Skriv ut  

Ryanair ökar i Sverige – över 50 linjer i vinter

Flygnyheter, Redaktionen, den 15 september 2022
Fler destinationer från Arlanda. Flygplan baserat i Göteborg. Ryanair fortsätter satsningen på Sverige.

Det var för knappt ett år sedan som Ryanair lämnade Skavsta och öppnade en bas på Arlanda. Två flygplan och 23 linjer var första budet. Snart hade det växt med ytterligare två flygplan och fler destinationer. Sammantaget har cirka 1,5 miljoner passagerare flugit med Ryanair från Arlanda under det gångna året.

Nu har det irländska flygbolaget presenterat ytterligare tillväxt i Stockholm och övriga flygplatser i landet. Till den kommande vintersäsongen ökar flygprogrammet med 13 nya direktlinjer, sex av dem har tidigare inte haft trafik från Arlanda. 

- Det är med stor glädje vi välkomnar Ryanairs fortsatta expansion på den svenska marknaden. Under det första året med verksamhet på Stockholm Arlanda Airport startade de nya 38 linjer, varav fem inrikes, och har blivit ett av Swedavias största och snabbast växande flygbolag. De nya linjerna som öppnar i vinter från Arlanda är ett viktigt tillskott och komplement till flygplatsernas befintliga utbud. säger Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningsdirektör på Swedavia.
De sex nya destinationerna är Birmingham, Malta, Pisa, Turin, Tuzla och Valencia. Samtliga ska flygas med två avgångar i veckan. I och med tillskottet växer Ryanairs flygprogram från Sverige, säsong eller helår, till 56 destinationer och 420 flygningar i veckan. 

Fyra av de fem inrikeslinjerna blir kvar också under vinterprogrammet, det är bara Visby som upphör medan Luleå, Skellefteå, Göteborg och Malmö fortsatt har trafik.

Flygbolaget baserar en maskin på Landvetter samtidigt som två av de fyra flygplanen som är baserade på Arlanda uppgraderas till nya Boeing 737 8 200.
Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ett plan på Landvetter??
Skrivet av bllbbb, 2022-09-16 17:34:18
Det har varit ett flygplan på landvetter ända sedan återstarten , enda är att det planet har inte flugit alla dagar i veckan.
Anmäl inlägget
Svensk anställning
Skrivet av Peter, 2022-09-16 11:31:09
De anställda baserade på Arlanda är anställda i Sverige med arbetsvillkor enligt svensk lag och lön i SEK.
Anmäl inlägget
Åke B
Skrivet av Urban blå, 2022-09-15 12:02:30
Det är inte vettigt att bolag som Ryanair kan basera personal i Sverige utan ordentliga anställningsvillkor. Jobbar man i Sverige så ska man ha en svensk anställning med de rättigheter som alla andra svenska arbetstagare har. Det handlar inte om något världssamvete och sjuksköterskor är ett bra exempel på hur det blir med ett dåligt fack och framförallt dåliga arbetsgivare.
Anmäl inlägget
FACK ???
Skrivet av Åke B, 2022-09-15 09:17:47
Vad skulle de svenska facken göra å varför?
Är svenska fack ett världssamvete nu som ska organisera hela världens anställda ?
Anställda har en rätt att avsluta sin anställning om man inte är nöjd med det som erbjuds.
Man kan ju se hur "framgångsrikt" facket varit för sjuksköterskor. Dom slutar för att dom är missnöjda villkor.

Nä, bra Ryan, kämpa på å erbjud fler destionationer till svenskarna.
Anmäl inlägget
Fack
Skrivet av Urban blå, 2022-09-15 08:32:48
Med denna storsatsning väcks åter igen frågan vad de svenska facken gör? Om de vill beskydda sina nuvarande medlemmars villkor så är det av största vikt att de kräver kollektivavtal med Ryan. Det sista Sverige behöver är fler oseriösa arbetsgivare.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
Pilotshop
Air-BP
HDI
Flygtorgets nyhetsbrev