Skriv ut  

Uppåt för SAS men fortsatt efter Norwegian

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 september 2022
Norwegian drygar ut försprånget till SAS. Det visar siffrorna från augusti där även SAS är nära tvåmiljonersvallen.

SAS och Norwegian dominerar passageraflyget i Skandinavien och just nu är det Norwegian som har övertaget. Det visar den fortsatta presentationen av passagerarsiffrorna från augusti. I går kunde det norska flygbolaget visa att de transporterat 1 996 000 passagerare under månaden. Nu är statistiken från SAS klar och de hade 1 850 000 resenärer ombord i augusti. 

I jämförelse med juli månad är det ett tydligt steg i rätt riktning, 40 procent upp. Men juli var å andra sidan den månad då pilotstrejken stoppade mycket av trafiken under 15 dagar. Av allt att döma påverkade strejken även biljettförsäljningen under augusti när resenärer valde andra flygbolag i osäkerhet över hur SAS skulle klara konflikten. Kabinfaktorn var 79 procent, ett stycke under Norwegians 85,5 procent.

- Vi är glada över att se verksamheten ta fart igen i augusti, där SAS återigen hade nästan 2 miljoner resenärer. Vår transformationsplan, SAS FORWARD genomförs med fortsatt oförändrad kraft, som leder till att SAS blir ett finansiellt stabilt flygbolag som ska kunna leverera den service som våra kunder förväntar sig”, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Uppåt??
Skrivet av Gro, 2022-09-07 19:19:42
Jämfört med augusti 2019 ligger nu SAS i augusti 2022 hela 33 % lägre(!!) i antalet passagerare.

Att kall det "uppåt" är synnerligen märkligt.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn