Skriv ut  

Swedavia dubblerade omsättningen 2022

Notiser, Redaktionen, den 17 februari 2023
Fortsatt 70 procents flygande jämfört med innan pandemin. Men Swedavias omsättning fördubblades jämfört med förra året och stannade på nästan fem miljarder. Men det är fortsatt förlust för helåret.

Sammanlagt reste närmare 28 miljoner passagerare vid Swedavias tio flygplatser under 2022, en ökning med drygt 130 procent jämfört med fjolårets 12 miljoner resenärer. Det är dock fortsatt cirka 70 procent av nivåerna före pandemin 2019. Swedavias flygplatser trafikerade 309 destinationer under 2022, vilket innebär att en stor del av destinationstappet till följd av pandemin har återhämtats. Särskilt på Arlanda, där närmare 50 direktdestinationer tillkom under året. Tack vare det har även Swedavias affärer förbättrats.

- Vår omsättning nästan fördubblades jämfört med föregående år och kassaflödet från den löpande verksamheten var positivt. Även om vi också hade en kraftig resultatförbättring jämfört med föregående år, så är vi och branschen fortsatt starkt påverkade av pandemin och gör för tredje året i rad en förlust, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.
Swedavias nettoomsättning ökade till 4846 miljoner, att jämföra med 2717 miljoner förra året. Rörelseresultatet uppgick till -783 miljoner vilket är en förbättring jämfört med föregående år. Kassaflödet från den löpande verksamheten för året var positivt och uppgick till 541 miljoner och årets resultat uppgick till -709 miljoner.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Blandat ihop
Skrivet av ARLANDA, 2023-02-17 09:43:29
Blandat ihop Miljarder med miljoner??
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev