Skriv ut  

Ny populär destination från Skavsta Airport

Flygnyheter, Redaktionen, den 29 april 2024
Ryanair tackade för kaffet och lämnade Skavsta för Arlanda för att göra sällskap med de stora nätverksbolagen. Nu fortsätter Norwegian i motsatt riktning och startar ytterligare en ny linje från Skavsta Airport, men frågan kvarstår, varför Skavsta?

Kommer resenärerna följa efter? 
Är boende i regionen tillräckligt resglada eller krävs det att stockholmarna väljer E4:an söderut istället för norrut till Arlanda?
Är det mödan värt för stockholmarna med en dubbelt så lång bussresa jämfört med Arlanda? Ett lägre biljettpris, billigare parkering och enklare incheckning, mindre stress på en halvtom flygplats är kanske den bästa motivationen.
 
Är det inte dags för ett snabbtåg till Skavsta från Stockholms central? Tänk ett Skavsta Express, ägt av Sörmlandstrafiken, det vore en enorm möjlighet för regionen att växa. Men även om stockholmarna inte kan lockas till Skavsta, 80 minuters bussresa är ändå ganska drygt, så applåderar säkert regionen söder om Stockholm när Norwegian nu testar en ny direktlinje från Skavsta till Mallorca. På Skavsta har Norwegian sällskap med det ungerska lågprisbolaget Wizzair, med fokus på Central- och Sydösteuropa.
 
Onsdag 1 maj är det premiär för Norwegians direktflyg till Palma, Mallorca, från Stockholm Skavsta Airport. Sedan tidigare flyger Norwegian året runt till Alicante och Malaga på spanska fastlandet. Palma blir deras tredje destination i utbudet från Stockholm Skavsta Airport.
 
Kommentera artikeln
Det finns 11 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Rabatter
Skrivet av CAT 3, 2024-05-02 10:06:22
Norwegian, Wizz etc.....betalar säkerligen 0 i avgifter år 1 och därefter max 50% av motsvarande avgifter på ARN. Enda sättet att locka bolag till Skavsta......Skavsta kommer att fungera "normalt" först när Ostlänken är klar och kanske inte ens då....
Anmäl inlägget
Norwegian testar marknaden
Skrivet av Arne Anka, 2024-05-02 08:03:55
Det handlar ju inte om att basera några flygplan på Skavsta, utan helt enkelt testa om marknaden finns för denna trafik. Och med tanke på att Svensken gärna reser till Spanien och att det finns ett hyfast upptagningsområde söder om Stockholm borde det fungera.
Anmäl inlägget
Skavsta är bra!
Skrivet av Bengan, 2024-04-29 23:57:20
Jag gillar Skavsta.
Tar max någon minut att komma igenom säkerhetskontrollen, lite som Bromma, sen är det bara en pytteliten tax-free och en ytterst liten restaurangdel. Trevligt att få gå ut till flygplanen också. Många minnen från Skavsta när man flugit till östeuropa. Förstår inte varför folk klagar på att "det är långt" Man kan ju sitta och lyssna på ljudbok etc. Nä!, Skavsta är trevligt!
Anmäl inlägget
Smaken är som baken delad...
Skrivet av @Petter mfl., 2024-04-29 20:01:27
"Skavsta - det perfekta sättet att förstöra en trevlig resa" skrev Vagabond. Jag tror många håller med. Men någon måste givetvis vara nöjd, grattis Petter!
Snabbtåg... Herre min skapare, ska NASA bygga bas på Skavsta också?
Anmäl inlägget
Jodå
Skrivet av Hatten, 2024-04-29 19:37:56
Med tanke på den luftbro ARN etablerat till Spanien är det klart Skavstaområdet kan bära några linjer.
Anmäl inlägget
Skavsta kontra Arlanda
Skrivet av Petter, 2024-04-29 15:40:56
På Skavsta blir du sedd som passagerare. Inga långa avstånd vid avgångar eller ankomster. Bra transporter och inga ockerpriser vid parkeringen. Skavsta har alla förutsättningar och de borde jobbas för att ta över mer och mer charter. Norwegian gör helt rätt!
Anmäl inlägget
Bra satsning
Skrivet av Bertil 1, 2024-04-29 13:47:01
Skavsta blir bra när Bromma läggs ner. Finns stort underlag i hela Östergötland som lätt tar sig till Skavsta när Ostlänken är klar.
Anmäl inlägget
Solklar marknad men inget mervärde
Skrivet av ABC, 2024-04-29 13:30:07
Självklart finns det en marknad för trafik från Alicante, Malaga, Palma och även Las Palmas till många mindre flygplatser i Sverige. Fler än en miljon har närmare till Skavsta än Arlanda eller Landvetter. Nyckeln till dessa passagerares bokningar är givetvis billig parkering. På nedsidan är att många av dessa resenärer hellre eller likväl hade valt Örebro eller Linköping om direkttrafik funnits.
Anmäl inlägget
Ostlänken är på G
Skrivet av Framtiden, 2024-04-29 13:25:13
Arbetet med ostlänken är påbörjad redan. Klart att Skavsta kommer att växa på sikt. Skavsta är ett utmärkt val av flygplats nu när allt är krångligt och dyrt på ARN. Observera att Norwegian flyger från Palma till Skavsta. Dom använder sina Spanska baser som utgångspunkt och vänder bara uppe på Skavsta. Troligen ett smart sett att hålla kostnader nere. Är förvånad att inte fler bolag tänkt så.
Anmäl inlägget
Komplement
Skrivet av Palma de Nyköping, 2024-04-29 10:58:28
Ingen tror väl att Norwegian ska överge Arlanda? Varför Skavsta? Är det inte så enkelt att Skavsta ligger bättre till än Arlanda för någon miljon potentiella resenärer? Alla bor inte norr om Slussen. Dessutom lite lägre avgifter än Arlanda.
Anmäl inlägget
Onödig flygplats blir inte bättre med onödigt tåg
Skrivet av TRAINMAN, 2024-04-29 08:08:34
Varför skulle sörmländska skattepengar plöjas ner i en tåglinje för att Stockholmare skulle flyga bort från landet? Vad får sörmlänningarna ut av det förutom kostnader? Eftersom regionerna tvingas till hårda besparingar när staten inte räknar upp för inflation, så finns det tack och lov varken nytta eller pengar till denna galna idé.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev