Skriv ut  

Fler lågprisbolag på väg till Sverige

Flygnyheter, Redaktionen, den 29 juli 2021
Konkurrensen på den svenska marknaden ökar i höst. Det visar flygbolagens planer för resten av året. Den stora nykomlingen är Ryanairs inträde på inrikestrafiken.

Norwegian är tillbaka, även i svensk inrikes, dit även Ryanair söker sig i och med Arlandasatsningen. Inte minst vad gäller Medelhavet satsar nu såväl spanska Vueling och brittiska easyjet på Sverige, liksom Wizz Air som expanderar från Östeuropa och Balkan, där de även fått sällskap av Lufthansas Eurowings. 
Wizz Air kommer sannolikt att gå in på fler regionala flygplatser än Skellefteå och deras storsatsning på nav i Italien, Abu Dhabi och St Petersburg kommer även ge avtryck i Sverige framöver där varenda framflyttning bevakas och besvaras av Ryanairfamiljen. De är ändå alltid varandras värsta rivaler. Rumänska BlueAir är en annan aktör. 

Att plocka russin ur kakan med regional upphämtning till stora nav gör KLM åter från Linköping och Växjö samt Air Dolomiti från Ronneby och Kalmar. Air France aviserar också en ökad satsning på lågprisdottern Transavia France inom europatrafiken och det kan betyda mer fransk trafik än provballongen till Montpellier. Transavia France är i kraftig tillväxt, bl a med överblivna 737-800 från Norwegian. 

Där lågprisbolag växer till sig finns alltid behov av nya destinationer. Vueling har t ex numera 127 Airbusflygplan och det är nog en tidsfråga innan vi får se även växande Vueling i Sverige. Vi ser redan ukrainska SkyUp på Arlanda och vi lär nog också få se norska Flyr nästa år.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

:-)
Skrivet av Julle, 2021-07-30 15:03:35
En upp på den puckelbro! Vi håller för SAS skull alla tummar för en återreglering av marknaden, ökat statligt ägande och en storskalig satsning på en lyckosam högkostnadsstrategi. Till dess får man väl åka wizz, dolomiti mm
Anmäl inlägget
Och SAS laddar...
Skrivet av Puckelbro, 2021-07-29 20:35:06
...för 80-talets återkomst. Om 80-talet mot förmodan inte skulle komma tillbaka med regleringar och allt kanske SAS högkostnadsstrategi inte är helt rätt sätt att möta allt billigare konkurrenter.
Anmäl inlägget
SkyUp
Skrivet av ABC, 2021-07-29 11:01:41
Försvann inte SkyUp från Arlanda innan de startade?
Anmäl inlägget
Flyget har förändrats i grunden
Skrivet av thomas, 2021-07-29 08:24:05
Det är de som nu tar tillfället i akt och köper på sig billiga relativt nya flygplan som blir vinnare, de som sitter fast i dyra flottor får svårt att konkurrera. Ordet lågprisflyg är nog på väg bort, hela flyg marknaden har förändrats. Det gäller att ha låg overhead och flyga billigt men med nya flygplan.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn