inte är PK får publiceras. Du FÅR inte tro något annat.
Anmäl inlägget
Julflyg
Skrivet av Nizze, 2020-11-25 16:07:09
Ume har idag flera avg till ARN med SAS och det lär väl finnas kvar i Jul ?
Anmäl inlägget
Hjälpa viruset på traven..
Skrivet av Bizarro, 2020-11-25 13:25:28
Covid-19 får verkligen all möjlig hjälp att etsa sig fast och sprida sig över kommuner och landsgränser.Passagerares egoism och företags girighet i tät symbios.
Anmäl inlägget
Bra
Skrivet av Roffe, 2020-11-25 11:05:10
Bra..att vi har ett fint flygbolag med anor som man tryggt kan boka en resa med....
Anmäl inlägget
Trafikprogram
Skrivet av Gullan Purser&TrafikExpert, 2020-11-25 10:01:59
Detta handlar om ansvar och kundrelationer , efter att DY dragit sig ur, vill vi erbjuda våra kunder en bra tidtabell till bra priser, det är ju trots allt jul för alla. Tyvärr blir det lite si och så med julkaffe och lussebulle i år, men det tar vi framåt.
Anmäl inlägget
Varför?
Skrivet av flax, 2020-11-25 08:57:38
Varför flyga under rådande pandemi om det inte är absolut nödvändigt? Kan man inte fira jul hemma i år. Det kommer ju inte vara så här för evigt. Varför chansa på att flyga iväg? Restriktioner kan numera ändras över en natt och man riskerar att inte komma hem pga inställda flyg. Så gråter man ut lite i media och skäller på UD att man inte får hjälp eller att flygbolagen "lurar en på pengar". Makalöst hur en del resonerar. Tror SAS på allvar att man ska uppnå lönsamhet för det här flygprogrammet?
Anmäl inlägget
Saved by the bell
Skrivet av Suns, 2020-11-25 08:38:15
Inte så svårt att driva flygbolag med förlust när man blir räddad av staten för andra gången!
Anmäl inlägget
Skellefteå
Skrivet av Erik, 2020-11-25 08:27:28
Tror att man kan flyga SAS till SFT också
Anmäl inlägget
3000kr
Skrivet av Op, 2020-11-25 07:48:42
När man tar summan i rubriken inrikes samtidigt som maskinerna har mellan 20-50 bokade i en Airbus 320 då kan man ha hur många linjer man vill det hjälper inte. Förlusterna bara ökar.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn