Skriv ut  

Norwegian: stark återhämtning i juli

Flygnyheter, Redaktionen, den 4 augusti 2022
Norwegian firar sin bästa månad sedan covid-19-pandemin förlamade den globala flygindustrin.

Norwegian transporterade 2,2 miljoner passagerare i juli 2022, vilket är en ökning från 1,9 miljoner passagerare i juni och en enorm ökning från 659830 jämfört med samma period förra året. Det är ett bra resultat med tanke på att flera europeiska flygplatser och flygbolag kämpar mot en förödande bemanningskris, vilket gör det extremt svårt att driva den dagliga verksamheten.

Även om de senaste siffrorna fortfarande är långt ifrån de nästan 3,5 miljoner passagerare som transporterades under juni 2019, så pekar siffrorna ändå åt rätt håll.

Kabinfaktorn var 94,5 procent och Norwegian opererade 99,1 % av sina reguljära flygningar denna månad, från dessa avgick 62,2 % av flygningarna i tid. Dessutom kom 93 % av alla flyg till sin destination i tid eller inte mer än en timme försenade.

Norwegian har visat konsekvent tillväxt under de senaste månaderna, och julis siffror är ytterligare ett steg i rätt riktning. Flygbolaget nådde en stor milstolpe under andra halvan av förra året då det transporterade mer än en miljon passagerare under två månader i sträck.

Trafiken sjönk dock från december 2021 och framåt på grund av Omicron, men passagerarantalet passerade återigen miljonstrecket i april 2022 och har ökat stadigt sedan dess.

– Det här har varit en bra sommar för Norwegian. Vi hade den högsta fyllnadsgraden på många år i juli, och vi genomförde nästan alla flygningar trots många och stora utmaningar för flygtrafiken i Europa. Jag är mäkta imponerad av mina kollegor och deras engagemang för kunderna. Det har varit avgörande att vi har kunnat leverera så bra resultat i sommar, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.
I juli tecknade bolaget avtal med både Widerøe och Norse Atlantic Airways, i syfte att bland annat etablera ett biljettsamarbete.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Sv ABC
Skrivet av Erik, 2022-08-08 11:05:34
Hvor er SAS- vinsten? Du får prøve å regne litt på det, antall passasjerer, yield etc. Det er helt uvanlig å rapportere resultat hver måned. Du får vente på halvårs-resultatet, som snart vil komme.
Anmäl inlägget
@abc
Skrivet av kalle, 2022-08-05 15:06:53
Svar på frågan: "Hur många procent av flygningarna lyckades Norwegian utföra själva?"
I juli hade Norwegian 68 flygplan och 3 inhyrda. Jag gissar utifrån det att Norwegian uförde 96% av sina flygningar själva.
Anmäl inlägget
Vinst?
Skrivet av sv ABC, 2022-08-05 14:25:16
Var i artikeln pratar man om vinst?
Svårt att ta att DY har kommit stärkt, ur rekonstruktionen? Det går tydligen konstant för långsamt!
Anmäl inlägget
Inhyrda bolag bra
Skrivet av Jan Ohlsson, 2022-08-05 09:59:51
Att Norwegian hyr in plan för att täcka upp för försenade leveranser är ett hälsotecken. Det bör alla göra för att uppfylla sitt kontrakt mot betalande passagerare. SAS ställer istället in och tycks inte ha råd hyra in,mer än några få. Flygbolag är till för sina passagerare inte för personalen främst.
Anmäl inlägget
Inhyrda bolag?
Skrivet av ABC, 2022-08-04 23:06:49
Vinst handlar vad jag vet om förhållandet mellan inkomster och utgifter och inte om beläggningsgrad...
Hur många procent av sina flygningar lyckades Norwegian utföra själva och hur stor andel utfördes av alla underleverantörer?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn