Tråden startades av: IVA-SSK  2020-06-30 10:10:19
SAS munskydd etc 
Hej.
Skulle vilja fråga Er med insyn i flyget, hur man tänker. Pandemin som råder känner vi alla till, hur vi ska förhålla oss ute i samhället osv, nu till hur SAS tänker.. en flygning ARN-PMI.. först är alla mittplatser blockade, servering uteslutet, munskydd krävs... en deal jag absolut köper. Nu får man resa lite i Europa, kanon... blockerade stolen i mitten tas bort... blir mysigt trångt, noll avstånd till personen bredvid... munskyddet ska vi ha kvar, fortfarande ingen servering... här börjar jag fundera... Du får ta med mat och dryck... avlägsna munskyddet under din måltid... men att servera något gott ombord går inte?? Vad är skillnaden på att servera oss lite gott och dra in en slant till bolaget.. kabinpersonalen löper ingen risk att smittas bara för att dom levererar kaffe till någon... och munskydden Ni alla har på er, dom där fina tunna sakerna dom förlorar sin barriär efter drygt 20 min, och när 70 % av oss tar bort munskyddet för att fika i 20 min...ja då är loppet kört... tycker allt ombord är lite hyckleri just nu... mvh en covid-19 ssk

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Kalle
2020-07-01 19:58:00
SV: SAS munskydd etc
Kan man inte ha munskydd med inbyggt sugrör som kan man dricka en GT på väg till Mallis :)
@lassebasse
2020-07-01 18:58:56
SV: SAS munskydd etc
Tror att "alla andra" flygbolag lassebasse varit ute och flugit med var Wizzair. De serverade (sålde) glatt alkohol till passagerare som deinitivt inte hade behövt mer. För dig kanske det är service - för mig var det bara obehagligt..... Smaken är ju som baken.

Men att sen påstå att SAS är "snåla" blir för mig lite märkligt. De flesta flyger ju SAS Plus och betalar själva för mat och dryck. Det borde väl i praksis innebära att SAS avstår från en stor intäkt med bra marginal. Är det snålt???
Xxx
2020-07-01 15:18:46
SV: SAS munskydd etc
Helt otroligt att vissa helt intelligensbefriade individer har mage stt påstå att alla andra bolag i Europa kør med full servering och att besättningen på SAS inte orkar med servering.
Re:LasseBasse
2020-07-01 08:20:14
SV: SAS munskydd etc
"I princip alla andra bolag serverar som vanligt"

jaså? Upplys oss gärna om vilka alla dom andra bolagen är!
Jobbar själv i branschen (inte på SAS) och vi har ingen servering alls.
M.P
2020-06-30 19:58:48
SV: SAS munskydd etc
Vilka andra bolag i Europa serverar som vanligt? Det är nog inte att det är ansträngande för personalen...det är för att undvika onödig kontakt med passagerare. Dessutom ska folk behålla maskerna på så mycket som möjligt och det blir ju svårt om folk ska äta och dricka och grisa onödigt mycket...Alkohol går inte att servera, vi alla vet ju hur folk ändrar beteende efter lite alkohol i blodet. Desto mindre folk äter/ dricker så behöver man gå på toaletten...och blida onödiga köer i flygplanet.
Dejan
2020-06-30 18:09:40
SV: SAS munskydd etc
Att ni inte skäms. Ni sitter där i er anonymitet och spyr galla på ombordpersonalen! Kommentarer som ”är det för ansträngande för den stackars personalen” är ett så bedrövligt lågvattenmärke. Har ni missat att flertalet av dessa fick sin försörjning bortryck föregående vecka?

Skäms på er!
Andreas
2020-06-30 17:02:48
SV: SAS munskydd etc
"kabinpersonalen löper ingen risk att smittas bara för att dom levererar kaffe till någon"

Jag tror att svaret helt enkelt är att alla inte delar din bedömning.
LasseBasse
2020-06-30 13:27:28
SV: SAS munskydd etc
Bottnar i att SAS är snåla, skulle jag säga. I princip alla andra bolag serverar som vanligt.
Vill påstå att SAS är ett av de bolag som hanterat denna kris allra sämst.
EB
2020-06-30 11:20:33
SV: SAS munskydd etc
Helt enig. Att bjuda på en kopp kaffe ? är det för ansträngande för stackars SAS personalen, nu när hela bolaget får miljarder i bidrag ?
 

Tillbaka

Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn