Tråden startades av: Flygaren2  2010-11-23 08:01:55
LFV;s krig mot sina anställda 
Stora förseningar idag igen! Är det staffing idag igen?! LFV;s GD borde kanske krypa till korset och inse att slaget är förlorat. Jag har ingen lust att stå här och vänta! Hur lång tid kan det här ta, veckor, månader?!
Någon med insikt?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Lars
2021-10-23 08:46:06
SV: LFV;s krig mot sina anställda
@Plankan
Exakt, det är där problemet sitter. Fega mellanchefer som bara har sin egen karriärutveckling i siktet. Att vara obekväm och säga emot gynnar inte dessa personer som det tyvärr finns för många utav i LFV. De som vågar säga ifrån, oavsett på vilken nivå de tjänstgjort, trycks ner och tvingas bort. Om fler inom LFV visste hur detta går till så skulle det lilla uns av vilja att vara kvar i företaget också försvinna.
De chefer som inte säger ifrån när saker beslutas fel, det är de som sedan hamnar högst i LFV. Det är därför det går som det går. Sorgligt men sant.
APG
2021-10-19 11:32:17
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Historielösa chefer i Norrköping. :-( Redan nu övertid trots att det bara är drygt 60% trafik. Nu kommer många ta ledigt för studier, även dom som hinner gå i pension innan en eventuell nedläggning (för att markera). Ett uppdämt behov (stora pensionsavgångar) i stort sett hela Europa gör att många kommer att söka sig utomlands för att slippa flytta till Stockholm och ha LFV som arbetsgivare.
Vi har sett det så många gånger förr och varje gång har kostnaden för LFV blivit astronomisk.
Det fungerar för att inga politiker eller journalister förstår frågan och därför kan lekstugan fortsätta.
Olle S
2021-10-18 21:21:59
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Då var det dags igen! Ena centralen nedläggningshotad först och sen den andra! Nu börjar folk se sig om efter andra arbetsgivare och studier.
Plankan
2017-09-13 09:18:49
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Vi måste få små/mellanchefer som vågar säga ifrån! Dom har rimligen lite längre horisont och känner till vår historia. Dom måste berätta för varje ny GD hur landet ligger. Vi kan inte gång efter gång gå på dom minor som varje ny "frälsare" tycker verkar vettiga i sitt kortsiktiga tänk!
Mängder av de "stolleprov" vi sett de senaste åren har hyllats av dessa fega små/mellanchefer för att sen sågas när en ny GD tillträtt. Otroligt frustrerande!
Krister
2017-09-12 15:30:12
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Skönt att det finns de som tar ansvar och tvingas städa upp efter andra. Inte vanligt förekommande i statens regi. Att leka med andras pengar är lätt och då tar man även risker och gör mindre genomtänka investeringar. Se bara LFV de senaste 10 åren. Hade LFV varit privat så hade fogden stått och knackat på för länge sen. Nu ser man istället till att flygbolagen m fl får stå för notan och alla dumheter. Sunt?
FL
2017-09-12 08:31:15
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jag är så fruktansvärt trött på att behöva städa upp efter alla våra olika ledningars konstanta misslyckanden. Stoppade utbildningar, spanska byggaktier, NUAC, Linköpings Universitet, RTS, i slutändan leder det bara till en sak: en sjuhelsikes massa underskott och jag får arbeta 60 timmars veckor för att ingen kan tänka längre än näsan räcker. Vad som helt och hållet saknas i LFV och där krut måste läggas är kompetens på ledningsnivå, nu sitter det bara en massa papegojor som lärt sig ett ord "ja ja ja". Men det har inte hänt något på 30 år så varför skulle det göra så nu?
Babbi
2017-09-12 07:58:20
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Den fd GD var en flygledare som testade sina vingar på annat. Han om någon borde förstått vikten av utbildning och att det är ekonomiskt korrekt/bättre att även erbjuda sina nyexaminerade flygledare jobb inom bolaget. Istället för att låta de lämna landet? Det blir spännande att följa utveckligen då vi nu har en ny GD sedan snart 6 månader. Väldigt osynlig hittills. Har hon några ambitioner eller kommer hon styras av alla oseriösa mellanchefer.
Thomas
2017-09-12 00:48:30
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jo, Ronald R är ju ett bra föredöme! :D Om man är extrem nyliberal eller 12 år gammal!
Att teknikutvecklingen skulle i nämnvärd utsträckning påverkas av flygledares avtal, det var nog det dummaste jag hört. Teknikutveckling sker ändå och kommer säkert att automatisera mer och mer. Men inte ens morgondagens system är i närheten av full automatisering och dagens system ska ju hålla rätt många år till. Även då kommer det att finnas behov av stöttning av en kvalificerad yrkesgrupp.

Flygledare ska hålla på med flygsäkerhet och inte falla för besparingsnycker eller "utveckling" som bestäms av vem som bjuder på flottaste bjudmiddagen! Då krävs det en mogen ledning och GD som inser att det är lönsamt att ha personal som trivs!
Det handlar inte om girighet! De dumma besluten som har (återigen) lett fram till den kris vi står inför är inte flygledarnas fel! Flygledarna får rensa upp och se till att det ändå kommer att fungera och då är det inte fel att kräva kompensation för detta!

Kul att du nämner RTS! :D Har du koll på dess personalbesparingspotential? Även i de mest hoppfulla (och förmodligen felaktiga) prognoserna lär det inte i större utsträckning påverka behovet av flygledare de närmsta 20-30 åren!

Anna Falk är tyvärr flygbranschen värsta fiende, det enda det kommer leda till är en dyrbar strid där hon inte kommer att bli vinnare!

Jag tror redan hon insett detta iom att hon inte fullföljde de planer som man misstänkte att hon skulle göra. Det finns stora förhoppningar på nya GD;n och vi får hoppas om att hon tar tag i taktpinnen och inte låter Falk förstöra mer.

Bättre hade det varit att jobba med sin personal istället för mot och framförallt att inte tänka så otroligt kortsiktigt som man gjorde (IGEN) när man ställde all utbildning!
Generaldirektörer sitter korta perioder och bryr sig inte en sekund om vad som händer efter deras mandat gått ut.
Babbi
2017-09-11 21:30:22
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Heja Anna F! Vad branschen behöver är en svensk "Ronald Reagan". Rensa bort alla som inte förstår att branschen behöver förändras. Förändringar och anpassning betyder för mig ett givande och tagande. Inte svårare än så! Annars riskerar vi att i framtiden forcera fram pilotlösa farkoster och RTS. Då kan vi som arbetat i branschen sitta i hammocken och titta på. Tyvärr en verklighet som kommer närmare och närmare. Girighet har aldrig vunnit i längden.
ACC
2017-09-11 16:52:04
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Facklig anslutning eller ej är ju lite en ickefråga i just denna tråd. Tror merparten av flygledarna i Sverige är väldigt nöjda.
Piloters splittring och oförmåga att stå emot sina arbetsgivare torde vara ett varnande exempel! Trist för dom men jag hoppas att det kan bli en förändring där.

Nu ska vi bara se till att överlappa den brist som LFV har orsakat. Inga problem bara LFV inser att Anna Falk inte kan fortsätta att domdera och kräva orimliga saker. Ta ett steg tillbaks LFV och inse att ni behöver vår hjälp.
ESOS
2017-09-10 17:11:38
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Att inte vara fackligt ansluten är korkat! Utan facket skulle arbetsmarknaden kollapsa och anställda skulle bli livegna.
"Jag är inte med i facket för att"... jag är korkad, jag har inte råd, facket jobbar bara för sig själv.
Som väl är så har flygledarna i princip 100 procent anslutning. Det är bra.
Att folk inte är med i facket... tja, det finns många som kör bil utan bilbälte, röker, snusar, äter för mycket. Det finns helt enkelt många korkade människor!
Grannen
2017-09-10 11:13:52
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jag känner inte många som är fackligt anslutna. Säger väl allt! Facken värnar bara om sig själva och det har många insett. Men tydligen inte alla.
Hoffa
2017-09-10 00:44:38
Re: Olle
Gnäll på facket är bara så enfaldigt! Fråga gärna vänner och bekanta som INTE har starka fack vad dom önskar sig.
Thomas
2017-09-09 22:12:52
SV: Olle
Vi får väl hoppas att framtidens flygledare till skillnad från dig sätter säkerheten i främsta rum och förstår sitt uppdrag. För RTS är inget annat än svammel och ett hot mot rikets säkerhet. I övrigt håller jag med dig helt och hållet.
FL TWR
2017-09-09 21:10:53
RE: Olle
Nu var det iofs inte Kerstin som skrev det utan jag men det spelar ju inte så stor roll.
Det finns inget samband mellan fackets krav och yrkets utveckling och tex RTS! Svammel! Facket har väl en ganska nykter syn och är tveksamma till hur RTS ska användas och bättre är väl det än i vissa länder där providers bara installerade kameror utan att informera flygledarna som jobbade i respektive torn! Facket har en viktig roll att se till att det inte är bjudmiddagar eller personliga karriärer som avgör om en ny teknik är något att ha!!!
Jag tror inte på RTS men tror ändå att det kommer att ha en plats i framtidens flygledning, dock inte en avgörande plats.

Moderna flygledare... gärna för mig men inte naiva!
Värna om sina egna intressen...? Facket värnar om sina medlemmars intressen, medlemmar har valt dessa företrädare och vår anslutningsgrad är väl i princip 100%!
Jag är oerhört tacksam att vårt fack är så starkt och vågar ta de strider som vi ställts inför genom åren. Att det inte kan bli exakt som tex du Olle vill är liksom helt naturligt och det får du finna dig i! Du är oerhört historielös om du inte inser detta!

Du skriver: "I framtiden ska man vara glad och tacksam om man har ett jobb med bra inkomst."

Öööh, ja det är ju liksom det facket har lyckats med och har stora möjligheter att åter lyckas med om vi står enade!
Vad menar du talar mot detta...?!

Du skriver: "...en annan syn på de företag som är och blir deras arbetsgivare."
Det är så otroligt naivt! Arbetsgivare är arbetsgivare och arbetstagare är arbetstagare! Har historien visat något annat???
Olle
2017-09-09 17:27:31
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Flygledarkåren är ju ganska enade och har genom alla tider värnat om sina intressen, säger Kerstin. Där ligger problemet och varför branschen och yrket kommer att förändras. ST (facket) värnar bara om sina värderingar och inte om flygledarnas framtid. Jag tror mycket RTS och hoppas att tekniken skapar moderna flygledare med en annan syn på de företag som är och blir deras arbetsgivare. I framtiden ska man vara glad och tacksam om man har ett jobb med bra inkomst. Dvs, inte bara värna om sina egna intressen. De kan man göra hemma!!!
Kerstin
2017-09-09 11:20:24
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Återigen, ni som tyckte Olle var bra (ni tyckte helt säkert även Allard var bra). Vad är det som är bra med att tokspara och inte tänka på vad som behövs i framtiden?
Det är ju ett jättelätt jobb att spara pengar om man inte behöver bry sig om framtiden!
FL TWR
2017-09-09 11:04:15
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Flygledarkåren är ju ganska enade och har genom alla tider värnat om sina intressen. Många är engagerade och tycker att vi ska stå upp för våra förmåner och avtal.
En viss splittring har det väl iofs blivit genom att det finns två olika arbetsgivare men med få undantag så förstår nog alla att det är bäst om vi står enade.
Ser bra ut det här! Stor brist i övriga världen och inställd utbildning här i Sverige (nu ska man väl iofs börja igen men lite väl sent).
Enorma pensionsavgångar de närmsta åren både i Sverige och utomlands!
CFIT
2017-09-08 23:42:25
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Att en sådan här halvmedioker tråd lyckas samla över 600 inlägg torde bara tyda på att här hänger en väldig massa flygledare. Vart hänger alla piloter mån tro? Vi kanske borde mötas någonstans.....
FL2
2017-09-07 09:32:37
Re:FL
Anna Falck historia....ja tjenare.....vem är det som inte hänger med? Bättre att släppa tornen till ACR? Du jobbar på ATCC eller? Det bästa hade ju varit att lägga ner alla tornen som matar trafik upp på höjd. Då blir det mindre trafik enroute och vi kan dra ner på bemanningen. Därefter stänger vi en central, släcker radarn och kör procedur. Fast det blir ju också dyrt....så mitt förslag är att köra all kontrollerad trafik remote från Indien med Flightradar24.
FL
2017-09-06 22:35:08
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Anna Falck är historia. Hänger du inte med Anders? Nu en ny HR-chef som GD tagit med från försäkringskassan eller liknande. LFV skulle må bäst av att lämna över all TWR-produktion till ACR. Hellre fokusera på centralerna Stockholm och Malmö. Kassakorna i LFV. Resten av verksamheten går på sparlåga eller de flesta enheterna går t o m med förluster.
Anders
2017-09-06 19:08:22
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Nu vill tydligen även huvudkontoret starta utbildningen igen! Återigen, alldeles för sent!
Färdiga flygledare om ca fyra år i bästa fall. Tester, intervjuer, utbildning på skola och sen på de olika tjänsteställena.
Hur många kommer att söka...? LFV har behandlat föregående kurser under all kritik och det sprids fort.
Vem ska hjälpa LFV under denna perioden...? Och då väljer Anna Falk att ha en offensiv förhandlingsstrategi...? Det är uppenbart att hon är helt historielös!

Det här kommer att kosta!
FL
2017-09-05 23:30:52
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Helt rätt Daniel. Ett företags HR-politik speglar dess människosyn och värderingar. Jag har vänner i den privata sektorn med betydligt bättre villkor än mig, fler semesterdagar, bättre villkor vid föräldraledighet mm. Det finns många kreativa sätt att locka till sig kompetens. Å andra sidan, skulle LFVs människosyn spegla sig i personalens villkor skulle vi behöva återinföra slaveri och människohandel i det här landet...
Löneslaven
2017-09-05 20:00:47
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Håller med dig Daniel, låt de privata också få ta del av statens avtal. Då blir det slut på bonusar och annat trams som man tydligen kan få i det privata.
På dom Daniel! :D
Daniel
2017-09-05 17:42:41
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Varför ska statens anställda ha andra villkor än privata näringslivet? Sverige bör arbeta för gemensamma villkor för stat och industri. Vi lever inte det förgångna. Man bör ifrågasätta om staten ska bedriva någon verksamhet alls? Har aldrig varit politikers vilja eller kunskap. Affärsverksamhet och politik hör inte ihop. Finns alldeles för många bevis på detta. Se bara hur Vattenfall, SAS, LFV, Swedavia, SJ mm utvecklas.
Henke
2017-09-04 21:02:53
Re:Kerstin
Det är inte så många som håller med innevarande GD. Dom som vill göra karriär, dom som vill, första vara chef för ett ACC och sen för RTC, osv osv.
Det är inte så många numerärt men det är många som har kontakter med ledningen LFV, och dom myndigheter som ger tillstånd.
FL ACC
2017-09-04 20:15:25
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Vänta nu! Har inte detta hänt ett antal gånger för!? En "tuff" GD ska pinka revir och sen blir följderna oerhört kostsamma för flygbolagen.
Jo, det har det!
Olle
2017-09-04 17:06:29
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Så det kan gå! Ena dagen är ACR bekymret och nästa dag är det LFV som inte gör som facket och arbetstagarna vill. Synd att det inte finns en tredje arbetsgivare. Kanske snart om övriga två är så inkompetenta. Tror inte det är lösningen dock.

Flygbolagen hoppas att statens ansvar i industrin ska få samma villkor som övriga. Därför fd HR-chefen på LFVs besked om att arbetsgivareverket vill ändra ersättningsvillkoren för statliga tjänstemän. Ganska naturligt och då kan Sverige bli mer konkurrenskraftiga gentemot övriga länder i vår närhet. Heja, heja!
Kerstin
2017-09-04 15:34:49
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Ni som tyckte (för det är alltid någon som tycker chefen är bra oavsett) Olle var bra, vad tycker ni nu?
Vem ska se till att det inte blir massiva förseningar de nästkommande 5-7 åren?
Likt en papegoja har Olle genomfört de mandat han fick när han anställdes. Spara, spara och åter spara! :-(
Ingen utbildning och fortfarande vill LFV inte utbilda, att man dessutom behandlat de sista kullarna under all kritik lär inte göra det lättare att rekrytera.

Det här kommer att bli dyrt!!!
Fredrik
2017-09-01 22:41:17
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Man får väl inte lägga in länkar i det här forumet...
Googla Anna Falk och publikt
nyfiken
2017-08-31 20:47:05
SV: LFV;s krig mot sina anställda
RE: Fredrik
Var kan jag läsa vad Anna Falck vill?
Fredrik
2017-08-31 12:40:46
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det är väl snarare arbetsgivarverket med Anna Falk som är i farten. Hon har inte förstått att hon måste ha flygledarkollektivets hjälp nästa sommar! :D Men hon kommer att förstå, det har tidigare förhandlingschefer fått göra.
Trist att det alltid måste bli så här!
Hon är det bästa som hänt oss anställda på länge! Nu kommer det inte bli speciellt svårt att få folk att förstå vad som måste göras.
Läs på vad hon vill, diskutera på arbetsplatserna och protestera. Inte så svårt.
Mrs K
2017-08-29 18:54:44
SV: LFV;s krig mot sina anställda
En sak är säker, LFV behöver jämnas med marken innan något annat görs. Man kan inte bygga något när stommen är genomrutten.
Sixten
2017-08-29 17:11:38
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Bolagisering, statligt, privat o dylikt har inte så stor betydelse som vissa vill göra gällande. Det är innehållet som avgör!!!
Kalle
2017-08-29 13:58:43
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jo bolagisering och avreglering är ju verkligen en väg till framgång... Det finns ju så många exempel på när det har lyckats... Eller hur var det nu?! :D

Är det inte lite ute att vara nyliberal just nu?! Liksom lite som att vara en yuppie...?

Känns inte som om det ligger mycket utbildning och livserfarenhet bakom uttalanden om "bolagisering" och "marknaden" och "avreglering" och andra floskler.


Anställd
2017-08-28 18:30:28
RE: Anders Reagan
Som arbetstagare kan du inte tycka så. Ergo är du arbetsgivare och då bör du vara tyst.
Jonas
2017-08-28 18:13:17
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Håller med fullständigt - bolagisera hela LFV. De verksamheter som inte hör hemma - i papperskorgen. Sverige ska inte hålla med marxistiska verksamheter - som bygger på bidrag, korruption, naiva och osunda affärer. Har inte fungerat i något land!!!

Vi borde ha lärt oss 2017 att det finns fler aktörer än LFV i Europa. LFV är inte världsbäst som tidigare generaldirektörer och deras närmaste har försökt hävda. Non sense!
Jacob
2017-08-28 17:46:04
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Behoven verkar tydligen öka även för ESOS på sommaren... Kan även ESOS tycka till lite...?
Plankan
2017-08-28 13:20:56
Re.Anders 2017-08-27 09:20:41
Var håller ni hus?! Det måste vara på huvudkontoret! En sak ska du ha klart för dig, att den allmänna åsikten ute i verksamheten är väsensskild från vad du tycker! Tänk på det! Det är lättare att jobba med sin personal istället för mot!
Pp
2017-08-27 13:28:27
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det Anders föreslår är ju en strålande lösning om man vill begränsa insynen för att främja korruptionen och mörka inkompetensen.
88:an
2017-08-27 13:03:15
SV: LFV;s krig mot sina anställda
"Alla vi som jobbar på LFV, i vart fall den yngre generationen, är måna om att LFV förblir en viktig arbetsgivare även framtiden."
Tala för dig själv.
Luftfartsverket har gång efter gång visat att dom är en usel arbetsgivare.
Tror inte du hittar så många av de yngre flygledarna som skulle bli ledsna om det blev en annan arbetsgivare.
Oavsett arbetsgivare så har vi alla möjligheter att bevaka våra avtal/förmåner/villkor.
De äldre flygledarna har bevakat våra intressen dock blev jag besviken att man inte tog strid för pensionsfrågan.
Nu är det upp till oss yngre att ta vid och bevaka våra intressen men för att det ska fungera krävs att vi inte är naiva.
Anders; våga tänka själv lite ibland. Läs mindre på "pravda" (intranätet) och prata mer med dina kollegor.
Thomas A
2017-08-27 11:27:25
Re: Anders
Du har nog lyssnat lite mycket på din närmsta chef...
För mig spelar det ingen roll om det står LFV, NATS, DFS eller Skyguide på lönekuvertet!
Andra providers ute i Europa verkar i större utsträckning förstå att de anställda är det viktigaste och försöker jobba med och inte mot sina anställda.
LFV har en lång historia av att via konflikt försöka nå besparingar. Detta har varje gång blivit dyrare.
Försök vara lite ödmjuk och tro inte att du har alla svaren!

Ett stort underskott av flygledare i Sverige och i stort sett hela övriga världen gör ju att inte någon av de providers du nämner kan ta över (om man bortser från politik, språkkrav, flygvapnet mm mm) utan att använda befintlig personal.
För min del har LFV bevisat gång på gång att man inte förstår att den viktigaste komponenten är vi anställda. Då gör det inte mig något om en annan arbetsgivare tar över!
Dock hoppas jag att den nya GDn och personalchefen har en förmåga att samarbeta och hitta bra lösningar.
Floskler om "bolagisering, modernisering (läs försämring) av avtal, osv osv" blir bara pinsamt. En ung nyliberal som lyssnat lite för mycket på sin arbetsgivare. Arbetsgivare är arbetsgivare och arbetstagare är arbetstagare. LFV är väldigt tydliga med det och då gäller det att vi också är det!
Lär dig lite av historien!

Slutligen! Varför ska det bli billigare för flygplatserna!!! Om dom tar ut rätt pris från flygbolagen så är det inga problem! Det är inte för dyrt att flyga idag, snarare tvärt om! Ett mantra om att allt ska bli billigare för att...? Ingen vet det är bara ett ständigt repeterande av samma mantra!
Bolagisering och avreglering, ge mig ett (1) exempel på en lyckad avreglering av samhällsviktig infrastruktur! Ett enda!


Anders
2017-08-27 09:20:41
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det bästa för LFVs framtid vore att man skrotade affärsverket och istället bolagiserade verksamheten. Det skulle gynna ägaren och LFV som verksamhet skulle få större chanser att överleva i den alltmer tuffa konkurrensen. Lilla ACR är ingert att vara rädd för. Men knackar Avinor, DFS eller NATS på dörren till Sverige så blir det jobbigt för LFV. Bolagiserar man LFV så flyttas kollektivavtalet till ALMEGA. En bra början för mer realistiska och mer konkurrenskraftiga villkor. Alla vi som jobbar på LFV, i vart fall den yngre generationen, är måna om att LFV förblir en viktig arbetsgivare även framtiden.

Nya infrastrukturministern är mer insatt i flygledning än den tidigare. Den förra var endast fokuserad på RTS när frågan kom upp. Nuvarande minister kanske förstår vikten av att även Swedavia kan få liknande produktionspriser som idag figurerar på de icke statliga. Swedavia skulle kunna spara många tiotals miljoner per år. Därför otroligt viktigt att öppna upp förutsättningarna igen för statens flygplatser att komma åt nödvändiga besparingar/effektiviseringar.
FL
2017-08-26 19:51:41
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Vid minst två tidigare tillfällen fanns det förslag/vilja från de anställda att hitta bra lösningar men det slutade med att LFV valde konflikt och så slutade det med mycket dyrare lösningar.
Nu måste LFV ha en lösning innan nästa sommar!

Kan LFV äntligen ha lärt sig av historien och denna gång förekomma med en bra rals-förhandling...? Det är ju inte precis som om att dom har något val! Ingen utbildning på ett tag och det kommer ta rätt många år att få ut några nya flygledare. Dom skulle behövts redan till nästa sommar men nu lär det tidigast bli 2020-21.
Alla vet det lokalt men på planeten Norrköping har man ingen koll! Och ja, det har hänt tidigare.
Pp
2017-08-26 13:54:28
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Ingen aning vad almegaavtalet innebär men för LFV och säga att ni ska ha samma villkor som flygplatsbolag låter som en dålig ursäkt. LFV är väl inget flygplatsbolag? Säg som det är istället, personalen är dryg och kostar för mycket och nu vill man trycka dit dem lite. För jag antar att avsikten är att sänka kostnaderna, inte ge personalen bättre villkor när det kommer från arbetsgivarsidan. Var lite ärliga för en gång skull, personalen suger och vi vill göra nått åt det. Försök argumentera för att jorden är platt och du förolämpar bara dig själv o alla som måste lyssna på det.
Thomas A
2017-08-26 12:17:23
SV: LFV;s krig mot sina anställda
"...HK vill förenkla avtalet och anpassa villkoren mot övrig flygplatspersonal."

Det vill dom säkert! Men så blir det inte! :D "Förenkla" skulle jag inte kalla det utan "försämra".

Skulle inte förvåna mig om det blir "krig" igen, dom lär sig aldrig!

I månader satt dom och förhandlade om lösningar för "sommarproblematiken" och lyckades inte. Nu kommer dom att få betala mer för samma sak. Återigen så leder LFV oförmåga till en dyrare lösning.
Jo, det kommer att bli så. Är dom beredda att betala 50 loppor för en vecka så är det den prislappen, eller högre, som gäller nästa sommar också. Annars får dom försöka klara av det själv från HQ...!
Anders
2017-08-26 11:03:59
Re: Björn
Varför är det rimligt...? Är det inte rimligare att andra strider för sin sak och försöker få det bättre än att alla ska ha samma. Olika yrken, olika förutsättningar, olika ansvar.
Du tycker i denna fråga av fel orsak!
Anders
2017-08-26 10:04:22
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Något "krig" är det nog inte men lite högre krav än vanligt i denna förhandlingen kan vi vänta oss. Tack LFV för att ni vägrar utbilda flygledare! :D
Har vi inte sett detta många gånger tidigare?!
Björn
2017-08-26 09:54:10
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Nya cheferna på HK vill förenkla avtalet och anpassa villkoren mot övrig flygplatspersonal. Typ Almegaavtalet för flygplatsanställda. Kanske är rimligt att flygledare har liknande villkor som övriga?
Pp
2017-08-25 22:58:56
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Vad har ni nu ställt till med? Indragen friskvård?
Undrande
2017-08-25 22:52:02
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Rörmockaren: Utveckla gärna?
Rörmokaren
2017-08-25 21:02:14
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Nu är det dags igen! Kul att se att LFV, återigen, trampar i samma truppmina!
Slaget är förlorat nu igen!
Ska det behöva bli förseningar enroute igen?!
Thomas A
2015-01-06 18:11:07
SV: Lennarts krig mot flygledare
Lennart har förklarat krig mot flygledarkollektivet! :D Gräver upp gamla trådar som han inte har en aning om fakta.
Karl
2015-01-06 17:58:51
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Ta reda på fakta innan du uttalar dig Lennart!
Lennart
2015-01-06 17:36:00
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Läs från början begrunda. Är detta att ta samhällsansvar. Tror inte det!
Urbaniserad
2013-09-01 20:44:01
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Man känner igen dem. Man kallar dom gäddor. Halva kroppen är en stor käft. Men ledningen lyssnar ofta på deras okunskap.
FL ACC
2013-09-01 19:03:45
SV: LFV;s krig mot sina anställda
PF är väl inte känd för att vara så smidig och diplomatisk. Tomma tunnor skramlar mest! Korkat bara att inte få personalen med sig! De skulle kunna fungera men som vanligt inom LFV(NUAC) så förstår man inte riktigt vikten av att ha personalen med sig. Det har blivit mycket dyrt genom åren!
Killen verkar lite bitter och ha för mycket personliga vendettor för sig.
Nilug
2013-08-30 20:28:02
Re: Kolja
Det finns saker som bör sägas men inte kan sägas om ledning/styrelse och då är det helt ok att använda detta forum till det. Om du läser forumreglerna ska du se att dom är väldigt allmänt hållna om flygrelaterade ämnen.
Som sagt, strunta i att klicka in dig så slipper du bry dig. Det är inte svårare än så.
Kolja
2013-08-30 19:39:51
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Re Nilug

Jotack!
Allt är bra med mig. Jag ville inte uppfattas som gnällig. Självklart kan jag låta bli att läsa.
Det jag menade var att det blir så konstigt när ni diskuterar helt interna grejer som andra inte har någon insyn i, på ett allmänt forum.

Jag tänker exempelvis på inlägget från gammal FL. 2013-08-30 08:13:28
Läs det gärna. Det innehåller en massa förkortningar och kodspråk som ingen annan förstår. Det finns fler exempel men jag orkar inte leta.

Det blir lite som när familjemedlemmar grälar öppet på Facebook och andra sociala medier. Det där borde ni kunna sköta internt och inte inför öppen ridå, tänker jag då ibland och likaså när jag läser vissa trådar.

Några tankar från Kolja var det.
Tjipp
Nilug
2013-08-30 18:39:56
Re: Kolja
Det är inte så svårt att låta bli o läsa de trådarna om du tycker det är så jobbigt... Det är en mer relevant fråga att undra hur det är med dig egentligen!
FL (eller?)
2013-08-30 18:08:10
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Flertalet som skriver under med FL(...) är inte ens flygledare....
Kolja
2013-08-30 17:48:38
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Men allvarligt talat...

Vad är det med er flygledare egentligen? Ständigt dessa trådar med bara massa kommentarer från flygledare. FL, FL TWR, FL ESOS, en FL till, en annan FL osv.
Har ni inget internt forum ni kan diskutera ert missnöje på?

Robert
2013-08-30 17:30:57
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det är för jävligt med all dessa överbetalda latmaskar som inte jobbar.
Rörmokaren
2013-08-30 11:29:42
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det här blir inte gnissel... Det här blir grisigt!
FL
2013-08-30 09:28:21
Re: FL TWR
Du är inte speciellt smart... Jag får hoppas du är ett troll som bara vill provocera. FL i Sverige har bättre gemenskap än så! Jag hoppas innerligt att du är ett troll eller ett unikum.
FL TWR
2013-08-30 09:15:25
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Nedläggning av ett ACC känns väl ganska självklart framöver...

Personalen går ju bokstavligen på varandra både i Malmö och Stockholm. Hur många procent av arbetstiden sitter man i position egentligen? Måste ju gå att effektivisera!

Oförskämt mot kunderna att en flygledare som tjänar 60 000 kr/mån kan sitta ute i solen och ha rast nästan hela sitt arbetspass.

HQ
2013-08-30 08:40:51
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det är nog sant att ingen har något förtroende för PF men det viktiga är väl att han har en rad misslyckande bakom sig. Sina tidiga år hos LFV, Sturup Handling, C Malmö ATCC och nu NUAC. Varför ska han då leda detta arbete?!
FL ACC
2013-08-30 08:25:43
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det är fullt möjligt att stänga en central utan gnissel om man hade engagerat någon som folk har förtroende för. Det går att lägga ner/reducera en central så att personalen inte råkar illa ut och erbjuds bra alternativ. Hade PF kommunicerat detta tydligare så hade han fått all hjälp han behöver.
Sturup handling ska det givetvis vara!
FL ACC
2013-08-30 08:15:22
RE: RE FL ACC
Det tog 15-20 år att stänga Sundsvall så jag tror inte det var så många som råkade illa ut!
Skriv Re: och den du svarar på i rubrikraden! Om det inte är så att du heter "RE FL ACC"...
gammal FL
2013-08-30 08:13:28
SV: LFV;s krig mot sina anställda
1. PF har aldrig varit på SGS (däremot på ett annat handlingbolag, Sturup Handling)
2. 5 förslag har presenterats, endast 2 av dessa innehåller nedläggning av något ATCC.
3. Det är väl inte så konstigt om man avser utreda effektiviteten i sin verksamhet, speciellt med tanke på SES.
4. Ja, det blir kanske gnissel..men om man bestämmer sig för ett av de två fallen som inkluderar nedläggning av ett ATCC kanske man tjänar p det i längden..
5. Det är nog ett bra läge att presentera detta då tillgången på FL är relativt god

I vilket fall som helst är det bra att det händer något på elefanten NUAC
Sv FL ACC
2013-08-30 08:10:49
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Flera har fått flytta tidigare ex när man stängde Sundsvall kontroll!

Massor med Norrlänningar har måst flytta söder ut. Varför sådant gnäll om några 08:or måste flytta?
FL ACC
2013-08-30 07:57:53
Re; 2013-08-29 22:48:39
Jo, lite fel har jag nog. Det finns alltid några chefsämnen som står på den mörka sidan! :D Och några troll som bara skriver så för att provocera...
Det är inget fel att effektivisera men problemet är när man har en yrkesgrupp som inte går att byta ut. De flesta andra yrkesgrupper (tex där han var föra gången och förstörde en arbetsplats (SGS)) går att byta ut och ta in ny personal nästa dag. Det går inte att förvänta sig att några hundra flygledare ska flytta till Malmö från Stockholm eller tvärtom. Det kommer aldrig att lyckas och skapar bara oreda. Oreda som flygbranschen tyvärr kommer att märka.
Det finns bättre lämpade personer utan personlig agenda som skulle kunna sköta denna typ av förändringsarbete mycket smidigare. Någon som folk litar på! För det går att göra stora förändringar som sparar pengar där man har personalen med sig och inte mot sig!
...
2013-08-30 06:58:08
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Ja kära radarflygledare, välkommen till den verklighet vi andra flygledare och övriga i branschen dras med. Att vilja trivas på jobbet är idag en dödssynd. Knappast överraskande att ni på golvet får betala notan för att de administrativa kostnaderna med NUAC nu har dubblerats. En naturlig följd när man dubblerar antalet chefer o pappersvändare. Bara att sänka lönen, jobba mer och längre sen framför allt HÅLL KÄFTEN.
FL TWR
2013-08-29 22:51:52
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Vad är problemet med att er CEO vill effektivisera?
Sv FL ACC
2013-08-29 22:48:39
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Nu överdriver du "All personal emot sig" tyvärr har du fel i detta fall.
FL ACC
2013-08-29 21:52:04
SV: LFV;s krig mot sina anställda
http://www.lfv.se/Internationellt/NUAC---Nordic-Unified-Air-Traffic-Control/Peter-Faltsjo-CEO-i-NUAC-om-2012-och-2013/

Blir kämpigt när han har ALL personal emot sig...
HQ
2013-08-29 12:41:48
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Flygbranschen i Sverige verkar äntligen hämta sig och får bättre och bättre siffror och då ska en desperat CEO förstöra detta... :-( Det kommer att få stora konsekvenser och dra ut på tiden. Helt oförstående att timingen är helt fel lurar han LFV;s ledning till att tro att detta är en smart idé.
Sunken
2013-08-28 20:28:15
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jag tror "FL ESOS" slår huvudet på spiken, Nuac support har inte alls givit någon besparing och ingen finns heller i sikte, snarare tvärtom. Det har gått två år och inget har förändrats, lite fler chefer och en oändlig mängd papper som visar någon process eller något organisatoriskt träd. Det förra trädet var på längden och det senaste på tvären, eller var det kanske tvärtom? Hursomhelst, samma personer gör samma sak fast kanske i en ny ruta, möjligtvis tillkommer det någon här eller där eftersom antalet processer växer, och någon måste hålla reda på dessa.

Nä, något måste nu göras för att spara och då kommer sådana här saker upp på bordet. Mig veterligen har man ju redan tittat på åtminstone några av dessa alternativ och kommit fram till att det inte ger någon besparing. Nu ska man alltså skyffla lite papper i ytterligare ett år? Alltid försörjer det någon utanför kärnverksamheten och så kostar det ett par miljoner.

Återigen en flopp i LFV's regi? Förmodligen..
Tl
2013-08-28 19:23:46
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Nån som vill förklara?
FL
2013-08-28 19:03:13
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Intranätet säger inte så mycket men de scenario som har kommit ut säger desto mer! Där här kommer att bli jobbiga år för flygsverige... :-(
ESOS
2013-08-28 18:57:53
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Hmmm, ledig idag, vad är det han gjort nu? Intressant att komma ill jobbet imorgon å läsa intranätet!
FL ESOS
2013-08-28 17:56:54
SV: LFV;s krig mot sina anställda
För mycket personlig prestige får CEO NUAC att ta helt galna beslut. Efter misslyckandet med NUAC support är han desperat (det blev ju dyrare! :D ). Ska bli intressant det här, som sagt någon form av dementi eller klargörande snarast annars riskerar detta att balla ur fullständigt. De olika scenariorna är ute och när alla parter får reda på detta kommer det ta hus i helsike runt om i Sverige!
FL TWR
2013-08-28 13:45:58
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Vad har jag nu missat?
HQ
2013-08-28 13:36:49
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det finns kompletterande forum som kan användas men tyvärr vågar ingen där säga vad många tycker om NUAC;s CEO och hans historia. Han kommer aldrig att lyckas få personalen på sin sida, definitivt inte efter dagens utspel. Så oerhört korkat!
TLbi
2013-08-28 12:41:34
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Finns avsevärt bättre och mer relevanta forum att sköta denna diskussion på än FT. Lägg ner!
FL sedan många år
2013-08-28 12:22:32
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Kommer inte NUAC;s ledning ut med ett förtydligande och försäkrar anställningstrygghet så riskerar detta spåra ur innan någon hinner säga "CEO NUAC"! Vilket korkat sätt att försöka förändra! Han hade förmodligen kunnat få samma förslag med ett bättre resultat om han samarbetat med personalen istället!
Anders
2013-08-28 12:17:49
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Vad är det nu då?...
FL
2013-08-28 11:41:08
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jaha, då var det dags igen! :-( NUAC;s ledning har tydligen inte lärt sig något.
Seb
2011-03-11 16:23:58
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Många trådar blir det...
FL
2011-03-05 17:12:11
Re: FL sedan 1985
Det är tur att alla inte så naiva som dig! LFV är inte vad LFV var 1985!
FL sedan 1985
2011-03-05 10:05:18
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Till alla er som läser denna tråd. Kom ihåg att det är endast ett fåtal FL som uttalar sig på detta forum. Farligt att dra slutsatser om en hel kår pga vad vissa skriver här. De allra flesta av oss vill bara ha en snabb lösning på detta för alla parters skull. Tycker att det är läskigt låg nivå och hetsk stämmning på vissa inlägg.
FL
2011-03-05 08:57:27
SV: LFV;s krig mot sina anställda
N
FL
2011-03-04 07:05:29
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Att bara vara borta en dag i veckan från jobbet är väl tyvärr sanningen för många just nu. Övriga 6 dagar tvingas man jobba...
PushingTin
2011-03-03 21:55:56
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Bortsett då kanske från att det inte är någon löneförhandling som avslutats. Vilket alla RIKTIGA flygledare är medvetna om, men klart...inte lätt för ett forumtroll att ha koll på ;-)
FL ESSA
2011-03-03 21:41:39
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Tycker det är dpligt av kollegor att sjukskriva sig mm. Vissa kollegor är borta minst en dag i veckan, fattar de inte att vi som är där får slita mer? ST borde ta tag i detta istället, tycker det är ett större problem än att få en högre lön.
FL ESOS
2011-03-03 19:49:33
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det blev väldigt klart idag vad som hänt, bra man fick se det facket svarat! Förstår inte vad LFV skriver i sina meddelanden, trist att de inte håller sig till sanningen. jag hade aldrig accepterat mer arbetstid på sommaren!
FL ESMM
2011-03-03 19:46:09
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Facket har mitt fulla stöd! Precis som du så klarnade en hel del när facket förklarade! No way jag vill ha ett skitavtal!
FL ESOS
2011-03-03 19:43:58
SV: LFV;s krig mot sina anställda
ja facket gjorde bra ifrån sig och det blev en del saker som klarnade. Jag tycker att det inte är lika "ok" idag och jag har förtroende för facket att de gör ett bra jobb, men jag hade ändå kunnat acceptera budet för min skull.

Jag rättar mig efter vad majoriteten tycker...
Styre
2011-03-03 13:18:22
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Snälla monopolmotståndare Sverige är ett billigt flygtrafikledningsland om du jämför med den stora världen utanför Sundbyberg där du kanske bor. Å så vitt jag vet så strejkar inga FL i Sverige. Kalla gärna i reinfelt så han kan sänka skatten sparka GD som borde gjorts för länge sen. Varför ställs inga utav de "visionära" cheferna till svars för att ha satt LFV i denna ekonomiska sitts? !
Farbror Frost
2011-03-03 13:13:16
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Frysta löner....
Monopolmotståndare
2011-03-03 11:57:43
SV: LFV;s krig mot sina anställda
In med R så blir det ordning och reda. (Reagan blir i Sveriges fall Reinfeldt). Peter Wolodarski, ledarskribent på DN skrev 2006.

"Att dirigera flygplan kan bli politik på högsta nivå. Ett av president Ronald Reagans mest oväntade och kända beslut var att avskeda drygt 11 000 flygledare, som i strid med federal lag strejkade.

En del trodde att Reagan skulle få opinionen emot sig. Men i själva verket ökade hans popularitet bland allmänheten, som uppfattade de anställda på marken och i kontrolltornen som mer intresserade av att tjäna pengar än att garantera säkerhet och effektivitet.

Flygledarna visste att de hade makten att ställa in tusentals flygningar - och det såg de till att utnyttja allt för ofta. Löner och arbetstider anpassades därefter, vilket i slutändan drabbade resenärerna."

Maktmissbruk måste motarbetas. Frågan om svensk flygledning kommer snart att ligga på högre nivå. LFVs högsta chefer klarar inte av sitt uppdrag och regeringen bör inte tveka att syresätta en skyddad sektor av svensk ekonomi. Mycket stora pengar att spara!
Styre
2011-03-03 11:52:59
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Hur tänkte du? Vad menar du LFV tänka?
FL
2011-03-03 08:54:41
Hur tänker GD?
Hur tänker LFV?! Nu blir det ju bara dyrare och dyrare! Att inte nya personaldirektören förstår är ju en sak men GD borde veta! Fortsatta förseningar under våren och sedan en sommar där flyget i princip kommer att stå stilla under långa perioder. Vem vinner på det?!
FL
2011-03-03 08:44:24
SV: LFV;s krig mot sina anställda
retroaktivt?
stora blåskontont! skulle jag säga... man blir heligt förbannad!
Kollega utland
2011-03-03 08:42:41
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Har det kommit nytt bud?
FL
2011-03-03 08:10:23
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det är ju precis därför vi inte ska ha individuella avtal! Folk begriper inte sitt eget bästa! Kan ni se någonstans att dom har tänkt och ersätta oss för alla de timmar som vi har jobbat för mycket under oktober fram till nu? Retroaktivt?
Men återigen, DISKUTERA DETTA PÅ SATCA.COM ISTÄLLET!
tornsvala
2011-03-03 08:04:28
SV: LFV;s krig mot sina anställda
fy fan det är märkligt hur man kan linda in saker. om jag räknat rätt vill LFV att vi skall gå upp nästan två timmar i veckan i arbetstid på sommaren! dessutom så kommerjag enligt uppgift dessutom vara tvungen att jobba en massa övertid i sommar det innebär ju 6 dagars veckor i sommar! hade nån dåre skrivit på detta hade jag skjutit ut mig! tack... för mig är inte ens detta förhandlingsbart!
FL ESMM
2011-03-03 07:50:20
SV: LFV;s krig mot sina anställda
LÄS IGENOM FÖRSLAGET IGEN OCH TÄNK TILL NI SOM TYCKER DET VERKAR OK! Vi har ingen brådska! Jag tror inte på någon här som tycker förslaget är "helt ok", skriv då det på satca.com istället, så för vi diskussionen där istället.
Det är tur att vår förhandlingsgrupp är extremt pålästa! Alla ser inte de konsekvenser som skulle bli av ett sådant avtal! Ryser vid tanken!
SACO medlem
2011-03-03 06:11:50
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Skönt att även mitt förbund för en gångs skull sätter ner foten mot LFV! Jag är själv inte flygledare, men de är ju mina kollegor, så här som LFV agerat får man bara inte göra!
fl TWR
2011-03-02 23:33:19
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Lägg korten på bordet HR dirren.
vad har facken krävt?
ST- medlem
2011-03-02 23:26:01
SV: LFV;s krig mot sina anställda
vad jag förstår är det LFV som lämnat förhandlingsbordet. oansvarigt!
chef på vikboplan
2011-03-02 23:24:06
SV: LFV;s krig mot sina anställda
vaddå det här är ju kanonbra för mig! jag får högre ersättningar och inga försämringar, klart att de som jobbar skift kan bidra till mig så jag får det lite bättre.
FL
2011-03-02 23:21:30
SV: LFV;s krig mot sina anställda
det verkar ju som alla fack i luftis sagt nej och inte bara ST, hmm då blir jag misstänksam.
hur dum får man bli!?
2011-03-02 23:19:57
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jag jobbar mindre för att kunna vara hemma med mina barn, menar LFV seriöst att jag skall jobba två extra pass på sommaren när barnen är ledig från skolan? och det utan övertid????
hade facket skrivit på det hade jag gått ur!
P. Lennartsson
2011-03-02 22:23:49
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Hej Thomas,

Kul att du är här..bjuder du på en konjak?
Thomas A
2011-03-02 22:19:38
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jag kört detta företag i botten med en massa korkade beslut, och låter arbetarna stå för fiolerna. Sedan låter jag min stab spamma under FL-pseudonym, och ingen kommer lista ut var det kommer ifrån. Som chef är jag lite smartare.
...
2011-03-02 22:15:32
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Kenneth J, AG 45, jimmy Käck, FL A, Undrar.....kommer från samma IP-adress...
TWR-FL
2011-03-02 22:14:45
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Alla ni som tycker att budet från LFV verkar ok, skriv det på vårt eget forum på satca.com istället så kanske det kommer fram till dem som behöver höra det! Här blir ni ju ändå inte trodda!
PushingTin
2011-03-02 22:13:55
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Men snälla.... Det är väl ingen som på fullaste allvar tror att LFV lägger ut sanningen ofriserad. De är alldeles för slipade för det. Gå på fackets möten de närmaste dagarna, lyssna, tänk efter och återkom sedan. Tack!
Sweden Control South
2011-03-02 22:10:48
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Visst sa man nej, i och med att man kom med ett motbud som fick LFV att lämna förhandlingarna. De stod så långt från varandra att medlaren tyckte det var meningslöst att fortsätta. När man då ser LFV:s bud och förstår att ST lagt ett motbud där en avgrund verkar finnas mellan parterna så vill jag gärna se motbudet från ST. Var fallgroparna är och vad fallgroparna består av får du gärna förklara.
Kenneth J
2011-03-02 22:09:59
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jag förstår att ni inte tar vårt bud. tror ni att VI hade sänkt VÅRA löner bara för att ni ville driva en massa bror-duktig-projekt och leka storspelare? Knappast, ni gör helt rätt!
FL ESMS
2011-03-02 22:05:55
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jag tycker det ser ganska ok ut. Enda försämringen jämfört med L-AVA verkar vara de där extra två passen som kan inträffa juni - augusti. Resten är lika eller bättre.....förutom lite småkrafs
FL ESOS
2011-03-02 22:02:44
SV till AG 45
När man är ca 200 FL på en arbetsplats med olika livssituationer och i olika faser i livet. Är det då inte ok att jag får tycka att budet känns ok?

Jag ser fram emot att få information från ST och vem vet...jag kanske inte kommer att tycka likadant imorgon, men just nu TYCKER jag att budet känns ok...kan du fatta det?
FL ESMM
2011-03-02 22:00:52
SV: LFV;s krig mot sina anställda
ST gör rätt i att säga nej! Läs igenom förslaget igen och gör det med den kunskap som förhandlingsgruppen har så ska ni se att det är ett förslag fullt med fallgropar! Var inte så naiva!
AG 45
2011-03-02 21:56:37
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Kom igen Vikboplanare, skriv fler inlägg under FL-signatur...
SCS
2011-03-02 21:49:37
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Till Undrar: Lägg ner det konspiratoriska om vilka som är eller inte är FL. Bara för att inläggen inte faller dig i smaken åsiktsmässigt så finns det väl ingen anledning att ifrågasätta om man är flygledare eller ej. Eller är det så att man slaviskt ska rätta in sig i ledet följa de i vissa fall "militanta" åsikter som förmodligen max en handfull FL på detta forum sprider, annars kan man omöjligtvis vara flygledare. Dessa inlägg som i mitt tycke tyvärr bidrar till att skapa förakt mot och skitar ner en hel stolt yrkeskår. Vi är väl alla(nästan) överens om att LFV gjort bort sig rejält i samband med dessa förhandlingar. Både på det sätt man startade "kriget" och även hur man hanterat processen(typiskt LFV ord;), men nu bör det ta slut.
Om du själv är FL så kan du ta del av slutbudet på intranätet och kanske också inse att det trots allt borde varit möjligt att komma överens.
Jimmy Käck
2011-03-02 21:48:54
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Kimmy, ha i alla fall anständigheten att skriva under dina åsikter med ditt eget namn! Norrköping sätter verkligen den kommande nivån med dessa låtsasinlägg.
FL ESOS
2011-03-02 21:47:43
SV till FL A
Jag är fortfarande FL och jag tycker att buden känns ok. Jag tänker inte gå ur ST och dom får sköta förhandlingen. Men visst får man tycka att budet känns ok eller?
FL A
2011-03-02 21:41:33
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Känns som att Vikboplan bestämt sig för att spamma sönder den här tråden med fejkade FL-inlägg för att skapa splittring. Klassiskt!
FL
2011-03-02 21:38:19
SV: LFV;s krig mot sina anställda
SV:"FL ESOS TMC":
"Jag har hela tiden velat undvika en konflikt som drabbar våra kunder."
Vilken management-bullshit-svamp har du rökt på nu?
FL ESOS
2011-03-02 21:35:42
svar till undran
Jag är FL och jag tycker att budet känns ok, vi kan träffas och prata om det ifall du vill...
FL
2011-03-02 21:35:28
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Låt nu inte otåligheten bli vårt fall.
FL ESSA
2011-03-02 21:35:25
SV: LFV;s krig mot sina anställda
ST, lyssna på oss, era medlemmar och ta edert förnuft till fånga.
FL ESOS TMC
2011-03-02 21:34:14
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Jag har hela tiden velat undvika en konflikt som drabbar våra kunder. Detta ser ju högst rimligt ut. Skriv på för min del....
FLESOS
2011-03-02 21:34:08
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det är sant att det finns två sidor av detta, men jag tycker att det bud som finns att läsa om känns ganska bra
Undrar..
2011-03-02 21:32:57
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Undrar hur många av nedanstående som verkligen är FL och hur många som låtsas vara FL...
FL IQ
2011-03-02 21:31:58
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Tycker detta verkar helt OK! Hade inga större krav från början heller. Men vill slippa detta kaos som är nu. Skriv på ST!
vintersolen
2011-03-02 21:31:51
SV: LFV;s krig mot sina anställda
ST´s version kommer imorgon. Vänta till dess innan alltför mycket skit läggs på ST. Jag är säker på att det finns en hake i det hela, AG har inte alltid kommit med hela sanningen...
FL ESOSX
2011-03-02 21:30:05
SV: LFV;s krig mot sina anställda
ST-skriv på nu för f-n så vi kan få en normal vardag och så att våra kunder slipper lida mer.
FL ESOS
2011-03-02 21:29:55
SV: LFV;s krig mot sina anställda
För min egen del så hade jag kunnat acceptera detta...
FL ESMM
2011-03-02 21:25:27
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Håller med, skriv på! Jag är också trött på två extrapass varje månad..och INGEN flexibilitet i arbetstider. Det funkar inte med familj och barn!
Sweden Control South
2011-03-02 21:21:11
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Skriv på för fan. Det är ju bättre än väntat det LFV nu officiellt går ut med att man haft som slutbud. Undrar just vad facket begärt då LFV drar sig ur??!? Some you win, some you loose. Sitta fast i brytpunktskiten och ökad arbetstid har vi som gjort lite för länge nu. Får vara nog nu.
FL
2011-03-02 21:17:36
SV: LFV;s krig mot sina anställda
ST = vilket skämt! Lägg ner verksamheten.
FL
2011-03-02 21:11:47
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Det har de redan gjort. Nu ska de slippa administrera min avgift också.
AG 45
2011-03-02 21:08:11
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Inte om ST hinner lämna dig först.
FL
2011-03-02 21:04:32
SV: LFV;s krig mot sina anställda
ST inom flygledning har aldrig varit kända för att vara ansvarstagande. Värre nej-sägare får man leta efter. I morgon lämnar jag ST.
AG
2011-03-02 21:00:44
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Pinsamt av ST att inte kunne ge efter när det är dåliga tider.
Cul de sac
2011-03-02 20:41:43
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Får man gissa att den stackare som LFV skickar ut för att inför IATA visa vilken kapacitet centralerna kommer ha i sommar kommer vara ganska blek? För hur kan man erkänna att man misslyckats med bemanningen så kapitalt att man vissa dagar tvingar de lyckliga flygbolag som överhuvud taget får lätta från svenska flygplatser att färdplanera max FL 280 inom svenskt FIR?
Tror man tar den lätta vägen och skyller på de anställda istället, det är ju bekvämast så.
FL
2011-03-02 20:13:11
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Tick...Tack...Tick...Tack...
Flygledare som vill framåt
2011-03-02 20:07:13
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Vad är detta för pajaser!?


http://www.lfv.se/sv/Nyheter/Nyheter-2011/Forhandling-om-kollektivavtal-avbrutna/
stäng trådeländet
2011-03-02 15:48:04
trådsammanfattning
En sammanfattning för nya läsare:
Gd hit krig dit, avtal där löner här, projekt hit staffing dit, flygledare försvarar där flygledare angriper här, villkor hit maskning dit, icke flygledare försvarar där icke flygledare angriper här, sjukskrivningar hit förseningar dit, nonsensinlägg där sakinlägg här, avundsjuka hit missunsamhet dit, lägg ner projekt där anpassa er till marknaden här, barnunge hit jante dit, nöjda flygledare där missnöjda flygledare här, brunnäsa hit tick..tack dit
Snälla moderator den här tråden leder ingenstans det är samma inlägg hela tiden som beskriver samma saker, gör slut på trådens lidande, inte ens forumtrollen kan få ro här.
FL ESOS
2011-03-02 14:41:23
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Hehehe...Lfv väcker den björn som sover! Nu blir det inte roligt...!
FL ESMM
2011-03-02 14:17:50
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Har också hört! Läs på vårt egna forum.
Oxå FL
2011-03-02 14:16:55
SV: LFV;s krig mot sina anställda
Vad har hänt?
FL
2011-03-02 14:10:21
Kriget har gått in i en ny fas!
Nu kommer det att hända grejer! Inte så smart beslut, det beslut som togs med anledning av händelsen på ESSA!
LFV går från klarhet till klarhet! Tror ni verkligen att det kommer att skrämma oss?! Nu är det krig på riktigt!
SwedenControl
2011-03-02 11:13:50
"Experten"
Tänk om du skulle ta och ta till dig dina egna visdomsord! Väx upp, sluta vara avundsjuk på en annan yrkeskategori och framförallt: Använd inte fina ord och floskler som du inte förstår och inte har en aning om!
FL
2011-03-02 09:52:06
Re: Ex exil-FL
En mycket bra sammanfattning av vad som hänt/händer. Problemet på denna typ av forum är att missnöjda människor som "experten" mfl inte lyssnar på dessa argument utan har mängder med förutfattade meningar om hur det ligger till. Då spelar det ingen roll hur många gånger man upprepar det. Det går inte in!
Hur som haver så tycker jag det är bra att flygledare visar sitt missnöje här, det finns tyvärr inget bättre alternativ. Vi måste stå upp mot en ledning som har agerat helt huvudlöst!

Normalt skriver jag inte på detta forum, vi har ett eget forum som är mycket bättre och som bara vi själva har tillgång till. Det är bättre om vi skriver där och diskuterar och stödjer varandra.

Sen är det väl iofs så att en viss allmän exponering av det uppkomna lägget inte skadar. Det skadar inte att flygbranschen får reda på hur illa LFV har skött detta. Men det är viktigt att förtydliga att det är LFV och inte enskilda flygledare som har skuld i detta! Oavsett vad bittra människor typ "expterten" säger!