Skriv ut  

Ökad inhemsk turism lyfte Sverigeflyg

Flygnyheter, Anders Hasselbohm, den 10 augusti 2009
Sverigeflyg med sex flygbolag under sina vingar rapporterade ökad sommartrafik med 7,4 procent jämfört med i juli förra året. Allra störst ökning av de sex bolagen svarade Kullaflyg för, som hade 16 procent fler passagerare under årets främsta semestermånad.

"Vi har en ökad inhemsk turism i år vilket nog bl a beror på kronkursen", säger Christer Paulsen, chef för Kullaflyg, till Flygtorget. "Att vi ökat så starkt beror på att vi flyger från Ängelholm, med en stark omkringliggande turistregion, till två andra tunga turistregioner, Stockholm (Bromma) och Visby. Dessutom är ju flygpriserna hyfsade."

Christer Paulsen tillägger att passagerarökningen också beror på, att man i år flyger med ett större flygplan, ATR-72-500, som har 22 säten fler än den Saab man tidigare använt.

I nästa vecka startar Sverigeflygs nya bolag Östersundsflyg, som startar en linje till Stockholm Bromma (Flygtorget 23 januari 2009)

Michael Juniwik, VD för Sverigeflyg säger att man räknar med att Östersundsflyg ska lyckas mycket väl "eftersom efterfrågan på av lågprisflyg inte tillfredsställts i Östersund sedan ett år tillbaka".


Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev