Skriv ut  

Stark start för Skellefteå Airport

Flygnyheter, Redaktionen, den 6 april 2023
Bättre siffror än innan pandemin. Flygtrafiken på Skellefteå återhämtar sig snabbt och både SAS och Ryanair ökar närvaron på flygplatsen. I sommar återvänder BRA med en direktlinje till Göteborg. Även Norwegian kan vara på väg tillbaka.

Skellefteå är en av de flygplatser i Sverige som snabbast återhämtat sig efter pandemin. Det visar siffror från mars månad. Faktum är att den senaste månaden till och med var bättre än motsvarande månad 2019, alltså innan pandemin lamslog trafiken. I år är det 8,4 procent upp jämfört med mars 2019, vilket motsvarar 2 123 fler passagerare än för fyra år sedan.

-       Vi är mycket tacksamma för den snabba återhämtningen. Skellefteåregionen är inne i en expansiv fas med många investeringsprojekt och vårt uppdrag är att hjälpa regionens företag och invånare att få bra flygkommunikationer, säger Robert Lindberg, VD för Skellefteå Airport. 
I sin tur innebär det att flygbolagen ökar närvaron på flygplatsen. SAS är nu uppe i fem avgångar om dagen på vardagar medan Ryanair, som också de flyger till Arlanda, ökar antalet rotationer till fem i veckan. Även BRA trafikerar Stockholm, har i dagsläget två avgångar i veckan och återstartar i sommar även linjen mellan Skellefteå och Göteborg också det med två avgångar i veckan. 

-       Efterfrågan på linjen var över all förväntan under förra sommaren och vi ser verkligen fram emot att hälsa både nya och återkommande kunder välkomna ombord i sommar igen, säger Martin Erkenborn, Kommersiell chef på BRA.
Det finns även en del signaler som pekar på att Norwegian kan vara på väg tillbaka till flygplatsen. Senast var 2017 när de under närmare två år år flög i hård konkurrens med SAS på sträckan till Arlanda. De två flygbolagen lockade helt nya resenärer och gjorde att Skellefteå under 2017 och 2018 hade över 400 000 passagerare, vilket gjorde flygplatsen till en av de största regionala i landet. Dit är det fortsatt ett stycke, förra året passerade 267 516 passagerare terminalen men trafikökningen gör att årets resultat kan närma sig de historiskt höga siffrorna.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

flygbranschen
Skrivet av thomas, 2023-04-08 10:31:52
Fler flygbolag ger ökad konkurrens som ger fler passagerare. Kul för Skellefteå, så här borde det se ut på fler ställen i Sverige.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev