Skriv ut  

Norse Atlantic ger upp Berlin

Flygnyheter, Redaktionen, den 8 maj 2023
Bristande efterfrågan och expansion på andra marknader. Norse Atlantic ger upp flygningarna från Berlin och fokuserar på London och Oslo.

Norse Atlantic presenterade i dagarna fyra nya linjer inför den kommande vintersäsongen: den första destinationen i Asien i och med trafiken från Oslo till Bangkok och tre rutter från London Gatwick till Karibien. I tillägg till de sju destinationer i Europa som även fortsatt ska flygas från Europa, ställer det krav på resurserna i flygplansflottan. Norse har sammantaget 15 Dreamilners men fem av dem är uthyrda på olika tidslängd till bland andra HiFly, återstår alltså av allt att döma tio maskiner för att klara vinterns flygprogram. Möjligen är det en ekvation som inte går ihop eftersom det inte längre går att boka Norseflighter från Berlin till USA kommande vinter.

Det var den 17 augusti 2022, bara två månader efter Norse Atlantics premiärflygning mellan Oslo och New York, som även Berlin kom med i linjenätet som tredje hub efter Oslo och London. Introduktionspriserna från Berlin till New York låg på 120 dollar enkel väg, alltså just över 1 200 svenska kronor.

- Konkurrenskraftiga priser har en förmåga att sälja sig själva, sa vd Björn Tore Larsen då till norska media

Trots låga priser visade det sig snart att marknaden i Tyskland inte var tillräckligt stark. En av de två linjerna, till Los Angeles, lades ner redan efter åtta veckor. Visserligen ersattes den med Fort Lauderdale under hösten och vintern, tre avgångar i veckan men samtidigt gick den dagliga till New York efter en tid ner till fyra avgångar i veckan.

Det mesta pekar alltså på att Norse Atlantic ger upp Berlin när resurserna behövs bättre på annat håll. Fokus ligger på Gatwick som den stora hubben i Europa med tio linjer till USA och Karibien medan Oslo, Paris och även Rom tar resterande sju linjer. Den som vill boka Norse från Berlin till USA hänvisas till att första flyga med partnern easyjet till Gatwick och sedan fortsätta vidare västerut därifrån.Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Bra koll..
Skrivet av Klasse, 2023-05-08 19:22:31
Ja inte är Norse flygen uthyrd till Hifly...

Air Europa är det korrekta.
Anmäl inlägget
Rubriken borde ha kortats..
Skrivet av Berlin, 2023-05-08 14:07:53
Rent logiskt borde det kanske istället stått
"Norse Atlantic ger upp."
Anmäl inlägget
nytt vattenläge
Skrivet av thomas, 2023-05-08 10:46:27
Elbe är väl torr nu som de flesta stora floder över världen, gondolen står på botten i venedig
Anmäl inlägget
kört
Skrivet av thomas, 2023-05-08 10:44:27
Bolaget är ute efter likviditet på förbokningarna, med nya hubbar, så gjorde även denna ledning när de drev norwegian, men det är svårare nu när folk är skeptiska och massor förlorade pengar på Norwegian, de kan man inte ens fylla upp på 1200 sek one way då är det kört.
Anmäl inlägget
Cargo?
Skrivet av Pessimist, 2023-05-08 09:56:38
Någon talade om att de fraktade mycket cargo? Fanns det inte fisk nog i Elbe att exportera?
Anmäl inlägget
Linjer
Skrivet av Anders, 2023-05-08 09:39:36
Artikeln visar vad fort linjer öppnas å kan läggas ner. Det är bra ur affärssynpunkt men för passagerare känns allt spretigt och osäkert att våga boka en biljett på en ny linje.

Hur länge består de nya linjer som presenterades? Allt känns osäkert i en tid där Norse behöver passagerare å stabilitet..
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev