Skriv ut  

Gatwick allt mer i fokus för Norse Atlantic

Flygnyheter, Redaktionen, den 30 augusti 2023
En linje läggs ner redan innan star. Men fortsatt är Gatwick den viktigaste flygplatsen för Norse Atlantic med över hälften av samtliga linjer koncentrerade dit.

Norse
Norse Atlantic
 
Enligt planerna skulle den första flygningen starta i oktober på den nya linjen mellan London och Kingston på Jamaica. Det ändrades dock till december men nu är den helt borttagen ur flygprogrammet och vad den friställda Boeing 787-resursen ska användas till är inte klart. Kingston var, tillsammans med Barbados och Montego Bay, de nya destinationer som Norse satsat på under den kommande vintern men uppenbarligen var inte efterfrågan så stor som flygbolaget räknat med och att flyga tre dagar i veckan på sträckan visade sig vara omöjligt. Enligt brittiska analytiker ger efterfrågan under de första 48 timmarna efter att en ny linje presenterats en bild av hur populär den kommer att bli. 

Vintertrafiken är, liksom för övriga flygbolag och särskilt dem med långlinjefokus, avgörande för att klara ekonomin. Kommande vintersäsong fanns tolv destinationer på Norse flygprogram, med en borttagen och i nuläget inte ersatt av någon annan, återstår elva. Sex av dem utgår från Gatwick vilket ger 39 av sammantaget 55 flygningar per vecka från London. Det gör att Gatwick allt mer framstår som flygbolagets viktigaste hub. 

Den norska kontakten bibehålls med två linjer under vintern. Den ena av dem, till Bangkok är en av få linjer som Norse flyger utan konkurrens. I övrigt delar Paris och Berlin på de övriga tre linjerna.

Det ger Norse ett flygprogram som i nuläget och innan en eventuell ersättare till Kingston dyker upp består av elva linjer till tio destinationer. Som tidigare består flottan av tio Boeing 787-9.

Oslo – Miami
Oslo – Bangkok
Paris – New York
Paris – Miami
Berlin – Miami
London – New York
London – Los Angeles
London – Miami
London - Orlando
London – Barbados
London – Montego BayKommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

London USA
Skrivet av Mr €, 2023-09-01 08:38:05
Man kan tycka att Boston, San Fransisco, Seattle borde kunna adderas eller om de lockar affärsresande till Washington, Atlanta, Chicago, Dallas i tillräcklig volym.
Anmäl inlägget
rätt flygplats
Skrivet av thomas , 2023-08-31 20:25:14
Gatwick gick bra även under norwegian tiden, ekonomiskt
Anmäl inlägget
Har dom ingen koll?
Skrivet av ABC, 2023-08-31 08:59:47
Undrar om Norse var/är medvetna om att Kingston till skillnad från Montego Bay är en uttalat etnisk destination eller om detta kom som en överraskning?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev