Skriv ut  

Norwegian slopar munskydden i Skandinavien

Flygnyheter, Redaktionen, den 15 oktober 2021
Från och med måndagen den 18 oktober är det inte längre ett krav att bära munskydd på Norwegians flygningar inom och mellan länderna i Skandinavien.Flygningar till Europa har dock kvar kravet på munskydd.

Efter rekommendationer från EASA, European Union Aviation Safety Agency, införde Norwegian krav på munskydd ombord på alla flygningar den 17 juni 2020. Med anledning av att smittorisken nu är lägre och restriktionerna färre, hävs nu kravet på munskydd ombord på flygen i och mellan länderna i Skandinavien.
 
Norwegians inställning har hela tiden varit att behålla kravet på munskydd så kort period som möjligt, men så länge som nödvändigt. De passagerare som fortfarande önskar bära munskydd är självklart välkomna att göra det.
 
Norwegian behåller kravet för munskydd ombord på flygningar till övriga europeiska destinationer, med anledning av den mycket varierande smittsituationen. I oktober har Norwegian 159 inrikes- och utrikes destinationer i Europa.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ikke bare Norwegian
Skrivet av Bjørn-E Engebretsen, 2021-10-15 13:16:47
"Alle" flyselskap på innenriks i Norge, Widerøe, SAS, Norwegian og Flyr. Om de få små som blant annet som Leap og DAT osv gjør det, vet jeg ikke.
Anmäl inlägget
Detta gäller
Skrivet av Johan, 2021-10-15 10:56:49
...också för SAS och Wideroe för info.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn